Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uzvārds bērnam

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Šodien ar darba kolēģēm panesās diskusija. Nav precējušies, bet bērnam uzvārds tēva, un māte vienīgā sēž savā uzvārdā....

Interesanti- kā citām ir? ja bērns- kā uzvārdu devāt un kamdēļ tāda izvēle?

Ja man būtu mazais un es nebūtu precēta, tad tikai un vienīgi savu. :-)
13.03.2015 19:18 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Nu jā, man vienkārši liekas, ka normālās un laimīgās attiecībās precēšanās ir naturāls attiecību turpinājums. Ja reiz viena puse atturās no precēšanās, tas nozīmē, ka īsti tur kaut kas nav. Tādās situācijās sievietes (nu vai vīrieši) var sevi vainot tikpat kā otru pusi, jo attiecības ir divu cilvēku darbs. Un tad tā apvainošanās un aizvainojums šķiet tik lieki, jo tas, ka attiecības nav īsti izdevušās nav jau tikai vīrieša vaina, ko sievietes bieži vien neņem vērā vai negrib atzīt.
15.03.2015 12:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
kā es tev piekrītu!
15.03.2015 12:43 |

Reitings 1147
Reģ: 29.01.2009
Ar draugu neesam precejusies, bet bernam teva uzvards. Ta vienkarsi izlemam. :-)
15.03.2015 12:43 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Nu jā, man vienkārši liekas, ka normālās un laimīgās attiecībās precēšanās ir naturāls attiecību turpinājums. Ja reiz viena puse atturās no precēšanās, tas nozīmē, ka īsti tur kaut kas nav. Tādās situācijās sievietes (nu vai vīrieši) var sevi vainot tikpat kā otru pusi, jo attiecības ir divu cilvēku darbs. Un tad tā apvainošanās un aizvainojums šķiet tik lieki, jo tas, ka attiecības nav īsti izdevušās nav jau tikai vīrieša vaina, ko sievietes bieži vien neņem vērā vai negrib atzīt.

+++++
15.03.2015 12:47 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
jēziņ, cik ļoti neuzticas potenciālajam vīram un dzīvesbiedram. visi maitas, kas apprec un aiztinās jādzīvo šodienā, nevis pastāvīgās bailēs par to, ka pametīs.

Tiešām briesmīgi. Nespēju iedomāties, ka būtu mīlošās attiecībās, ar vai bez bērniņiem, bet forumā parādītu patieso seju, ka visi vīrieši cūkas, kas neprec, tūlīt laidīsies prom utt. Paga paga, tā kā savus viedokļus pārsvarā balstām uz savu pieredzi, iznāk, ka nekādas mīlestības tur nav - kamēr "manējais" neprec, viņš ir cūka. Nu kur mīlestībā var būt ļauns spīts?! :-/ Un, kad apprec, laikam domā - ha hāā, nabag tāds, iekriti manos nagos! Bet nē, nē, Tavu uzvārdu man nevajag.

Kubiete man samācīja, ka baigi jādomā par to, ko domā pārējā sabiedrība. Meitenes, kā tas ir dzīvot laulībā ar dažādiem (vīram un sievai) uzvārdiem? Apkārtējie nerāda ar pirkstiem, neapķēpā mašīnu? Jūs tik ļoti tiecaties tikt apprecētas, bet beigās paliekat meitas uzvārdā :-|
15.03.2015 14:54 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Man patīk dubultie uzvārdi, ja tie piestāv viens otram :-) pati arī gribētu, bet manējais man nepatīk , tāpēc man tas nemaz nespīd :D :-D

Wee , Tu pati esi minējusi , ka nāc no latviešu, cik tur paaudzeees, ģimenes un esi precējusies ar krievu tautības vīrieti.. Tīri intereses pēc - Tev sanāk viens latviski un otrs krievisks? :-)
15.03.2015 15:18 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nikoll, nu nav klasisks krievisks , kā Ivanova vai Sergeevna . Latvijā visi, sastopamie cilvēki ar šo uzvārdu ir vīra radinieki :) Man patīk , kā skan kopā un abi uzvārdi sākas ar vienu burtu :)
16.03.2015 09:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits