Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veselīgi ēdieni no maltās gaļas

 
Reitings 425
Reģ: 12.10.2009
Sveikas,

Iesakiet veseligas receptes, ne pārāk grūtas, ko var pagatavot no maltās gaļas.

Bija doma pagatavot olu nūdeles at malto gaļu.
18.03.2015 10:39 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Boloņas mērce vai lazanja laikam nebūs no veselīgā gala...

Kotletes - ja necep lielā taukvielu daudzumā, bet krāsnī ceptas vai tvaicētas.
Tefteļi
Chili con carne
Frikadeļu zupa

Reizēm arī dārzeņu sautējumus taisu ar malto gaļu.
18.03.2015 10:42 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Pupiņu sautējumu ar malto gaļu :)
18.03.2015 10:43 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
18.03.2015 10:46 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Daudz veselīgāk ir nopirkt gaļu bez taukiem,veikalā likt samalt. Tomēr pārāk daudz tauku sveramajā- vidēji 20-27g uz 100g. Pirmais, kas nāca prātā - pildīta paprika! :)
18.03.2015 10:46 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ā, vēl jau ir kāpostu tīteņi, pildītie kabači, baklažānu laiviņas, utt.
18.03.2015 10:53 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Tie paši burgerīši - gatavo no liesas liellopa gaļas! Masā iemaisi apceptus sīki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, es lieku arī dažādus garšaugus, čili.. tad iejauc olu, lipini plakanus un zem grila apakšā! Nav obligāti jāliek dubultā maizīte, var tikai apakšā, tas jau ietaupīs kaudzi kaloriju un ogļhidrātu :)

Vēl var pittas maizē taisīt takā kebabveidīgu. Tāds pats variants kā burgeriem sastāvdaļu jomā (izņemot olu), tikai visu to masu apcep pannā. Es eļļu klāt nelieku, jo ar gaļas taukiem un sulām pietiek, lai izcepās un izsautējas.. tad kaaaaudzi ar svaigiem salātiņiem - ķīnas kāposts vai iceberg, paprika, sīpoli/lociņi, garšaugi, tomāti, gurķis. 12% krējumu sajauc ar čili vai liec tāpat, lai ir "slapjāks" un patīkamāks uz mēles un voala! :)
18.03.2015 10:56 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Ar tām gaļām ir tā, ka ja ir pavisam liesa, tā gaļa sanāk diezgan sausa un cieta. Es parasti skatos, lai tauku saturs ir ap 15%. Ja cepu pannā (bez eļļām), tad tauki parasti sastājas augšā un lielu daļu var mierīgi nosmelt ar karoti. Karstumā tauki izkūst un peld pa augšu, tad to lieko nosmeļu, bet gaļas masā paliek tieši tik, lai gaļa ir sulīga un mīksta :)
18.03.2015 10:58 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Pamatīgi sakārdināji tagad :D
18.03.2015 11:03 |
 
Reitings 71
Reģ: 27.11.2014
Kāpostu tīteņi :-P
18.03.2015 12:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits