Jau pāris reizes tā gadījies ka pēc seksa saslimstu ar urīnceļu iekaisumu. Tagad vispār bail mīlēties ja iedomājos par iespējamajām sekām. Vai būtu jāapmeklē ginekologs, ja ir šādas problēmas? Jums tā ir gadījies?:-/
kādi simptomi? Kā cistītam?
Cistīts ir urīnpūšļa iekaisums, kuru var izraisīt gan mikrobi, gan pārlieku enerģiska dzimumdzīve.
Visbiežāk par cistītu liecina bieža urinēšana nelielā daudzumā. Urinēšana gandrīz vienmēr rada spēcīgas sāpes, kas urinēšanas beigās pastiprinās. Var būt arī citas pazīmes – smakojošs vai asiņains urīns, paaugstināta temperatūra, reizēm arī drebuļi, un sāpes vēdera lejasdaļā.
ir jāiet pie ārsta.kaut pie ģimenes ārsta. dzer dzērveļu sulu, pasēdi uz silta ūdens tvaika, Urinal kapsulas arī. Vispār daudz šķidruma, bet pie ģimenes ārsta- ievazāsi - redzēsi.
Biju pie ārsta, nodevu analīzes, ir zināms ka tas ir iekaisums. Dzeru zēles, tagad viss kārtībā. bet bail ka tas var atkārtoties, jo iekaisums sākās tieši pēc seksa.
Man arī ir tāda pati problēma. Katru reizi eju pie ārsta, izārstējos un ir labi līdz nākamajai reizei, bet kaitina, ka tas tik bieži atkārtojas un neko tur darīt nevar. Es vienkārši samierinos ar to un kā ir pirmās pazīmes, dzeru daudz ūdens un milteņu tēju.
Cik esmu novērojusi tas ir no bieža un intensīva seksa, ne jau velti to sauc arī par medusmēneša cistītu.
Draudzenei tā tieši ir. Viņai urologs stāstija, ka ir tādas sievietes, kuram pēc katras sexa reizes sakas cistīts. Tad nu viņam jālietojot profilakstiski furamags. Atceros, ka prasīju, bet taču sex katru dienu, kas ta visu laiku jālieto?? Uz to man atbildēja, ka nu ne jau katru dienu un visu mūžu, bet ciklu veidā diezgan bieži.
Urīnceļu iekaisumam ir tikai viens cēlonis -nenomazgāta pakaļa,mikrobi tad no analās atveres aizceļo uz urīnceļiem...tikai tā ,ja reguāari mazgā dibenu -urīnceļu iekaisums nemaz nevar būt.
Paskatieties anatomijas grāmatu:-D
Jā, es arī saskāros ar to. Tik kaitinoši, un galvenais, ka vienmēr tieši pavasarī. Tagad sēžu ar burku starp kājām un sildu apsaldējumu :-D Milteņu tēja un dzērvenes arī pa rokai. Ja pa brīvdienām nepāries tad pie ārsta :'-(
Urīnceļu iekaisumam ir tikai viens cēlonis -nenomazgāta pakaļa,mikrobi tad no analās atveres aizceļo uz urīnceļiem...tikai tā ,ja reguāari mazgā dibenu -urīnceļu iekaisums nemaz nevar būt.
Kurā anatomijas grāmatā šitādas ''gudrības'' raksta?
Es drīzāk teiktu, ka regulāri cistīti varētu būt sievietēm ar anatomiski īsāku urīnizvadkanālu..