Par to laivu braucienu, tā kā pati esmu braukusi tādos 2 reizes un tas bija viens un tas pats ceļš, kas man ar ir palicis par iemīļotāko. Tad vien par to pašu ar pastāstīšu jo nedomāju ka kāds cits mani vairāk piesaistīs :D
Kas gan var būt jaukāk par vietējo braucienu pa mūsu mīļo Gauju (l)
Protams ja brauc ar kanoe laivām tad šis brauciens varbūt nebūs tik garš kā piemēram ja brauc ar raftinga(uzpūšamajām laivām) un izbauda lēno straumīti :)
Pieejamie maršruti ir:
Līgatne / Murjāņi
Starts: Līgatne /pārceltuve
Garums: 39 km
Ilgums: 2 dienas
Apsktes objekti
Līgatnes pārceltuve, Katrīnas iezis, Gūdu klintis, Velna ala, gājēju tiltiņš, Katlapu iezis.
Finišs: Murjāņi / tilts
Cenas: Kanoe(2-3 vietīgas) 55 Euro, 4-vietīgas: 60 euro, gumijas laiva : 2-vietīga: 55 euro, 4vietīga 60 euro :D
Cēsis / Sigulda
Starts: Cēsis / Raiskuma tilts
Garums: 39 km
Apskates objekts
Raiskuma klintis, Ķūķu klintis, Līgatnes pārceltuve, Katrīnas iezis, Gūdu klintis, Turaidas pils
Finišs: Sigulda/ Senleja
Cenas: Kanoe(2-3 vietīgas) 55 Euro, 4-vietīgas: 60 euro, gumijas laiva : 2-vietīga: 55 euro, 4vietīga 60 euro.
Rāmnieki / Sigulda
Starts: Rāmnieki (Jāņarāmis)
Garums: 52 km
Apskates objekts
Ērgļu klintis, Raiskuma klintis, Ķūķu klintis, Līgatnes pārceltuve, Katrīnas iezis, Gūdu klintis, Turaidas pils
Finišs: Sigulda/ senleja
cenas: kanoe 2-3 vietīga - 70 euro, 4-vietīga - 75 euro, gumijas laiva 2-vietīgas 70 euro, 4-vietīga 75 euro.
Valmiera / Sigulda
Starts: Valmiera /tilts
Garums: 82 km
Ilgums: 3 dienas
Apskates objekti
Sietiņiezis, Kazu iezis, Ērgļu klintis, Sarkanās klintis, Raiskuma klintis, Ķūķu klintis, Līgatnes pārceltuve, Katrīnes iezis, Gūdu klintis, Turaidas pils.
Finišs: Sigulda/senleja
cenas: kanoe 2-3 vietīga - 70 euro, 4-vietīga - 75 euro, gumijas laiva 2-vietīgas 70 euro, 4-vietīga 75 euro.
Strenči / Sigulda(Šis laikam būtu tas kuru es gribētu :D)
Starts: Strenči / tilts
Garums: 107 km
Ilgums: 4 dienas
Apskates objekti
Lejasgibžu ozols, Kazu krāces, Sietiņiezis, Ērgeļu klintis, Raiskuma klintis, Ķūķu klintis, Līgatnes pārceltuve, Katrīnas iezis, Gūdu klintis, Turaidas pils
Finišs: Sigulda/ senleja
cenas:
2-3 vietīgas kanoe/ 2-vietīga gumījas laiva : 100 euro, 4-vietīga kanoe/4-vietīga gumījas laiva : 130 euro.
http://www.zagarkalns.lv/vasara/images/upload/ZAGARKALNS_EX.pdf