Esmu lietojusi gan parstās tabletes, gan divfāžu, gan riņķi. Nekādu īpašo blakusparādību nebija, bet man nepatika - skaitīšana un "tabletes modinātājs", turklāt tā apziņa, ka caur gremošanas sistēmu vajag lielāku devu nekā lokāli utt. Manas pirmās tabletes bija nevis, lai izsargātos, bet lai ārstētu sāpīgas mēnešreizes - palīdzēja. Riņķis man arī patika, bet salīdzinoši - spirāle ir super. Ir sievietes, kam nepatīk, es esmu amerikāņu forumos lasījusi šausmu stāstiņus par to cik nenormāli ir sāpējis liekot un, ka ir bijusi mēnešiem ilga smērēšanās pēc tam, bet man viss bija ideāli - ielika, šķiet, mēnešreižu laikā - sāpēja drusciņ, jo dzemdes kaklu tur tikai anestezē ar vikodīna spreju, bet tā sāpīte tāda kā pie zobārsta kamēr špricē. Un visa procedūra ir cauri pusminūtes laikā. Pēc tam, man šķiet, man ginekoloģe ielika svecīti pret sāpēm. Pāris stundas bija tādas velkošas sāpītes un mēnešreižu krampjiem līdzīgas sajūtas, bet tas arī viss. Un tad var vispār par šo tēmu aizmirst - man pazuda mēnešreizes, pms utt :-) Zinu, ka ne visām tā ir, vairumam ir viegla asiņošana/smērēšanās 3-4 dienas katrā ciklā. Pēc 5 gadiem nomainīju uz jaunu - procedūra divreiz garāka, jo ņem ārā veco spirāli, un tā kā nav mēnešreižu, tad arī dzemdes kakls nav neko atvērts, bet arī nekas traģisks.
Katram pašam jāizlemj, kas der un kas nē, bet es esmu super apmierināta!