Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saistviela salātiem

 
Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Ko Jūs lietojat kā saistvielu, svaigu dārzeņu salātiem? :)
19.03.2015 08:31 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011


Šo vai kādu līdzīgu, bet labprāt izmēģinātu ko citu 8-)
19.03.2015 08:34 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Daudzko, atkarībā kādi salāti.
No veikalā esošajām garšīgs ir Rundāles pesto un Spilvas premium Itāļu

Citreiz vnk lieku etiķi +eļļu+balsamico vai soju, bet tas ir stiprs sajaukums, draugs tādu piemēram neēd.
19.03.2015 08:39 |
 
Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Spilvas dārzeņu mērcītes nav dikti neveselīgas? :)
Es viņas arī lietoju, bet bail, ka nav tā kaitīgā saistviela, kas majonēzē.
19.03.2015 08:45 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
To pašu mērci, ko Persephon vai retu reizi majonēzi :-P
19.03.2015 08:50 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Minny, kura kaitīgā majonēzes saistviela?
19.03.2015 08:54 |
 
Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Vot izkrita no prāta tas nosaukums :(
19.03.2015 08:56 |
 
Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
o, emulgators!
19.03.2015 08:57 |
 
Reitings 74
Reģ: 29.01.2009
Pesto, olīveļļu - parasto vai ar garšvielām. Ir mēģināts dažādas baltās mērces - cēzara, jogurta, arī grieķu jogurts, bet šīs kaut kā ātri nošķebina.
19.03.2015 08:58 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Balsamico,citronu
19.03.2015 09:00 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Burciņmērcēs ļoti iespējams, ka ir emulgatori.

http://piegalda.lv/padoms/salatos-pati-svarigaka-ir-merce/
Dažas mājās taisāmo salātu mērcīšu receptes, vieglas un ātras.
19.03.2015 09:02 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Pārsvarā balzamiko+sojas mērce+sinepes+medus+pipari.
19.03.2015 09:03 |
 
Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
avokado
19.03.2015 09:08 |
 
10 gadi
Reitings 5486
Reģ: 05.08.2013
Ir salātu kefīrs. Ar attiecīgām garšvielām jummīgi
19.03.2015 09:10 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Visbiežāk neko. Tikai citroni pipari, dažkārt t.k. olīveļļa.
Ja uznāk vēlme pēc kaut kā īpašāka, tad pievienoju jau iepriekš minētās lietas.
19.03.2015 09:11 |
 
Reitings 278
Reģ: 04.07.2014
skābais krējums vai olīveļļa, reizēm krējums+majonēze. Atkarībā no salātiem, piem. grieķu salātus ar krējumu, protams, netaisu, bet gurķi un tomāts + krējums pašā laikā :)
19.03.2015 09:16 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Vienkārši zaļajiem salātiem tikai olīveļļu vai balsamico. Citreiz sojas mērci, bet to retāk. Ja gribas ko smagāku, tad - grieķu/turku jogurts + mazlietiņ piens, lai šķidrāks + sāls, pipari + sinepes + rīvēts parmezāns.
19.03.2015 09:20 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Par kefīru :-D
Man vasarā nenormāli garšo no dārza plūktas salātlapas + gurķis + tomāts + loki + dilles + kefīrs un krējums nedaudz |-) gardi , es tādu veselu bļodu varētu apēst (t)
19.03.2015 09:22 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Dizonas sinepes plus olivella plus udens
19.03.2015 09:48 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Olīveļļa + citrona sula. Visu sakuļ kopā (kā kuļot olas) un sanāk tāda krēmīga un pabieza mērcīt (biezāka, nekā plika eļļa) + pēc garšas baziliks vai raudene, vai kāda cita garšviela.
19.03.2015 09:52 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
absolūti visu.. sākot ar treknākām mērcītēm, kas ir jogurts, beidzot ar vieglu dressingu - olīveļļa, dažādi etiķi, sinepes, balzamiko mērce ne tikai etiķis, atsevišķi blenderēti augļi ar eļļām, piemēram, sezama eļļa (dievīga)!! Interesantākie eksperimenti ir vienmēr ar eļļām un etiķiem, ko esmu pamanījusi. Labi papildina diedzējumi, asumam.
19.03.2015 09:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!