Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

meita

 
Reitings 1
Reģ: 07.04.2015
Tatad labvakar. Man ir 32 gadi un man ir 13gadus veca meita. Bet vinja ir loti nekaartiiga un bezruupiiga vienmeer kad noperku kadu jaunu dreebi prieksh vinjas nakamajaa dienaa taa jaunaa dreebe jau svaidiisies istabas stuurii. Es ar vinu regulari esmu par to runaajusi un loti biezi vinjai saki Lai vinja neaizmirst sakartot savas drebes. Bet vina tikai saka labi labi bet tik un ta nekas nemainaas. Vinja vienmeer tikai chiikst ka vinjai nav ko vilkt, bet man liekas ka prieksh 13gadiem vinai ir pietiekami daudz dreebju , bet vinai vienmeer ir par maz, bet kaut ko jaunu es vinai nopeerku kaut ko jaunu, bet vina to nenoveertee un vel vinai ir arii sava kabatas nauda un ari pa to vina var kaut sev nopirkt. Tatad ko es gribu no jums? Gribu lai jus man iesakat ko darit talak varbut kaut kaa savadak aprunaties ar meitu vai varbut vienkarsi ja vina nemainas kadu laiku neko vinai nepirkt. Tatad ko jus daritu ja jums butu shada meita.. Paldies jau ieprieks. Un ari atvainojos ka bez garumzimem jo diemzē telefonam nav garumzimju :(
07.04.2015 01:25 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Apsoli nopirkt skaistas jaunas drēbes ar noteikumu, ka viņa, piemēram, mēnesi esošās nemētās.. :)
07.04.2015 01:28 |
 
Reitings 176
Reģ: 03.03.2015
Es droši vien nemaz neielaistu tādu situāciju. Bet nu ko es varu teikt, nav man bērnu, un nezinu kādi man tie būs :D
Hmm. Droši vien.
1kart atstātu tikai nedēļai drēbes - t.i. vienas bikses un vienus svārkus, un 7 gab maicinas, vienu džemperi un vienu jaku + virsdrēbes /apakšveļu. Pārējo noglabātu kkur. Nu,un tā uz kādu pus gadu.
2kart Nedēļas beigās lai pati mazgā un gludina drēbes.
3kart jaunu neko nepirktu.

JO ir jāmācās ciena pret lietām. No gaisa nekas nekrīt.
07.04.2015 01:33 |
 
Reitings 176
Reģ: 03.03.2015
Man ģimenē, kad augu bija ļoti ļoti grūti ar naudiņām. Reti reti ko jaunu varējām atļauties nopirkt. Pārsvarā viss bija lietots/atdots/no humpalam. Savukārt tad, kad māsa mazā paaugas līdz "apzinatam" vecumam - mums jau gāja labi, un viss tika pirkts jauns, nebija ne par ko jāuztraucas. To arī tagad labi redzu-manas lietas kas ir jau, manuprāt, novalkatas -gadu / divus valkatas izskatās tā pat, kā māsas - 2 nedēļas valkatas lietas.

Bērnībā laikam ar to, ka nevarējām atļauties, iemācījos saudzīgi izturēties pret drēbēm un apaviem.
07.04.2015 01:37 |
 
Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Izvelc tīru drēbes gabalu no skapja un saki lai velk. Ja tur nav tīras drēbes tad jārisina tieši šī (kāpēc nav tīras drēbes?) problēma.
07.04.2015 01:40 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Problēma bija jārisina pašā sākumā - nekādas izšķērdības uz drēbēm. Kas ir, to lai valkā. Reizi sezonā iepērkaties jaunas lietas garderobei sezonai un tas arī viss. 13 gadi - nav nekāda caca vēl, kurai katru dienu nepieciešamas jaunas drēbes.
Mētā drēbes pa istabu - lai tās tur arī stāv, kamēr pati nesakārtos, nesamazgās un nesagludinās. Uz skolu lai kaut plika iet... Kabatsnaudu tikai ēdiena apmērā dotu un nekāda papildus drēbju pirkšana no manis nenotiktu.

Man arī aug meita, bet pat 4 gados pati māk savas drēbes nolikt vietā kārtīgi un arī nēsā uzmanīgi. Zina, kas ir mājas drēbes, atpūtas drēbes, kas - izejāmas, un attiecīgi māk arī tās nēsāt. Jāsaka, ka bērni kopē vecākus un ievēro kā vecāki apietās ne tikai ar savām drēbēm, bet arī ar bērnu drēbēm. Tad nu man rodas jautājums - kur autores meita iemācījās būt tik nevīžīga un naudas šķērdētāja?...
07.04.2015 01:56 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
ja man 13 gados kāds būtu atņēmis drēbes, es pat nezinu kā es izpildītos... 4 gados viens, bet tīnu vecumā tādus pigorus netaisi - nabaga meiteni skolā sāks vēl nolikt, ka ar vienām džinsām staigā visu laiku. Vismaz manos laikos vienā nedēļā neko vienu un to pašu neuzdrīkstējāmies vilkt :D
07.04.2015 02:24 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nez, domaaju ka ljoti daudzi pusaudzji iet cauri periodam, kad zekjes karaajaas uz lampas un dzemperis meetaajaas virtuvee. Tik par to parasti piesienaas meiteneem, puishus par to reti kad raaj. Ko es dariitu? Atljautu padziivot kaa veelaas, ar noteikumu ka nemeeslo citas telpas. Ar laiku paaries, it iipashi ja draudzenes atnaaks ciemos un paliks kauns. Vienkaarshi pusaudzjiem viss cits liekaas daudz interesantaaks kaa kaartot kaut ko.
07.04.2015 02:38 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu, ja runa būtu tikai par nekārtību - tad jau sīkums. Katrs savā istabā drīkst darīt un dzīvoties kā vēlas. Es gan negāju pati cauri periodam, kad man pašai būtu bijis pieņemams bardaks pusaudžu gados, bet neuzspiestu arī bērnam pedantisku kārtību, ja viņš pēkšņi izdomātu, ka tas nav svarīgi. Vienīgi visus mēslus ārpus istabas gan liktu savākt vai vnk mestu iekšā istabā daudz nedomājot, kur nokritīs...

Taču te jau ne tik daudz tas bardaks, cik pieprasīšana pēc jaunām lupatām visu laiku bez mēra. Man kaut kā 13 gados nebija nepieciešams nepārtraukti kaut ko jaunu iegādāties un arī problēmas "man nav ko vilkt" nebija, kaut gan drēbju bija daudz un mainīju tās katru dienu. Pat prātā nenāca, ka drēbi var uzvilkt tikai vienu reizi un tad nekad, nekad vairs... Zināju, kas ir nauda, zināju, ka tā nāk grūti, nebiju izlutināta, varēju saprast, ko varam un ko nevaram atļauties... Un skolā visu bijām +/- viena līmeņa. Negāju nekādā privātskolā vai bagātnieku skolā. Parastā skolā visi ir vairāk vai mazāk vienādi situēti - visi spēj saprast, kas ir naudas trūkums un vērtība. Tas nav nekas svešs teju katram 3 skolniekam.
07.04.2015 03:04 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
nabaga meiteni skolā sāks vēl nolikt, ka ar vienām džinsām staigā visu laiku

Es tiešām nezinu kur tādas skolas un kas tā par paaudzi tagad izaugusi... Puiši staigāja vienās džinsās teju cauru gadu, meitenes manos laikos arī varēja bez problēmām tā darīt (sevišķi 13 gados!), tikai aukšiņas mainījām katru dienu un protams, ka tās atkārtojās un visiem bija kāds "mīļākais" drēbju gabals, kurš tika novalkāts gandrīz līdz caurumiem.
07.04.2015 03:13 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Bērnībā laikam ar to, ka nevarējām atļauties, iemācījos saudzīgi izturēties pret drēbēm un apaviem.
Man laikam tas pats!
Esmu noveerojusi ,ka muusu meiteniite(viira deela meitina),kura daudz dziivojusi muusu maajaas,pie mus ciemojoties ir loti kaartiiga utt,bet savaa maajaa Hawaii ,pilniigi neskataas ,neieveero kaartiibu!Tas man biezi liek domaat par to-kaada ir pati mamma?
Mani puisi bija abi loti kaartiigi,organizeeti jau no pasas beerniibas-nekas nebija daudz.Lielais gaaja "smalkaa skolaa" un jutaas loti labi,jo vienmeer uzsveera,ka tas ir vina stils-staigaat taa ,kaa staigaaja-loti vienkaarsi...!Vins vairaak lepojaas ar to,ka labi maacijaas!:-)
07.04.2015 04:41 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es censtos pārtraukt to izšķērdību uz drēbēm. Šai vecumā viņa būs dumpīga lai ko viņai teiktu vai darītu, bet kaut kas jau ir jādara.
Sāktu ar to ka vairs tik bieži drēbes nepirktu, tikai nepieciešamās lietas vai nu sezonai vai arī ja iepriekšējais ir saplīsis - kurpes/zābaki/bikses/kāds topiņš utt. Ja viņa grib pati vel drēbes klāt tad lai izmanto savu kabatas naudu, lai saprot mantas vērtību, lai saprot ka nevar būt tik izšķērdīga ka jaunas drēbes pa zemi mētātu.

Otrs es apsvērtu vai gadījumā viņai nevajag lielāku/ērtāk/pieejamu skapi/ pakaramo plauktu, kur ātri un ērti var arī tās drēbes pakārt. Šo es iesaku jo pašai tai vecumā bija problēma ka drēbes vienkārši nebija kur likt jo dzīvoju caurstaigājamā istabā kur man bija viens skapis kurš jau tā bija pilns ar citām mantām kuras neviens negribēja šķirot/mest laukā tad nu man nācās iztikt ar mazu daļiņu no viņa + vel priekšā viņam bija vens krēsls kurš pieejamību arī padarīja ļoti sarežģītu kā rezuultātā drēbes arī bieži mētāju uz tā lielā krēsla.

Ja drēbes piemēram ir netīrasun tiek tāpēc mestas uz zemestad varbūt ir nepieciešams iegādāties netīro drēbju grozu(ir pat tādi slīdzinošimazi un lēti) tad lai tava meite un visi citi var tur mest drēbes kuras jāmazgā, ja tas jau tiek darīts tad jādzenā lai tur ar netīrās drēbes nonāktu.
07.04.2015 06:49 |
 
10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Es pateiktu, ka ja kaut kas mētāsies, izmetīšu ārā.Ja neklausītu, savāktu un nogrūztu kaut kur, lai neatrastu un neko, protams, vietā nepirktu, tikai uzsvērtu, ka šādā veidā viņai nepaliks nekā.
07.04.2015 07:05 |
 
Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Es tiešām nezinu kur tādas skolas un kas tā par paaudzi tagad izaugusi... Puiši staigāja vienās džinsās teju cauru gadu, meitenes manos laikos arī varēja bez problēmām tā darīt (sevišķi 13 gados!), tikai aukšiņas mainījām katru dienu un protams, ka tās atkārtojās un visiem bija kāds "mīļākais" drēbju gabals, kurš tika novalkāts gandrīz līdz caurumiem


+++ Pilnīgi piekrītu!
Kas tas par muljkibam ka katru dienu drēbes jāmaina... Kas tie bērni katorga iet un tā sasvist ka jāmaina drēbes Katru dienu.. Arī mums bija tā kā dzinsas vienas un ok augšā augša biežāk mainījās un neviens nevienu neizsmeja
07.04.2015 08:07 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tā ir stāsta viena puse. Meitas versija būtu pavisam savādāka. Vai pati autore ir pedantiska-māja katru dienu spīd un laistās un pašai drēbes perfekti izsludinātas un sakārtas skapī? (pieredze rāda, ka jo cūcīgāki vecāki, jo vairāk cepas par to, ka bērns nav pedants). Vai meitai ir pašai sava istaba? Vai meitai ir pašai savs skapis-ar plauktiem, pakaramajiem, kādu atvilkni? (esmu redzējusi arī tādus gadījumus, ka māte dzīvo ar meitu vienistabas dzīvoklī-mātei liels skapis, meitai-divi mazi plauktiņi). Cik īsti drebju ir meitai-cik džinsu, cik krekliņu, cik jaciņu? (ja viņai ir vieni džinsi, divas jakas un trīs krekliņi, tas ir daudz par maz. Pusaudžiem hormonu dēļ aktivizējas svīšana-viņiem tiešām vēlams katru dienu mainīt augšiņas). Kur pērc apģērbu? Varbūt pavirši humpalās un meitai kauns noplukušās staigāt? Vai varbūt lētajos tīņu veikalos, kur drēbes jau pēc pirmajām divām mazgāšanas reizēm izskatās pēc grīdas lupatas?

Es nostājos meitas pusē, jo pazīstu tādu, kurai piedzima 19 gados bērns un attieksmi pa gabalu var redzēt-māte sapucējusies, bet meita vienmēr kā bomzis-tās drēbes jau pirms 25 gadiem bija vecmodīgas. Kaut kādas padomju laika parastās poļu lupatas, turklāt ne meitas izmēra. Pieņemu, ka tā pusaudze jūtas briesmīgi ar tādu ietērpu.
07.04.2015 08:45 |
 
10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
13 gados bērnu nevajag lutināt ar drēbēm katru nedēļu, varbūt viņa tik pavirši izturas, jo zin =, ka drīz dabūs ko jaunu? Man tāda vecumā mamma nevarēja un nepirka daudz jaunu drēbju, kad nu ļoti gribējās, tad palūdzu kautko jaunu utt. Kad būs liela un pati pelnīs varēs pirkt un izpausties, tagad, lai rēķinās un ciena, to ko sagāda vecāki.

Un piekrītu arī par vietu un iespēju viņai savas drēbes sakārtot ;)
07.04.2015 08:52 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Always_sarcastic
Kur tu izlasīji, ka meitai drēbes pērk katru nedēļu? Vai ka meita tā grib?
Te ir par maz informācijas, lai saprastu, vai runa par izlaistu tīni vai skopu, riebīgu māti. Mana pieredze rāda, ka jo jaunāka mamma, jo nejaukāk izturas pret bērnu (it īpaši, ja bērns pusaudzis-tik jauna mamma sāk pret bērnu izturēties kā pret māsu, ar ko jākonkurē vai kurai visam jābūt tāpat ka mātei bērnībā bija-māte nesaprot, ka laiks iet u pasaule mainās-kas bija normāli mūsu bērnībā, vairs nav normāli pašreizējiem tīņiem, piem. mums nebija planšetes, telefonu, bet toreiz tādas tehnoloģijas vispār nebija pat veikalos, toties tagad visiem vai gandrīz visiem tādas ir jau sākumskolā/pamatskolā-tā ir kļuvusi gandrīz par normu. Kā pašas justos mūsdienās bez telefona, interneta, datora, jo jūsu mammām tādu nebija viņu jaunībā?!) .
07.04.2015 09:03 |
 
10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
teika_spolite a kur tu izlasiji cik bieži konkrēti, moš katru dienu?

Katrs izsaka savas domas un skatījumu, kkas nepatīk ej taisni.
07.04.2015 09:08 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
1. Vai tu ieperc meitai drebes koa ar vinu? Manuprat, saja vecuma loti svarigi ir nemr vera pusaudz domas par apgerbu, kas vinai janesa. Varbut vinai nepatik drebes, tapec ari saka,'ka nav ko vilkt. Atceros, ka tajos gadoa mana mate man dabuja vnk briesmigas drebes. Un ne jau tadelj, ka nebutu naudas, bet tadelj, ka bija skopa.
2. Vina varbut vnk ir neviziga? Varbut nav normalas vietaa, kur drebes salikt? Varbut ari tas pasas drebes ir kkadasi apgerba gabali nopirkti, bet vairumu nevar sakombinet sava starpa?
3. Izvertet, vai meitai nevajag lielaku vietu drebem. Taa, cik biezi perk mamma tas drebes,-nekur nav rakstita, cik tiesi biezi. Reizi menesi, reizi nedelja??.... Saja vecuma berni vel strauji aug, kas nozime to, ka tas drebes ir regulari japerk un jamaina. Nav ta, ka'daudzas par mazu palikusas?
4. Ja meita metatu savas drebes pa gridu, vina atrak no majas netiktu lauka,'kamer nebutu tas nolikusi nost. Nemanipupetu ar to,'ka nepirktu jaunas drebes, jo bernam jaunas drebesnir vajadzigas, ja vien, protams, taas netiek pirktas katru nedelu..
5. Ir jasaprot, ka visiem cilvekiem ir kadas sliktas ipasibas. Viens slikti macisies, cits bus nevizigs, cits slinks, cits runas preti, cits vazasies rinki, cits nepalidzes majas. Beet tas visas lietas ir audzinasas jautajums. Mums nekad neizaugs perfekts berns. Mes tacu pasas ari neesa. Perfektas, vai ne? Tapec ieteikums matei-nepienemt so ka normu, bet nepataisit savu meitu par arpratigu, jo vina ir vnk neviziga. Atrast metodes, pec kuram normali audzinat meitu, lai nenonaktu ar vinu pastaviga konflikta..
07.04.2015 10:31 |
 
Reitings 9996
Reģ: 19.11.2014
Ieteiktu atstāt to meitēnu ar ierobežotu skaitu lupatu. Lai iemācās savākt un kopt savu apģērbu. Katru nedēļu - par labu uzdevuma izpildi iedod klāt vēl kādas lupatas. Nezinu kā savādāk nevīžu izmācīt.
07.04.2015 12:11 |
 
Reitings 66
Reģ: 04.04.2015
neko labāku pa humpalu lupatam viņai nevajag :-D Bet pati jau vainīga parāk daudz izdabajusi esi tomer bērnam jau no mazotnes jajūt, kā nauda nāk un ka ne visu var dabūt, savādak izaug pa kaut kādu losi, kas vēl 30 gados sēž vecākiem uz kakla, vai ja meita pa gold digeru, kas pārmetusies uz veča kakla :-D bet pati nespēj neko nopelnīt :-D

Protams tagad man visas klups virsū es jau zinu kosmiešu gold digeru domās, ka jādzīvo uz pilnu klapi un sīkajam pērk jau no mazotnes visu :-D Bet pēc tam raud pa forumiem jo lielakam esot vajadzības paliek milzīgas un arī ar 2000eiro algu ne tik viegli izpildāmas :-D
07.04.2015 12:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits