attieksme pret personālu

Reitings 62
Reģ: 31.03.2015
nesen biju izveidojis tēmu, kuru izdzēsa, bet nu sāksim no gala,jo daudzām bija ko teikt:

Es jau mēnesi strādāju kafejnīcā. Ievēroju vienu lietu, pateicu arī dažām kolēģēm, un viņas man piekrita. Runa par to, ka 99% kaitinošo klientu ir sievietes. Vienreiz man trāpījās vecis, kurš rupji lamājās uz krūzi, bet pārējie tupie un kaitinošie klienti kā man tā kolēģiem ir sievietes. Piemēram, izvirza tev 1000 prasības kā taisīt viņas kafiju, kādās proporcijās un temperatūrās ko liet, tad pagaršo un prasa atliet un pieliet un atliet un pieliet ko citu, citas paprasa ''kafiju'' un tad dirš virsū, ka esi uztaisījis ar parasto pienu un tev jau nu gan vajadzēja zināt, ka viņa grib ar citu, lai gan viņa neko neteica, tad ir citas kas regulāri lien rindai priekšā un viņām uzdirst uz tiem citiem cilvēkiem un vēl man dirš virsū kad es viņas pasūtu uz rindas galu, tad vēl ir tādas kuras uz cenām neskatās vispār un tad sāk dirsties ar mani un man jāskraida apkārt ar to nahuj viņas sūdu, jāmeklē viņai cenas un jāpierāda ka nē mēs nemēģinām viņu piekrāpt bļe, tad vēl ir duras kuras prasa ''kuras kūkas ir piemērotas bērniem?'' nu kā bļe šokolādes kūka var būt ne/piemērotāka bērniem kā karameļu kūka, un kad viņas man prasa ar ko ir kekss un es pasaku ka ar mellenēm viņas man atbild ''nē, es gribu zināt kāda viņam ir garša'' KĀ JŪS MAN VISAS BESĪJAT BĻE, JŪS NESPĒJAT SAPRAST PAT VIENKĀRŠĀKĀS LIETAS DZĪVĒ, KĀ JŪS VISPĀR VARAT IZDZĪVOT PASAULĒ JA PAT TIKAI NOPIRKT KAFIJU JUMS SAGĀDĀ TĀDAS GRŪTĪBAS EJIET VIENKĀRŠI NAHUJ, JUMS NAV NEKĀDU MANIERU UN NEVIENS VECIS NAV TIK RUPJŠ PRET PERSONĀLU KĀ LIELĀKĀ DAĻA NO JUMS

Es domāju, ka tā ir tāpēc, ka vīrietim ir daudz svarīgu lietu, un kafija ir tikai dzēriens, tādēļ viņi tā nepišas, bet sievietēm dzīves ir tik tukšas, ka kafija tur ieņem bez maz vai centrālo vietu, tāpēc viņas arī ir tik apsēstas
03.04.2015 18:59 |

Reitings 62
vēl ir viena, kura nesen pārvācās, tāpēc sāka nākt pie mums, un jau paspēja menedžerim pasūdzēties, ka jūtas nenovērtēta un kafūzī otrā Rīgas galā viņai pievērsa daudz vairāk uzmanības :D
03.04.2015 19:48 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
kafijnieks

:-D:-D:-D:-D
03.04.2015 19:48 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Kafijniek - ir cilvēki, kas tīri labi spēj tādu darbu darīt, un klientu negācijas viņiem "kā pīlei ūdens", un ir cilvēki, kas nevar ar to tikt galā.
Ja Tu vēl pēc darba par šo domā un diskusijas veido, tad - šķiet, ka piederi tiem pēdējiem, un Tev tas darbs neder. Ieteiktu meklēt ko citu, ja vien ir tāda iespēja.
03.04.2015 19:49 |

Reitings 62
Kafijniek - ir cilvēki, kas tīri labi spēj tādu darbu darīt, un klientu negācijas viņiem "kā pīlei ūdens", un ir cilvēki, kas nevar ar to tikt galā.

Sūdzas un ierēc par klientiem visi kā viens. Tie, kas nevar tikt galā (un tādu ir daudz) ir no baristas pārgājuši uz citu darbu darīšanu kompānijā. Bet tēma nav tik daudz par manu darbu, cik par sieviešu infantilitāti un nespēju adekvāti reaģēt uz tādu dzīves sīkumu, kā sūda kafija papīra turzā.
03.04.2015 19:54 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kafijniek, kur problēma vienkārši nočārdžot par lieko kafiju? Dīvainā uzņēmumā strādā vispār, ja par katru sūdu tiek saukts menedžeris un vispār tik daudz sūdzību.
Ja nesen strādā, varbūt arī izskaties nekompetents, ātri apjūc? Daudziem "patīk" izmantot šādas iespējas pakacināt viesmīli. Bet ja uzreiz tiek pieklājīgā un neuzkrītošā veidā norādīts, ka nebūs ekstra auklēšanās ar princesi, tad līdz tādām situācijām arī nenonāk.
Stiprais dzimum, esmu pāris nedēļas pavadījusi drogu uniformā, varu pateikt, ka lai kā tur mazgātos, tas formas materiāls ir nenomāli sintētisks un ļoti ātri sasmird, pieļauju, ka čilenē un daudzās citās ēstuvēs ir tāpat. Un Latvijā pieņemts, ka ēstuvēs strādā 10-14h maiņas, pa pusdienu nereti jau esi tā noskrējies, ka speciāli jāņem līdzi rezerves krekls, jāapmazgājas un jāpārģērbjas.
03.04.2015 19:55 |

Reitings 3296
lielo kafiju, nevis lieko.*
un ja nepatīk kaut kas - lūdzu cenrādis, ekstra produkts ekstra maksā.
03.04.2015 19:57 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Ja Tu vēl pēc darba par šo domā un diskusijas veido, tad - šķiet, ka piederi tiem pēdējiem, un Tev tas darbs neder. Ieteiktu meklēt ko citu, ja vien ir tāda iespēja.

aaaaa, tad sanāk, ka tā ir apkalpojošā personāla vaina, ka klienti ir kretīni un viņam jāmeklē jauns darbs, jo pieņemamāk ir slikti izturēties pret personālu, nevis vienkārši būt normālam cilvēkam ? :D
03.04.2015 20:02 |

Reitings 62
Kafijniek, kur problēma vienkārši nočārdžot par lieko kafiju? Dīvainā uzņēmumā strādā vispār, ja par katru sūdu tiek saukts menedžeris un vispār tik daudz sūdzību.

A priekš kam man strīdēties ar neadekvātu klientu? Man ir rinda cilvēku, kas vienkārši grib nopirkt kafiju, es labāk pasaucu menedžeri, lai viņš ar to bābu skaidrojas kaut visu dienu. Ja tai konkrētajai prasa maksāt pilnu summu, viņa kāreiz arī pati prasa saukt menedžeri un ir runājusi ar viņu jau 100 reizes bez rezultātiem.

Ja nesen strādā, varbūt arī izskaties nekompetents, ātri apjūc?

Es taisu kafijas, man kasiere vienkārši pasaka, ko taisīt, viņa runā ar klientiem, ne es. Viņām ir normāla pieredze. Es kasieru darbu reti daru, un mana pieredze ar klientēm nav citāda, kā viņām.
03.04.2015 20:03 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kādā dīvainā vietā tu strādā? Nekad kafiju pērkot neesmu nekādas drāmas un kašķēšanos dzirdējusi, patiesībā arī restorānos nē. Pati esmu vienu reizi gājusi rāties , kad bijām 12 cilvēku kompānija ar svarīgu notikumu un mūs apkalpoja izcili draņķīgi, turklāt ēdiens bija jāgaida 2 1/2 stundas (bijām iepriekš pasūtījuši galdu un brīdinājuši, ka visi arī gribēsim ēst), bet pēc brītiņa palika to iesācēju viesmīlīšu žēl un gāju atvainoties par savu nesavaldību. Otra lieta - nu nevar strādāt apkalpojošajā sfērā, ja ir vāji nervi un nav humora izjūtas, kas, tev, autor, acīmredzami trūkst! :-D
03.04.2015 20:05 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
vienreiz lamāju viesmīli jo bija plovs slikti pagatavots .

cik es zinu, maltites gatavo pavars, nevis viesmilis.
03.04.2015 20:06 |

Reitings 62
Otra lieta - nu nevar strādāt apkalpojošajā sfērā, ja ir vāji nervi un nav humora izjūtas, kas, tev, autor, acīmredzami trūkst!

Tad ko tu man iesaki? Dzīvot senčiem uz kakla, vai arī pati man katru mēnesi kontā piķi skaitīsi?

Kādā dīvainā vietā tu strādā?

Vieta pilnīgi normāla, ļoti populārā, klientu daudz.
03.04.2015 20:07 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kādā dīvainā vietā tu strādā? Nekad kafiju pērkot neesmu nekādas drāmas un kašķēšanos dzirdējusi, patiesībā arī restorānos nē.

+++
Trilleris vārdā coffee drama queen. Maksimālas pretenzijas par kafiju esmu dzirdējusi, ka tā ir atdzisusi. Galīgi. Es, ja man tādu kafiju atnestu, noklusētu. Vispār esmu ideāls klients :D Nekad nesūdzos un tpt bieži atstāju dzeramnaudu, vismaz cenšos to darīt. Mani tiešām vakag reāli izbesīt, lai kļūtu rupja pret kādu cilvēku, tur tiešām jābūt talantam..
03.04.2015 20:10 |

Reitings 3296
Tu tam savam menedžerim labāk palūdz, lai Tev novada īso kursu komunikācijā ar klientiem, ko darīt kādās situācijās un izrunāt situāciju par konkrētiem kaitinošajiem regulārajiem.
Ja Tev ir pasūtījums "mazs americano ar pienu", tu to uztaisi pēc čeka vai kā tur un viņa tev ekstra pienu prasa, sūti pie kasieres, lai kasiere izsit ekstra pienu vai arī nākošajā reizē uzreiz pajautā "latti gribēsiet?"
03.04.2015 20:12 |

Reitings 62
Trilleris vārdā coffee drama queen.

bet ko jūs domājat, ka mēs tur sākam apsaukāt klientus un publiski ar viņiem diršamies? nē tak. viņiem vienmēr tiek laipni atbildēts, vai nu tiek pasūtīti malā ar menedžeri, vai arī viņi izbļauj savu bļaujamo 20 sekundēs un pazūd līdz nākamajai reizei. nesen bija gadījums, ka viena vecene čakarēja kasieri nenormāli ilgi, aiz viņas rindā stāvēja viens čalis, un kad beidzot pienāca viņa kārta, mēs visi kopīgi ierēcām un viņš teica, ka tā pati vecene pie viņa veikalā tādas pašas scēnas taisot.
03.04.2015 20:14 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
vienkārši ir tādi cilvēki ,kas po žizņi ir kretīni, kuriem par visu jāpiekasās un jāizliek savas dzīves samazgas uz kādu kasieri utt :D es gan tādus bieži visur kur manu, kuriem visu laiku kaut kas nav labi :D tad sushi gurķis nav tāds kā vajag, tad tējai piegarša dīvaina, tad cukurs pa saldu, tad piens pa baltu utt :D
03.04.2015 20:19 |

Reitings 62
vienkārši ir tādi cilvēki ,kas po žizņi ir kretīni, kuriem par visu jāpiekasās un jāizliek savas dzīves samazgas uz kādu kasieri utt

jā, bet lūk arī tēmas uzstādījums - kāpēc 99% no šiem cilvēkiem ir sievietes? kā rakstīju, nesen bija man viens vīrietis, kurš rupji lamāja krūzi, jo nevarēja vāku uzlikt, bet citi gadījumi man nav bijuši. kolēģes arī piekrita, ka 99% trako ir sievietes. Tā ir kaut kāda iedzimta vai ieaudzināta tupība vai iedomas, ka jūs esat princeses un sabiedrība - jūsu kalpi, kam jāizpilda vismazākā iegriba?
03.04.2015 20:23 |

10 gadi
Reitings 2563
bet ko jūs domājat, ka mēs tur sākam apsaukāt klientus un publiski ar viņiem diršamies?

Man, protams, prieks, ka nediršaties, bet dažu labu losi es nekad neesmu atturējusies nolikt, man pie kājas, ka viņa ir klients un bla bla bla, tas, ka es esmu kases otrā pusē mani par sliktaku nepataisa.
Es muti māku aiztaisīt ciet un šādiem cilvēkiem man arī nav žēl. Jābūt kkādām pieklājības normām pret darbiniekiem..ne tikai tā ka klients dievs.
03.04.2015 20:24 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
aaaaa, tad sanāk, ka tā ir apkalpojošā personāla vaina, ka klienti ir kretīni un viņam jāmeklē jauns darbs, jo pieņemamāk ir slikti izturēties pret personālu, nevis vienkārši būt normālam cilvēkam ?
Nē, ne personāla vaina, tomēr personāla darīšana, kā viņi ar to tiek galā. Un nevar noliegt, ka ir cilvēki, kam tas izdodas labāk, ir, kam sliktāk.
Es pati sen atpakaļ 2-3 mēnešus par pārdevēju pastrādāju, nu, sapratu, ka man tas nav piemērots, un es sev pārāk patīku, lai paliktu tādā darbā.
03.04.2015 20:26 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
visās vietās, kur ir saskarsmes ar cilvēkiem ir iespēja saskarties ar cilvēku - kretīnu. nebūs kafeijnīca, būs ofiss utt.

mani uzmundrina šis teiciens - i am happy because i dont have any reason to not be, nospļaujies uz tiem, kas ir rupji, tie ir nelaimīgi cilvēki.
03.04.2015 20:27 |

10 gadi
Reitings 2563
Turklāt man besī tās aitas, kas no mājas iziet TIKAI tāpēc lai kādam izpistu* oi es atvainojos* , bet savādāk to pateikt nevar...nevis tapēc, ka kafija nav laba, bet vinja to konkrēti izdomā, lai pakavētu rindu, un lai pakasītos tik tālu, ka pat tiks līdz menedžerim pierādīs, ka melns nav melns, bet balts dabūs to sūda kafiju pa brīvu un ar smaidu aizies.
03.04.2015 20:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits