Gribu rotveilera kucēnu

Reitings 71
Reģ: 27.11.2014
Sveikas,

pirms kāda laiciņa mans mīļais rotveileru puika devās uz citiem medību laukiem...tagad ir pienācis laiks,kad skumjas ir norimušās un esam gatavi iegādāties atkal sunīti. Galīgi negribās nevienu citu sugu, kā tikai rotiņu kucēnu, šobrīd ss.lv kā arī citos portālos nav mums piemērotu piedāvājumu, par 600 eiro neesam gatavi pirkt, nav svarīgi ne ciltsraksti, ne kādi vecāki ir čempioni,es jo uz izstādēm nevestu. Vēlamies vienkārši tīru rotveilera sugas puiku, ne vecāku par 3 mēnešiem.

Varbūt kādai no Jums mājās vai pazīstamajiem šobrīd rotaļajās šie jaukie sunīši, kas jau drīz ir gatavi doties uz jaunām mājām? :)
12.03.2015 19:43 |

Reitings 71
Harmony, nē, man nav bail, jo rotveilers pašai bija, paņēmam viņam bija jau 4 mēneši, tajā laikā man kādi 10 gadi, un tad jau kucēns būdams rūca, un nevarēju paiet garām, tolaik tiešām baidījos, no pašas suņa. Bet ar laiku un audzināšanu, jā, tieši tā ar audzināšanu!! kas, protams, prasīja daudz uzmanības, laiku un gribasspēku, mans rotveileru suns zināja un saprata kā uzvesties.

Tā kā pēc pieredzes saku, ka no sākuma bija grūti to niknumu izkliedēt, bet tas ir iespējams, vienkārši tas prasa uzmanības, daudz uzmanības, ja tā netiks gana veltīta, tad arī šādas sugas suns skraidīs apkārt atņirdzis zobus.
Un "ar kulakiem gāzt pa purnu" noteikti nav pareizais veids, kļūdas jau tika pieļautas, kad suns jau bijis kucēns-par maz uzmanības veltījāt audzināšanai.
Protams, ir atšķirība audzināšanā starp labradoru,kas ir draugs visiem un rotveileru, labradoram nebūs jāmaca draudzēties, viņš jau pēc dabas tāds, taču ja vēlies, lai tāds "asinssuns" kā rotveilers, būtu burtiskā nozīmē, kā liels klēpjusuns un sagaidīs visus smilkstēdams un dupsi grozot, tad tas ir ilgāks un laikietilpīgāks audzināšanas process. (:
13.03.2015 15:13 |

Reitings 71
Harmony, bet paldies, tajā rotveileru klubā painteresēšos :)
13.03.2015 15:15 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
vai tad nav suga-suns un šķirne-rotveilers?
13.03.2015 15:16 |

Reitings 71
Ambera, ļoti atvainojos, rotveilera šķirnes kucēnus!
13.03.2015 15:21 |

Reitings 71
Diemžēl nezinu, vai var izlabot to tekstu
13.03.2015 15:22 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Harmony, nē, man nav bail, jo rotveilers pašai bija, paņēmam viņam bija jau 4 mēneši, tajā laikā man kādi 10 gadi, un tad jau kucēns būdams rūca, un nevarēju paiet garām, tolaik tiešām baidījos, no pašas suņa. Bet ar laiku un audzināšanu, jā, tieši tā ar audzināšanu!! kas, protams, prasīja daudz uzmanības, laiku un gribasspēku, mans rotveileru suns zināja un saprata kā uzvesties.

Ja tev ir pieredze ar smaga rakstura dzīvniekiem, tad vari riskēt, jo ar audzināšanu var panākt ļoti daudz ko, pat lielāko velnu par eņģeli padarīt..
13.03.2015 15:25 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
nevar izlabot, bet šis man visur krīt acīs ka šķirni sauc par sugu. tas nebija ļauni domāts. Lai veicas atrast mājas mīluli.
13.03.2015 15:26 |

Reitings 71
Lapin, riskēšu gan, jo man šī šķirne patiešām patīk, un par to no velna uz eņģeli, pilnībā piekrītu, tieši man iepriekšējā suņa gadījums. :-P
Ambera, es, protams, apzinos, atšķiirību starp šķirne un suga, vienkārši sarunvalodā kkā vairāk izmanto to suga, ne pa velti tev visur krīt acīs,heh, galīgi neaizdomājos, paldies :-D
13.03.2015 15:39 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
suga-suns un šķirne-rotveilers?

Šķirnes ir tikai augiem, dzīvniekus klasificē pa sugām.
13.03.2015 16:31 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Dažkārt arī audzētavās gadās metienā kāds, kurš "neder" izstādēm. Vari painteresēties pati.
13.03.2015 16:39 |

Reitings 71
Koshlene, paldies, tā arī darīšu :)

Bet jebkurā gadījumā, meitenes, kam ir konkrēts piedāvājums, droši PM ;-)
13.03.2015 18:11 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Njā es arī gribu rotvellera un citu šķirņu suņus, bet maksāt negribu :-D

Viss maksā tik cik maksā :-D veikalā tev tak piena paku nedod pa puscenu tikai tādēļ, ka tev liekas pa dārgu :-D
13.03.2015 18:14 |

Reitings 71
.Pavēlnieks, es neteicu, ka es negribu maksāt! Piena cena arī atšķirās cenā, ja tā salīdzini, tad man vajag ne letāko, bet arī ne dargāko šķirnes suni, un vispār diskusija ir par to vai kādam ir konkrēti piedāvājumi, ja tev nav, tad arī neraksti labāk :D
13.03.2015 18:27 |

Reitings 2342
Ambera

vai tad nav suga-suns un šķirne-rotveilers?

Tieši tā!

Annie

Šķirnes ir tikai augiem, dzīvniekus klasificē pa sugām.

Ir, ir tā kā Ambera minēja.

Imperium, ieteiktu nesteigties ar suņa iegādi. Laika gaitā atradīsi sev piemērotu kucēnu. Tiesa, ieteiktu padomāt par lielākas summas ieguldīšanu suņa iegādē, jo, ja nopirksi slimu kucēnu, ieguldīsi vēlāk daudz vairāk. Nemaz nerunājot par psihes testu nepieciešamību - ja to nav, tad spelē krievu ruleti.
13.03.2015 19:03 |

Reitings 2342
Imperium
vēlies, lai tāds "asinssuns" kā rotveilers, būtu burtiskā nozīmē, kā liels klēpjusuns un sagaidīs visus smilkstēdams un dupsi grozot, tad tas ir ilgāks un laikietilpīgāks audzināšanas process. (:

Rotveileru par asinssuni nesauktu... Runājot par klēpju suņu būšanu, Tu nevari iznīdēt instinktus, bet tos piemērot pastāvošajāsm sabiedrības normām. Secīgi, Tev vienmēr būs jārēķinās ar suņa instinktiem, jo katram ir sava operētājsistēma ieinstelēta. Nedomāju, ka iepriekšējo suni Tu pati audzināji ( ja jau Tev bija tikai 10), līdz ar to priekšstats par darbu, kas jāiegulda sunī ir teorētisks. To apliecina arī manis citētais teksts. Ieteiktu aizbraukt uz kādu audzētavu pakonsultēties, lai saprastu, vai PATI vispār spēj pavilkt šādu suni. Sunim ir nepieciešamans norādīt viņa vietu barā, ar pliku mīlestībiņu nepietiek. Ja to nespēsi, suns kāps Tev uz galvas, secīgi, arī būs drauds sabiedrībai.
13.03.2015 19:10 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
iesaku netaupīt, ja gribas šķirnes sunīti.

Mums bija VAS, pirkām ar visiem ciltsrakstiem un tāpat 4 gadu vecumā nācās iemidzināt - bija neārstējams kaulu vēzis... Tagad nezinam ,ko darīt talāk.. Bail, ka ar nākamo līdzīgi būs. Šķirnes suņi vispār biežāk varot būt ar iedzimtām kaitēm (tā vets teica), nekā piemēram kranči... :-/

Ņemt pa lēto caur sludinājumiem vispār ir laimes spēle, nekad nezini, kādu šķirņu sajaukums tas ir.. Labāk pie nopietniem audzētājiem, lielāka cerība dabūt tīru šķirnes suni un pēc iespējas veselu
13.03.2015 20:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits