Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Blogeru lietas

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Izveidoju šo diskusiju, jo man ir blogs, bet nav, ar ko par to parunāties :D Tāpēc būtu labi uzsākt domu un padomu apmaiņu blogeru starpā un varbūt starp blogerēm un lasītājiem.

Man ir neliela dilemma saistībā ar rakstiem par produktiem, ko dāvinājuši zīmolu pārstāvji. Vairums blogeru parasti raksta klāt kaut ko no sērijas "produktus izmēģināšanai iedevis zīmols, taču viedoklis ir manis pašas". Es pagaidām tādu piebildi nelieku, jo tas šķiet kaut kā loģiski un pašsaprotami, ka manu viedokli nekā tas fakts neietekmē. Bet varbūt lasītājiem labāk patīk zināt, vai produkts ir pašas pirkts vai dāvināts? Lūdzu palīdziet ar padomu :)
19.03.2015 21:03 |

Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
Līdz ar to, visas atsauksmes tomēr ir subjektīvas

Jā, jo visas ir labas un slavinošas.
07.01.2016 23:07 |

Reitings 247
Reģ: 10.07.2015
Jā, jo visas ir labas un slavinošas.

Tā gan es neteiktu, bija periods, kad atsauksmes bija pozitīvākas blogos, bet es personīgi tieši produktiem, kas it testa, vairāk piesienos nekā pašas pirktajiem. Un es esmu novērojusi, ka ari citi blogeri dara līdzīgi.
Un, ja man tiešām nav nekā negatīva, ko pateikt, tad es neizdomāju. Ja ir kas tāds, kas nepatīk, tad uzrakstu.

Rodas sajūta, ka ir uzskats, ka, ja produkts ir testa, tad par to rakstīs tikai pozitīvas lietas, bet kā jau Sugar iepriekš teica, tie ir testa produkti nevis sponsorēti raksti. Sponsorēti raksti ir apmaksāti un Latvijā neviens neko par rakstu veidošanu nemaksā (vismaz es neesmu saskārusies). Līdz ar to nav pat jēgas rakstīt speciāli slavinošas atsauksmes, jo no tā labums nav ne man, ne lasītājiem.
Ja tiem, kas dod produktus nepatīk atsauksme, tad, sorry, tā man mana vaina, ka produkts nav tik labs.
Vienkārši sanāk tā, ka, ja es nopērku produktu un tas man patīk, tad viss ir ok, bet, ja tas ir testa un man patīk, tad vairs nav ok. Un tas nav pārāk loģiski.

Ja, piemēram, draudzene uzdāvina produktu un man tas iepatīkas un es to pastāstu kādam, tas taču nemazina mana viedokļa vērtību, lai gan pati neesmu maksājusi par to.

Īsāk sakot, šī ir tēma par kuru var daudz diskutēt un vienmēr viedokļi nesakritīs. :D
08.01.2016 00:19 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
jebkurā gadījumā ir jābūt negatīvām atsauksmēm, kaut vai minot, ka draudzenei gan patika, taču lasītāju neinteresē draudzenes viedoklis, bet konkrēti raksta autora viedoklis un pieredze, īpaši, ja viss iepriekš ir sakritis, ādas tips viens, reakcijas līdzīgas
08.01.2016 19:40 |

Reitings 247
Reģ: 10.07.2015
Angella, es Tev nevaru nepiekrist par to, ka ir jābūt arī negatīvām atsauksmēm, tāpēc jau rakstīju, ka pēdejā laikā par šo vairak domāju, bet saņemties negatīvām atsauksmēm gluži no cilvēcīgā faktora, apzinoties, cik daudz laika tas prasa, ir grūti.
Nu, no tāda aspekta, ka Tu zini, ka Tev jāraksta ir negatīvas lietas un vakarā pēc darba vai brīvdienās, ir ļoti grūti tam saņemties :D Un tas tiešām nav saistīts ar to, vai produkts pašas pirkts vai testa.
Tāpēc es vairāk cenšos rakstīt par vairākiem produktiem vienlaicīgi vienā rakstā, pieminot, kurš man patika un kurš nē. Tā kaut kā. Pēc feedback vienmēr ir laba lieta, mēģināšu kaut kad brīvākā laikā savākt visus savus "fui" produktus vienkopus. :D
08.01.2016 22:44 |

Reitings 4628
Nedaudz atdzīvināšu šo tēmu :)

Manas pārdomas par blogu pasauli un kā tā izmainījusies piecu gadu laikā, kopš rakstu savu blogu: https://rigasmetro.wordpress.com/2016/05/19/blogosana-un-materialisms-ka-blogosfera-dazu-gadu-laika-izmainijusies-lidz-nepazisanai/
19.05.2016 11:06 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Elizabete.
Paldies! Ieraudzīju garo palagu un knapi piespiedu sevi izlasīt, taču tēma interesanta, tāpēc tiku arī līdz beigām :)
Domas divējādas, jo tomēr tas ir forši, ka par savu hobiju kaut kas tiek saņemts vairāk par vienkāršu paldies vai komentāru zem raksta, ko gaida katrs blogeris.
Man kā lasītājai svarīgi, lai tomēr rakstā būtu minēts, ka produkts iedots testēšanai. Tieši šī iemesla dēļ atrakstījos no daudziem blogiem, jo zinu, ka produkts figurējis vairākos blogos paralēli nedēļas laikā, bet tikai daži pieminēja to.
Smieklīgi bija arī šajā diskusijā lasīt, ka daudzas blogeres te minēja, kāpēc neraksa negatīvas atsauksmes. Atruna, ka nav laika negatīvai atsauksmei vai ka negribas rakstīt kaut ko negatīvu, tikai nozīmē to, ka neesi īstā vietā, jo arī pozitīva atsauksme ir kritika.

Starpcitu, ir pat lielāka problēma blogu placī. Tieši komenāri ir tā gaidītākā reakcija pēc raksta publicēšanas, jo tad saproti, ka ne tikai apskatās, bet arī lasa, kā arī tas ir kolosāls morāls atbalsts, ka esi noderīgs. Bet mūsu lasītāji bieži ir kūtri uz komentāru atstāšanas kaut vai smaidiņa vai "paldies" veidā, kas tomēr pabarotu autora ego un dou jaunus spēkus jaunam rakstam.
19.05.2016 14:09 |

Reitings 222
Reģ: 14.01.2016
Man šajās blogu lietās drīzāk šķiet lieka un nevajadzīga raksta autores atbildēšana uz KATRU komentāru zem raksta. Ne viena vien tā dara.
Nez komentāru skaits arī kaut kā liek kotēties augstāk kādos rangos? Citādi nevaru to izskaidrot un tas šķiet pagalam lieki.

Kādreiz komentāros var iegūt vēl kādus papildus iespaidus no lasītājām. Skatos - daudz komentāru, rezultātā tie ir uz puisi mazāk viedokļi, pārsvarā komplimenti un autores Paldies! zem katra vai arī kaut kas šādā stilā:

A: "Paldies par atsauksim, tagad gribās iegādāties lūpu krāsu"
B: "Jā, lūpu krāsa ir iegādes vērta"
:D
19.05.2016 14:22 |

Reitings 4628
BrightYellow, nu kāpēc tik negatīvi? :D Man šķiet, ka tas ir tikai normāli - ja lasītājs ir patērējis laiku, lai kaut ko ierakstītu (lielākā daļa to nedara), tad ir tikai pieklājīgi uzrakstīt atbildi. Man drīzāk šķiet dīvaini rakstīt blogu un pēc tam ignorēt cilvēkus, kam par to ir viedoklis. Protams, nevajag iet galējībās un atbildēt uz komentāriem, ja galīgi nav, ko teikt :D

Angella, paldies! Es noteikti neiestājos pret sabiedriskajām attiecībām un sadarbību ar zīmoliem, bet man šķiet, ka tai nevajadzētu būt prioritātei. Par atrunām, ka produkts iedots testēšanai, vot nezinu... Man kaut kā emocionāli šķiet dīvaini taisnoties, ka, lūk, produkta dabūšana par brīvu neietekmē manu viedokli, jo tas tā kā būtu pašsaprotami. Bet tā laikam ir mana personīgā dīvainība.
Un piekrītu par komentāriem, tie rakstītājiem ir ļoti vērtīgi! :)
19.05.2016 17:58 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Pateicoties tam Lancome konkursam mazliet apskatīju divu finālistu soc.tīklus. Pastāv arī viņu blogi, tā ka tas varētu būt arī peļņas avots, ne? Jo tai pašā Lancome video rullīti bija vērojama citu "produktu ievietošana" :-)
Jebkurā gadījumā veiksmīgu ārzemju modes blogeru gada apgrozījums ir 8-9 miljoni $. Tas strādā.
Cik skatos vāciski runājošo meiteņu vlogus, jā, tiek pateikts, saņēmu kastīti ar x firmas jaunumiem, biju tādā vai tādā prezentācijā, izskan arī ne tikai glaimi. Ne jau tāpēc pārstāvji vairs nedalisies ar bezmaksas labumiem. Bet kosmētikas vērtēšana ir tik rāmjos neieliekama un subjektīva....:-)

Un par komentāriem blogos. Manās acīs bloga rakstītājs ir kā nama tēvs-ar katru viesi draudzīgi jāpārmij kāds vārds, lai lasītājam būtu vēlme lasīt un ienākt vēlreiz. Nebiju iedomājusies, ka tas var kaitināt :-)
19.05.2016 20:22 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Oi, jā, es esmu no tām, kas šādā veidā atbild uz katru komentāru. Kāpēc? Tāpēc, ka es lasu citus blogus un man ir svarīga atgriezeniskā saite. Man šķiet tizli, it īpaši, ja uzdod kādu jautājumu, bet no otras puses - ignore vienkārši. Es saprotu lielos ārzemju blogotājus, ka nevar atbildēt uz 100000 komentāru, bet man patīk kontaktēties ar lasītāju un atbildēt uz padsmit komentāriem nav grūti, kaut vai pasakot paldies, lai cilvēks zina, ka čukča nav tikai rakstītājs, bet arī lasītājs :D
Un man arī nepatīk ņemties ar negatīvām atsauksmēm. Ne jau tāpēc, ka baidos, ka kāds uz mani apvainosies :D Man patīk izdomāt kādu kompozīciju, lai sanāktu skaista bilde, parādīt arī kā produkts izskatās uz ādas un tā tekstūru. Bet, ja produkts man nesagādā baudu, tad to negribas darīt. Tāpat, ka te meitenes raksta - "Tik ļoti negribas mācīties, ka eju un iztīru visu mājokli, izvedu pastaigā suni, aizeju uz veikalu un tt.". Turpretī par foršu produktu gan viegli rakstīt, gan prieks bildēt. Es vai nu sakrāju vairākus lūzerus, vai arī rakstu par vairākiem līdzīgiem produktiem un tad ielieku tur to slikto zēnu.
Par šo slikto īpašību noklusēšanu es gan nesaprotu. Kāda jēga rakstīt pozitīvu atsauksmi, ja produkts nepatīk, vai arī patīk, bet ir liels un resns "BET"? Bailes, ka ar tevi vairāk nesadarbosies un zīmols X nedos savus sliktos produktus? PR cilvēki arī ir tikai cilvēki un viņi lieliski saprot, ka ne visiem viss patīk. Lasītāju krāpt arī nav jēgas. Diez vai, ja trīs reizes iegrābsies ar neveiksmigiem produktiem, saglabās uzticību tavam vārdam.
20.05.2016 23:56 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Madonna ļoti labi pateica
Manās acīs bloga rakstītājs ir kā nama tēvs-ar katru viesi draudzīgi jāpārmij kāds vārds, lai lasītājam būtu vēlme lasīt un ienākt vēlreiz.

Es nekomentēju bieži. Nekad nerakstu kaut ko no sērijas "līdzeklis X izskatās labi, būs jāpamēģina", jo man liekas- nu kāda jēga? Kad pamēģināšu un man būs viedoklis, tad to arī ierakstīšu. Bet ja es ierakstu, tad man ir interesanti ieiet vēlreiz tajā rakstā, paskatīties, ko blogeris ir atbildējis, varbūt raisās arī diskusija utt. Viedokļu apmaiņa man ir interesanta, un arī man kā lasītājam un komentētājam atgriezeniskā saite ir svarīga.

Tā ka blogeres- keep up the good work! :D
21.05.2016 00:06 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Elizabete, man ļoti patika Tavas pārdomas, jauki, ka kāds par to runā:)
Izlēdzot arī personīgā Ego besīšanos, tomēŗ jau tā vai tā es apzinos, ka visi darīs kā gribēs un ego brīžiem tā vai tā iebesīsies par to, ka redz klaju mistifikāciju, bet mēs esam cilvēki, tā laikam jābūt
21.05.2016 12:16 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits