Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tomātu krēmzupa

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10502
Reģ: 29.01.2009
Atšķaidīsim mazliet samilzušās finansu diskusijas un labāk parunājam par ko sadzīviski ikdienišķu.
Šodien gribu pagatavot tomātu krēmzupu. Pastāstiet, kā jūs tās gatavojat?
03.04.2015 13:10 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man ar interesē, līdz šim tikai gazpačo edmu taisījusi. ☺
03.04.2015 13:23 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10502
Reģ: 29.01.2009
Re kā :)
Pagaidām procesā ir burkāna un sīpola apcepšana/vārīšana. Nākamais komentārs būs, cik gardi sanāca pēc esošās receptes :D
03.04.2015 13:49 |
 
10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Aizvakar taisīju pēc šis receptes, sanāca laba (l)
03.04.2015 14:02 |
 
Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Mmm man arii interesee laba receptiite, tiesi nesen eedu tomaatu kremzupu vienaa kafejniicaa, loooti garsigu. Vina bija ar tādu pakususu mocarellu ieksaa, taada kreemiga ,patrekna gan , ar grauzdiniem protams un veel kaut kas zals pa virsu bija vai nu balzāmiko vai kaada meercite taa it kaa dekoratiivi uzlieta bet piedeva labu garsu
03.04.2015 14:10 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10502
Reģ: 29.01.2009
Jā, grauzdiņi ir tie, kas man pašlaik pietrūkst. Būs jātur mājās rezervīte.
03.04.2015 14:13 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man garso tomatu zupas, gan aukstas, gan siltas.
Mes musu tomatus savarama, un sakonservejam pudeles, tad ir gan mercem, gan zupam, kad vien nepieciesams.
Tiesi kremaina interese, bez biezumiem? man patik ari biezzupas.
Piemeram, tomatu zupa alla caprese, ar svaigu mozzarella di bufala, basiliks, sipols, caper, pipari, sals, skipsnina cukura, olivella, baltvina etikis. Tada vienkarsa un atri pagatavojam, gan auktu, gan siltu va est. Ja patik, kadu sirupu nedaudz klat.
Patik ari ar turku zirniem ieksa, ar chilli, ir meginata ari ar apalsinu garsu, ar burkaniem, peterliliem, seleriju, un ieksa skinka gabaliniem, grauzdini ar sezamu pa virsu.
Spaniem ir garsiga tomatu zupa ar papriku, kiploku, sipolu, un iekla liek mandelu skaidinas un Chrizo skelites.
Man patik ieksa likt kautko no siera, sataisit ricotta bumbinas ar garsaugiem, parmezana stremelites,
ari olives labi iederas,grilleti baklazani sagriezti, kadu pestu nedaudz pa virsu , vai balsamico etikis,
ja patik maigaka, kremigaka, tad tomatus sajuc ar kadu krejumigu izstradajumu.
03.04.2015 20:57 |
 
Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Katliņā ieleju olīveļļu, sakarsēju, lielu, sasmalcinātu sīpolu ielieku apcept, kamēr kļūst caurspīdīgs. Tad pievienoju iepriekš blanšētus, nomizotus, sagrieztus tomātus. Pievienoju sāli, piparus, oregano, baziliku un pavāru kādu laiciņu. Tad noņemu no uguns, sablenderēju, pievienu saldo krējumu un ēdamkaroti, divas ar balzamiko. Vāru, kamēr uzmet burbuli. Servēju dekorētu ar balzamiko un pārkaisītu ar cieto sieru - visbiežāk Džiugas. Reizēm, pēc noskaņojuma, zupai pievienoju jūras veltes vai sarkanās lēcas.
03.04.2015 22:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits