Šobrīd šis jautājums man arī ir aktuāls.
Lietas, kurām es pievēršu uzmanību.
1) 'Mājas tips ( skatos 119, 103, hrušč/staļins, jaunceltne)
2) Istabu skaits
3) CENA ( esmu runājusi ar bankas pārstāvi, ir minējis variantus, kuri man ir finansiāli atbilstoši)
4) Labāk, ja zeme ir īpašumā vai arī pašvaldības. Noteikti, lai nav kaut kāds uzņēmums X. kooperatīvi mani arī īpaši nesaista.
5) Mājas stāvoklis, kā arī noteikti apvaicājos par veiktajiem remontiem vai plānotajiem remontiem - ļoti labi, ja nesen mainīts jumts u.c. būtiski remonti.
6) Atrašanās vieta. Man ir mani favorītrajoni + noteikti negribētu māju ar logiem vērstus uz galveno ielu, jo vasarā ir troksnis + logi netīri.
7) Lai logi būtu vērsti uz dienvidu pusi, galvenais , lai dzīvoklis nav tumšs, bet ir saulains.
8) Dzīvokļa vizuālais stāvoklis ( nav pelējums, plaisas) . + palūgtu visus attiecīgos dokumentus, lai pārliecinātos, ka nav veiktas pārbūves, kas nav saskaņotas. Ir lifts / Nav lifts, kurš stāvs/ kāda kāpņu telpa.
9) Izziņas, kas apliecina, ka nav parādu par gāzi/apkuri un taml, kā arī nav kādu mistisko īrnieku/ īpašnieku vai velns sazin kā.
10) Komunālie maksajumi par gadu.
11) Kaimiņi ( bet tas tā tīri vizuāli, jo ja pamatā dzīvo īrnieki, tad nav būtiska nozīme. Īrnieki tāpat mainītos)