Varbūt, kāda var ieteikt, ko manā situācijā.
Strādāju firmā, kas nu ir uz bankrota robežas, saprotu, ka jānes prom, ko kājas nes. Bet ir tā, ka VID pēc pēdējās pārbaudes ir bloķējuši uzņēmuma kontus, pagaišās nedēļas beigās tas notika, to, ka kontus neatbloķēs kamēr nebūs samaksāti nodokļi, tas nu ir skaidrs (šodien ieejot latvija.lv secināju, ka šajā gadā nevienā mēnesī darba devējs par mani nav maksājis nodokļus). Tad nu pirmais jautājums, ja es tagad iešu prom no darba ejot uz bezdarbniekiem, lai mēģinātu saņemt pabalstu tas ko ietekmēs?
Tālāk, protams, saprotu, ka esmu ieberzusies, jo pagaišo mēnesi visu mēnesi nosēdēju uz slimības lapas, ar darba devēju bija mutiska vienošanās, ka es nākšu uz darbu un visu tā mēnešu algu saņemšu aploksnē, protams, algas dienai jau bija jābūt pirms nedēļas, neko neesmu saņēmusi, jo darba devējs attaisnojas, ka naudas nav firmai. Protams, arī dēļ naudas problēmām arī kolēģi nav saņēmuši savu algu. Otrais jautājums, vai es kā varu pierādīt, ka to mēnesi esmu strādājusi un to naudu kaut kādā veidā atgūt? Saprotu pati vainīga, ka piekritu. Bet nu principa pēc negribas uzdāvināt to naudu darba devējam.
Tad vēl tā vispārīgi. Zinu, ka kolēģiem nav izmaksāta alga ne pa iepriekšējo mēnesi un vēl mēnesi pirms tam. Kā mēs varam vismaz oficialo algu izcīnīt? Par aplokšņu algu loģiski varam aizmirst. Ziņot Darba Inspekcijai, vai ir jāsūdz darba devējs tiesā? Vai ir kāds cits variants? Un ja, vairs neskaitīšos kā šī uzņēmuma darbinieks, vai to varēšu izcīnīt, vai tas būs vieglāk īstenojams, ja vēl būšu tā uzņēmuma darbinieks?
Paldies, ceru, ka kāda/s varēs sniegt kaut nelielu informāciju. Diemžēl ar šādu pieredzi sastopos pirmo reizi. Bet nu jau ir mācība nākamo darbu meklēt bez aplokšņu algas un nepiekrist nekādām mutiskajām norunām.