Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Barot bērnu ar krūti publiskā vietā ir tikpat perversi kā ēst saldējumu vai bulciņu uz ielas. Kā vispār kādam var ienākt prātā kaut ko tādu apspriest?! Esmu redzējusi daudz barojošas mammas-neviena savus pupus apskatei neizlika. Nevienam nav nekas tur jāpēta un jagaida, kad krūtsgals pavīdēs-tad nebūs morāla trauma, ko apspriest forumā. Turklāt krūtsgals bērna barošanas situācija neizskatās erotiski.
22.03.2015 17:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Pateicoties sai diskusijai man uznaaca liela veeleesanaas ,uzgleznot jauno maaminu,barojot savu mazo "knapsierinu"-man loti patiik sievietes staavoklii un jaunaas mammas.
Es veel pavisam nesen nodomaaju,skatoties uz savu kaiminieni-tas tacu ir viens no skaistaakajiem laikiem dziivee,posms ,kad ir tie mazie.Sieviete ,liekas ,ir piedzimusi no jauna peec dzemdiibaam!
22.03.2015 17:29 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
..tas tacu ir viens no skaistaakajiem laikiem dziivee,posms ,kad ir tie mazie.Sieviete ,liekas ,ir piedzimusi no jauna peec dzemdiibaam!

MaunaKea, nē, ko tu!!! Ne grūtniece, ne māmiņa ne ar ko nav īpašāka par citiem. Nekādu privilēģiju, tā nav nekāda slimība un vispār - nevajadzētu pat pamanīt tādas vai kā savādāk palīdzēt, jo šādas sievietes ir apgrūtinājums sabiedrībai, pašām taču ar visu jātiek galā, pašām jāaudzina savi izdzimteņi, kuri nekad nemāk uzvesties - brēc un grib ēst, traucējot sabiedrību... :D Sarkasms, protams! ;) Kopsavilkums no šīs diskusijas "pērlēm". :-P
22.03.2015 17:36 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Tas ja kāda to neredz, nenozīmē, ka tā nenotiek.
22.03.2015 17:36 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Ne grūtniece, ne māmiņa ne ar ko nav īpašāka par citiem. Nekādu privilēģiju, tā nav nekāda slimība un vispār - nevajadzētu pat pamanīt tādas vai kā savādāk palīdzēt, jo šādas sievietes ir apgrūtinājums sabiedrībai, pašām taču ar visu jātiek galā, pašām jāaudzina savi izdzimteņi, kuri nekad nemāk uzvesties - brēc un grib ēst, traucējot sabiedrību... Sarkasms, protams! Kopsavilkums no šīs diskusijas "pērlēm".

Es arī uzskatu, ka grūtnieces un māmiņas nav īpašākas par citiem. Tur, kur ir objektīvs pamats, tur arī ir paredzēta speciāla aizsardzība (darba tiesiskās attiecības), apkalpošana medicīnas iestādēs utml. Runājot par uzvedības normām, tās ir saistošas visiem.

Par šo nevajadzētu pat pamanīt tādas vai kā savādāk palīdzēt, jo šādas sievietes ir apgrūtinājums sabiedrībai, pašām taču ar visu jātiek galā, pašām jāaudzina savi izdzimteņi, kuri nekad nemāk uzvesties

Protams, ka jātiek galā pašām, jo tas ir jūsu bērns, atbilstoši reglamentam, jums ir jāīsteno aprūpe par tiem. Par audzināšanu runājot, gribi teikt, ka audzināšana gulstas uz līdzcilvēku pleciem?
22.03.2015 17:49 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Barot bērnu ar krūti publiskā vietā ir tikpat perversi kā ēst saldējumu vai bulciņu uz ielas. Kā vispār kādam var ienākt prātā kaut ko tādu apspriest?! Esmu redzējusi daudz barojošas mammas-neviena savus pupus apskatei neizlika. Nevienam nav nekas tur jāpēta un jagaida, kad krūtsgals pavīdēs-tad nebūs morāla trauma, ko apspriest forumā. Turklāt krūtsgals bērna barošanas situācija neizskatās erotiski.

Pēdējā laikā daudz kur piekrītu Teikai spolītei
22.03.2015 18:11 |

Reitings 11996
Par audzināšanu runājot, gribi teikt, ka audzināšana gulstas uz līdzcilvēku pleciem?

Vai tad to es apgalvoju? Vai arī tāds bija sarkasma mērķis?...

Es runāju par to, ka sabiedrībai nekad nebūs labi - dari ko gribi, vienmēr atradīsies kāds, kurš pukstēs un atradīsies arī, kas viņam piebalsos. A šeit tik liels uzsvars uz to, ka jādara viss un jebkas, lai tikai sabiedrība būtu apmierināta. Tiešām? Sabiedrības tendences, mode un vēlmes ir tik nepastāvīgas un mainīgas (ģimeņu un pat valstu starpā), ka nu tas jau nu nebūs tas labākais pamats uz kā balstīt savu dzīvesstilu un veidu, tiecoties visiem izdabāt.

Tā rupji runājot - mans pienākums kā pilsonim ir ievērot vispārpieņemtos likumus attiecīgajā valstī, šī ir tā sabiedrības kārtība un normas. Viss pārējais - ir ļoti individuāli un subjektīvi. Tas, ka kādam kaut kas nepatīk - nav pa lielam mana problēma. Es negrasos visiem izdabāt! Jo, kā var saprast jau no šīs diskusijas vien - tas vnk nav iespējams.

Bez tam, hmmm, ar bomžiem un vīriešiem nav jēgas runāt un strīdēties, bet ar mātēm var kašķēties un pārmest viņām visu pēc kārtas cik uziet vnk tāpēc, ka kādreiz ir pagadījies īpašs gadījums (kur arī var būt savi iemesli)?... :-/
22.03.2015 18:12 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
A es atkal domāju , ka labi , ka dzīvoju ,kur dzīvoju un pupus nekarina katra otrā pludmalē ;)
Barot bērnu līdz 2g ar krūti !? Nopietni!? Gadījumā , tu nebiji tā sieviete kuras džekiņš kafūzī ēda desmaizi un tad paziņoja ,ka grib dzert un māte sāka pogat vaļā jaku ? Tas nav normāli pat ja to dara mājās ... Bet nu ,lai katrs perversojas kā grib, kamer tas neskar mani.
Dažas točna ir galvu saspiedušas un otrai pusei hormoni trako !
22.03.2015 18:27 |

Reitings 2342
A šeit tik liels uzsvars uz to, ka jādara viss un jebkas, lai tikai sabiedrība būtu apmierināta. Tiešām?

Jā, tiešām. Sabiedrības kopējās intereses ir primārās. Pat indivīda pamattiesības ir ierobežojamas, balstoties uz sabiedrības kopējām interesēm. Jāievēro vien samērīgums. :)

Tā rupji runājot - mans pienākums kā pilsonim ir ievērot vispārpieņemtos likumus attiecīgajā valstī, šī ir tā sabiedrības kārtība un normas. Viss pārējais - ir ļoti individuāli un subjektīvi. Tas, ka kādam kaut kas nepatīk - nav pa lielam mana problēma.

Jā, Latvijā nav pieņemts publiski atkailināties. Nospiedošais sabiedrības vairākums to nosoda. Varam jau pieminēt jaunkundzes, kas valkā super īsus svārkus un krūtis rēgojas acīm, bet cik to ir? Nav daudz. Un neviens viņas neslavē, tieši pretēji - nereti izsmej. Tātad, māmiņai ir pienākums, barojot bērniņu, parūpēties par to, lai svešām acīm nebūtu jāskatās uz viņas krūtīm. Nav grūti paķert līdzi lakatu, noiet maliņā. Ja vēlies to ignorēt, nekādu problēmu, tikai samierinies ar negācijām, ko saņemsi, jo tās būs pelnītas.

Bez tam, hmmm, ar bomžiem un vīriešiem nav jēgas runāt un strīdēties, bet ar mātēm var kašķēties un pārmest viņām visu pēc kārtas cik uziet vnk tāpēc, ka kādreiz ir pagadījies īpašs gadījums (kur arī var būt savi iemesli)?...

Par vīriešiem neko neesmu teikusi. Kā jau minēju, esmu arī pati šad tad patrenkājusi jauniešus, lai mammām nav jāstāv garā rindā. Par bomžiem runājot, ko ar viņiem runāt? Tur galvā vairs nav nekā, kas spētu to informāciju apstrādāt. Ar tiem strādā pašvaldības policija un slimnīcas.
Tad, kad mātes negaidīs pret sevi īpašu attieksmi, tad arī mainīsies dzīves uztvere. Mātes nav priviliģētākas par citiem. Tās, kas to saprot, neredz problēmu lakata uzmešanā uz pleca, un redz, ka cilvēki patiesībā ir jauki - palīdz iecelt, izcelt ratus utml. Ja to uztver par pienākumu, tad nav brīnums, ka jāuzsūc tik daudz negāciju.
22.03.2015 18:28 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
un karš turpinās :D
22.03.2015 18:35 |

Reitings 2342
un karš turpinās

Intereses pēc.. Kā toreiz reaģēja māte, kuras sīkais atvēra aizkarus? Pienāca, atvainojās? :)
22.03.2015 18:36 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Barot bērnu līdz 2g ar krūti !? Nopietni!? Gadījumā , tu nebiji tā sieviete kuras džekiņš kafūzī ēda desmaizi un tad paziņoja ,ka grib dzert un māte sāka pogat vaļā jaku ?

++++
22.03.2015 18:42 |

Reitings 2425
nekā nereaģēja! Par to bija lielākais "pēriens"! Paskatījās man acīs, paņēma sīko un aizgāja atpakaļ savā kabīnē :D vajadzēja arī viņas kabīnei atraut vaļā aizkarus un ielīst viņas kabīnē, būtu interesanti paskatīties kāda reakcijai viņai būtu bijusi :D
22.03.2015 18:46 |

Reitings 11996
Jā, Latvijā nav pieņemts publiski atkailināties. Nospiedošais sabiedrības vairākums to nosoda. Varam jau pieminēt jaunkundzes, kas valkā super īsus svārkus un krūtis rēgojas acīm, bet cik to ir? Nav daudz. Un neviens viņas neslavē, tieši pretēji - nereti izsmej. Tātad, māmiņai ir pienākums, barojot bērniņu, parūpēties par to, lai svešām acīm nebūtu jāskatās uz viņas krūtīm. Nav grūti paķert līdzi lakatu, noiet maliņā. Ja vēlies to ignorēt, nekādu problēmu, tikai samierinies ar negācijām, ko saņemsi, jo tās būs pelnītas.

Manispeec, vareetu arii sodiit maates, kuras baro atkailinot kruutis paaraak daudz. Jaa, publiska atkailinaashanaas ir sodaama un pret to nav nekaadu iebildumu. Tad "tikumiibas policija" uzdarbotos uz urraa - meerot pieljautaa dekoltee dziljumu un svaarku garumu un pie reizes arii maates sodiitu par pupa izkaarshanu. Nebuutu slikti! :D Tachu kaapeec ir jaanoiet malaa? Nav nekaada likuma, kas aizliegtu barot beernu. Tie jau ir dazhu indiviidu tarakaani, ko nevar uzskatiit par "visu sabiedriibu".

Taapat arii par privileegjijaam - vari ar putaam uz luupaam meegjinaat te pozicioneet, ka gruutnieces un maates nav priviligjeetaakas, bet likums saka ko citu. Nezinu kaa tieshi ir LV, bet piem, ir speciaalas staavvietas gruutnieceem un vecaakiem ar maziem beerniem, ir taas pashas baroshanas istabas ieriikotas, speciaalas kases, atlaides veikalos, pat kaut kaada "poga" Gulbja lab. (shajaa diskusijaa shito izlasiiju), shkjiet pat maaciibu krediitu vareeja daljeeji segt, ja tev ir piedzimis beerns, ja pareizi atceros, tad sabiedriskajaa transportaa invaliidu vietas ir paredzeetas arii gruutnieceem un vecaakiem ar maziem beerniem (rakstiits noteikumos), mazie beerni driikst braukt bez maksas un par ratiem arii nav papildus jaapeerk biljete u.tml. Re, nu, taa pati sabiedriiba ir noteikusi, ka tomeer shaadas taadas privileegjijas ir shai cilveeku grupai. Tas, ka kaadai nepatiik beerna plaukshkjinaashana, chaapstinaashana, maaminjas paarvietoshanaas ar ratiem veikalaa vai sab. transportaa - taa ir subjektiiva nepatika. Un es neuzsatu, ka man par to buutu jaaruupeejas vai jaauztraucas! Cik nu manas pieklaajiibas un pacietiibas pietiek - tik daudz es panaakshu pretii (un katram shis meers ir atshkjiriigs).
22.03.2015 18:58 |

Reitings 2425
man jau liekas, ka tās māmiņu rindas utml ir iedotas pēc principa - ātrāk iekšā, ātrāk ārā :D nevienam nepatīk bērnu bļaustīšanās, visa aiztikšana utt. :D Ok, nevis nevienam, bet lielākajai daļai nepatīk :)
22.03.2015 19:01 |

Reitings 2342
Neon, lasi,ne tikai drukā.
22.03.2015 19:06 |

Reitings 11162
Arī mūzikas instrumentus un velosipēdus drīkst vest bez maksas ,tas automātiski nepadara viņus priviliģētākus.
22.03.2015 19:13 |

Reitings 11162
man jau liekas, ka tās māmiņu rindas utml ir iedotas pēc principa - ātrāk iekšā, ātrāk ārā nevienam nepatīk bērnu bļaustīšanās, visa aiztikšana utt. Ok, nevis nevienam, bet lielākajai daļai nepatīk

Gluži manas domas.
22.03.2015 19:14 |

Reitings 2425
tā kā mana teorija tikai liekas arvien ticamāka - tās māmiņu privilēģijas patiesībā ir izveidotas,lai visiem citiem atvieglotu dzīvi, nevis viņām :D
22.03.2015 19:16 |

Reitings 11996
Jā, nu ātrāk tiekot no veikala laukā viņas jau nu ļoti pārdzīvo, kāda iemesla dēļ ir šāda privilēģija! :D Fakts paliek fakts - viņas tiek prom ātrāk. Un tas ir ērti!
22.03.2015 19:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits