Vaina manī vai sabiedrībā?

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Sveiki! Pat nezinu,no kura gala lai sāku savu situācijas aprakstu.. Man riebjas cilvēki!!! Man nepārtraukti,ik dienas ir sajūta,ka visi kretīni,debīlie,kandidāti uz trakonamu,dzērāji,narkomāni jūt,ka viņi man riebjas vai ka baidos,un man piesienas uz ielas,darbā,sabiedriskajā transportā,veikalos,nu visur! Protams,autobusā tieši man blakus sēdošajam ir jāsāk spēlēties ar savu mantību.. ja pieturā stāvēs kā minimums pieci cilvēki,tieši pie manis pienāks narkomāns un sāks kaut ko braukt virsū.. vienmēr atrodas kāds debīlais,kam būs kaut kas bezsakarīgs jāmurmina manā virzienā,jānogrābstās. Varbūt,ka vaina ir manī un manā skatījumā uz dzīvi,tik ļoti esmu ieciklējusies,ka nemanu riņķī labos,normālos ļaudis? Laikam noteikti ir jāpiebilst,ka neizskatos ne piedauzīgi,ne bomzīgi,neesmu ne pārāk tieva,ne pārāk resna,esmu tāda pati kā neskaitāmas "vidējās aritmētiskās" Rīgas meitenes. Laikam jāpiebilst arī tas,ka vairākus gadus atpakaļ notika uzbrukums man ar ļoti nepatīkamām sekām,varbūt arī tas ko ietekmē. Neciešu,kad man kāds iet tieši aiz muguras,tad vienmēr apstājos un palaižu garām. Tumsā,redzot,ka pretī nāk cilvēks treniņtērpā,sirds vnk lec pa muti ārā un ķeru pēc piparugāzes,lai ir pa rokai. Kad esmu kompānijā ar kādu,viss ir vislabākajā kārtībā. Gribētos,lai pasakat viedokli no malas,vai man ir vajadzīgs psihologs? Vai varbūt pašaizsardzības kursi pašapziņas celšanai? Varbūt ir kāda,kas jūtas līdzīgi?
21.03.2015 21:59 |

Reitings 375
Paldies,meitenes. :-) būs man,par ko padomāt... kaut kas ir jāmaina. Un es to darīšu jau pavisam drīz.
21.03.2015 22:59 |

Reitings 375
Samaara,austiņas ir mans klupšanas akmens šajā gadījumā. Dienas laikā es vēl spēju pārvietoties ar skaļu mūziku austiņās.. bet vakarā kategoriski nē. Ja man nebūtu toreiz bijušas austiņas ausīs,iespējams,būtu sadzirdējusi,kā man pietuvojas uzbrucējs.
21.03.2015 23:02 |

10 gadi
Reitings 5583
Reģ: 23.11.2014
Tev ir jāstrādā ar savu domāšanu, lai visu nesaskatītu tik melnu. Tas ir saprotams, ka kāds notikums var atstāt negatīvas sekas, bet ja zini, ka netiksi ar sevi galā, tad varbūt tiešām jāapmeklē psihologs - ja nu palīdz?! :)
22.03.2015 02:36 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Mūsdienu situācijā šādas sajūtas nav nekas neparasts, it sevišķi, ja ir piedzīvots uzbrukums.
Es pati izturos pret apkārtējiem ar mērenām aizdomām, nekad uz ielas neklausos mūziku austiņās, kabatās vienmēr turu kaut ko asu, plānoju iegādāties tazeri. Periods, kad visādi dīvaiņi sējās klāt, gan ir pagājis - vienīgi mani parasti nelamāja, nāca iepazīties un paprasīt, kapēc meitenei tik skumjas acis :D
Var jau fantazēt par vairogiem sev apkārt, tikai šaubos, ka urlas vai narkomānus tas vairogs sevišķi apturēs. Ir rajoni Rīgā, kur vakaros var pārvietoties mierīgi, un ir rajoni, kuros labāk turēt acis un ausis vaļā - labāk jau pretimnākošo strīpbiksi uzlūkot ar aizdomām un vajadzības gadījumā būt gatavai aizstāvēties, nekā skatīties uz visiem sirsnīgi un negaidīti dabūt pa galvu.
Pie psihologa gan derētu aizstaigāt, jo visu laiku ciest no bailēm un stresa ir ļoti neveselīgi.
22.03.2015 03:19 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Delusion, es nesaku, ka pa Stacijas aizmugurpusi vai Grīzinu jāstaigā ar austiņām un iedomu vairogu. Šīs lietas der sabiedriskām vietām, kaut vai tai pašai stacijai cauri iziet.
Ja man jāiet vienai caur parku piektdienas naktī, es arī izņemu austiņas un ja man pagalmā gaisma nestrādā, tad es turu rokā atslēgas gatavībā cirst. Ir robeža starp paranoju, drošības/baiļu sajūtu adekvātās situācijās un smaidīšanu kā siltā sū- iekāpušai. Burbuļi, austiņas un sarakstiņi der normālajiem brīžiem. Ja ir situācijas, kad jābaidās, tad arī jābaidās.
Es pati neesmu no bailīgajām un jāsaka, man kaut kā na gadījies nevienu tipisko narkomānu sastapt un aizdomīgam strīpbiksim arī par tevi būs vienalga, ja netiks provocēts ar pārāk uzbāzīgu/aizdomīgu/tizli smaidīgu/agresīvu virsū lūrēšanu. Arī dzīvnieki uzbrūk, ja jūt bailes.
22.03.2015 10:01 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Ļoti tevi saprotu Laurentija!
Man ir līdzīga problēma, vieglākā gan stadijā laikam, jo eju terapijā pavisam citu iemeslu dēļ (VD).
Tagad gan man ir maģistra grāds, bet agrāk slikti mācījos vidusskolā un pirms izdevās iestāties augstskolā tad man visur "rēgojās" bomži un mana uzmanība biežāk viņiem pielipa. Tagad gan viss kārtībā, jo karjerā un izglītībā mērķi sasniegti atbilstoši tam kā plānoju.

Bet tāpat...man ir tendence turēt aizdomās visus šitos "salašņus" un reāli mēdzu baidīties no viņiem. Vienīgais pluss, ka man nemēdz piesieties. Bet reizēm pietrūkst tukšā autobusā ar kaut kādu alkoholiķi braukt un man jau nelabi paliek. Nu lai šo problēmu atrisinātu, plānoju iegādāties mašīnu un tad jau tā saskarsme būs retāka. Kaut gan jā, pie mums Rīgā un LV vispār tā ir izteikta problēma, ka ir ļoti liels slānis ar šādiem aizdomīgiem salašņām un pat turīgiem, apzinīgiem strādājošiem nākas ar viņiem visai bieži būt kontaktā..

Un tev jāiet terapijā. Neesi pārdzīvojusi to traumu, tāpēc velkas līdzi. Un nevajag fantazēt ko darīt, jo terapeits labi ieteiks kā ar to strādāt.
22.03.2015 10:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Te varat negvelzt par domu spēku utt. Te acīmredzami ir pēc traumatiskais stress, angliskais nosaukums loģiskais, nezinu kā latviski pareizi nodēvēts - post traumatic stress disorder.
Līdzēt var psihologs /psihiatrs.
22.03.2015 11:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Atvainojiet par mazliet nesakarīgo komentāru, telefons automātiski labo vārdus ko nereti nemanu
22.03.2015 11:04 |

Reitings 375
Paldies visām par ieteikumiem,bet mans prāts absolūti un galīgi atsakās ticēt tam,ka pēc terapijas iziešanas es uzplaukšu un vairs neredzēšu apkārt tik daudz slimiķu,viņi no tā nepazudīs nekur.. :-( es nezinu... domu spēks,ja tāds tiešām eksistē,gan varbūt man liks kļūt viņiem mazāk pamanāmai.
22.03.2015 11:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits