Dāvinām suņuku.

Reitings 205
Reģ: 24.02.2015
Sakarā ar dzīvesvietas maiņu, atdod labās rokās bīgla/takša krustojuma suņuku, 2.5 gadus vecs. Ir vakcinēts.
Rakstīt privāti.

12.03.2015 09:06 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Atbilde uz jautājumu, kas tika uzdots pirms vairākām lapām - suņu bērnudārzs ir varena lieta! :-D Nezinu, vai LV ir, bet noteikti ar steigu vajadzētu. Mana vīra vecāki savu suni uz tādu ved, jo vīratēvs visu dienu darbā, bet vīramāte vēl atkopjas no potītes lūzuma. Sunim visu dienu action unjautri, jo suņi īstenībā ir sociāli un bara dzīvnieki un suņiem citus suņus vajag vairāk nekā mums sākotnēji šķiet.
LV šādu iestādi, tak arī varētu mierīgi izveidot - suņi tāpat pa dienu dzīvojas pa lauku, iet garās pastaigās un negarlaikojas.
12.03.2015 12:41 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
oliviaP izrādās mums ir plaša profila speciālists! Ekstrasenss, ārsts, spiegs, tiesnesis! Cik noderīga persona mūsu sabiedrībai, žēl tikai, ka ar galvu nedraudzējas :) Mīļā sirds, jebkura aktīva cosmo foruma dalībniece komentē vairāk kā 2,3 pat 5 diskusijās dienā. Tu pati šeit katru dienu kaut ko ieraksti, tādēļ nevajag ;) :D Vienkārši aptrūkās ko teikt, jo redzi tu neesi vienīgā Māte Terēze, kas ir kādreiz patversmē pastrādājusi :) Un es varu derēt, ka tu tik vien kā tos suņus staidzinājusi esi ;) Mani glaimo tas, cik ļoti tu seko manām aktivitātēm šeit, bet vai tas gadījumā tieši neliecina par to, ka tu neesi īsti vesela un ar savu dzīvi? ;) Tas tā... retorisks jautājums :D

Bet vispār, atgriežoties pie tēmas.... man prieks, ka saimnieki tomēr paturēs suni :) situācijas dzīvē ir dažādas un es tikai priecājos, ka šai izeju atrada :) Par suņu bērnudārziem Latvijā gan neesmu dzirdējusi, bet dzīvnieku viesnīca mums tik tiešām ir.
12.03.2015 12:49 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Tas ir pats stulbākais ko darīt - ja tu nespēj sniegt sunim pilnvērtīgi aprūpi, nedot viņu prom, jo redz ir žēl un ko tad citi padomās par tādu cilvēku, kas savu suni atdod. Stulbuma kalngals

vai ne? pats labákais ko darít - atdot suni patversmé! neatradís citu saimnieku, suni iemidzinás un problému nebuus. táda tava logika meooooww? un sunim 100% labák sédét patversmé búrí 12 h, nevis vienam lielá privátmájá 12 stundas? neaizmirsti, ka saimniekiem bús brívdienas, ko mierígi pavadít ar suni, neviens nestrádá 12 stundas diená 7 dienas nedéljá.

riebjas tádi loshi, kas panjem kaudzi dzívnieku, un pie katras problémas pa vienam met nost. ak, já, pareizi, - atdod patversmei vai ''labás'' rokás, kur noteikti dzívniekam bús labák

ir cilvéki, kas meklés un atradís risinájumu un ir lupatas, kas pakjers pirmo, viegláko variantu- tikt no dzívnieka valjá.

já, párspíléti, vienmér var gadíties variants, kad jáizvélas - alergisks bérns vai dzívnieks, vai kas tamlídzígs, bet tad vismaz jaunás májas jáatrod normálas, nevis aiznest uz patversmi:-|
12.03.2015 13:16 |

Reitings 5261
Nu kāds sakars bērnam ar suni? Par bērniem tiek maksāti alimenti, arī valsts dod kaut kādu naudu. Sliktākajā gadījumā uz to pašu UK var braukt, kur valsts piešķirs gan dzīvokli, gan uzturnaudu, vēl kādus kursus apmaksās, lai vecāks var atrast darbu, kad bērns sāk iet dārziņā (opā, arī valsts apmaksāts). Pietam ar mazu bērnu lidot var par brīvu. Gribētu redzēt kā ar suni atradīsi līdzvērtīgu atrisinājumu : )

tev galígi nepielec, vai ká? citiem dzívnieks ir ká gimenes loceklis nevis ká rotaljlieta, ko var izmest.
bet speciáli tev:
1. ne par visiem bérniem tiek maksáti alimenti, daudzi vírieshi nemaksá, tiesu darbi aiznjems gadus un tam arí vajag naudu
2. valsts? 10 eiro ménesí?
3. UK?ja tu UK neesi strádájusi, tu tur nevienam ar savu brékuli neesi vajadzíga, kamér nestádá, nesanjemsi ne kapeiku, kur nu vél dzívokli. tá ká tev tur bús plika dirsa - tev bérnu vnk uzreiz atnjems, ípashi, ja kaiminji pateiks, ka tu izgáji uz veikalu un bérns viens májás. bérnu pabalstu tev sáks maksát tikai péc káda pusgada (ar noteikumu, ja strádási - atmaksás visu iekavéto, bet pusgadu sédési bez naudas)
4. kursus tev neviens UK neapmaksás, kamér tu neesi vinju sociálajá sistémá, tas ir, neesi nostrádájusi 2 pilnus gadus, un tad vél pie noteikuma, ka tiki atlaista, nevis aizgáji pati. ja aizgáji pati, tev vél ilgi bús jágaida, kamér sociálá nauda un kursi sáks kustét uz priekshu
5. ja ar mazu bérnu var lidot par brívu (par ko ljoti shaubos), tad labák lidot uz tenerifi, kur naktis siltas, lai var zem tilta gulét, UK dríz ar tádám idejám bérnu atnjems.

nu, un ko? tad jau tas pats variants ká ar suni? atdosi bérnu patversmé?
12.03.2015 13:26 |

Reitings 5261
palasot diskusiju liekás, ka kubiete ir atpakalj. ja vél tagad meooooww sáks likt linkus par to, kápéc labák dzívnieku atdot prom, tad 100% vinja ir kubiete :D

kápéc pirms panjemt dzívniekus cilvéki nedomá? nu ja tu zini, ka tev nav stabils darbs un dzívesvieta, nu nenjem dzívnieku, nemoki.
12.03.2015 13:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Tas ir tik abstrakts jēdziens nomocīt dzīvnieku , redz 12h mājās ir daudz bet 10 ok :D
12.03.2015 13:37 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ak ja būtu meitenīte tad vel varētu padomāt vai ņemt, tad manai taksenei būtu draudzene, bet puiku gan nevēlos ņemt, lai gan sunīts tik mīļš izskatās un jā tas jau ir takšu dabā, būt izlutinātam :D
12.03.2015 13:38 |

Reitings 42768
Reģ: 11.02.2015
suns paliks pie saimniekiem, jau trešajā lapā kkādā tas info parādījās, beidziet muldēties!:D
Prieks, ka tā. Varu ieteikt variantu saimniekiem - tikko pat redzēju sludinājumu, ka sunim meklē kompanjonu pāris stundām pa dienu, nu cipa, suņa aukle. Un var taču rūpīgi iepriekš iepazīt cilvēku, vairākas atlasīšanas kārtas rīkot, lai nav bail dzīvokļa atslēgas iedot. Parakstīt līgumu un veikt citas lietas drošībai. Nu trakākajā gadījumā, kaut nanny cam kaut kur stūrī iebāzt.

reāli cik ir videjs staffa mūžs ? Nē , es negribu savu suni sūtīt uz kapiniem , bet brīžiem šķiet ,ka viņa ir kalnietis

diez ko tad, nez gribi, ja ne prātā jau suni apbērēt. aiz lielās mīlestības par suņa mūža ilgumu apjautājies?
12.03.2015 13:47 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
suns paliks pie saimniekiem, jau trešajā lapā kkādā tas info parādījās, beidziet muldēties!

Ne šis ir vienīgais suns, kuru atdod pie pirmajiem sarežģījumiem.
Un es arī tāpat kā OliviaP neticu, ka šīs diskusijas autore pati nav suņa saimniece. Ir taču rakstīts - DĀVINĀM SUŅUKU. Pēc tam kad izskan pamatota kritika pēkšņi saimniecei ir atmaigusi sirds un suns tomēr paliks pie saimniekiem, jo iepriekš jau viņa nebija iedomājusies, ka suns neskries asti luncinādams pie svešiem cilvēkiem. Arī par to, ka varbūt ir cita izeja nebija iedomājusies padomāt. Jā, kā tad...
12.03.2015 14:05 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Neredzu nekādas problēmas,ja daudz ceļo, jo ir tak suņu viesnīcas.
Esmu braukusi ceļojumā uz nedēļu un suņuku atstāju pie citiem suņiem apmācībās, mana meitene neskuma, jo nodarbes bija visu laiku.
Ir palikusi arī 16h viena mājās un nekas nebija pietaisīts.
Voljērā gan pāris reizes slikti bijis ar vēderu, bet sīkums, jo atbraucu mājās un savācu.
Stundām ilgi nestaigāju, man ir rotaļas pēc, kurām 10-15min.nodarbošanās nokususi pavisam.
12.03.2015 14:10 |

Reitings 181
Reģ: 02.03.2015
Meow, es pieklusu attiecībā uz tevi, jo tu esi šizō. Visa tava dzīve ir Cosmo forums, katru dienu te sēdi un komentē pārdesmit diskusijas. Uzskati, ka mani tik ļoti interesē tava dzīve, ka piedāvā man zvanīt uz patversmi, kurā it kā esi strādājusi.. ? Man tas nešķiet adekvāti. Ar slimiem cilvēkiem nestrīdās, tāpēc ar tevi par tēmu nediskutēju.

++++
12.03.2015 14:21 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
diez ko tad, nez gribi, ja ne prātā jau suni apbērēt. aiz lielās mīlestības par suņa mūža ilgumu apjautājies?

psc , painteresēties nedrīkst ? Un es nekad neesmu apgalvojusi , ka nemīlu suni , bet nepielidzinu to bērnam , suni nesitu un badā arī neturu.
12.03.2015 14:21 |

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
Nu, godīgi, arī pēc tā '' ai nē, mēs tomēr suni paturēsim'' nepalika baigi labāk ap sirdi, jo man pierasts, ka suns ir kā ģimenes loceklis. Nav tāds vajag, nevajag variants, ja paņēmi, tad rūpējies! Un ja reiz uznāk šādas šaubas, tad skaidrs, ka nevajadzēja ņemt! (e) Protams, labi, ka izvēlējās sunīti atstāt pie sevis, bet tomēr tas cilvēks ir nodevējs manās acīs ne labs saimnieks! :-/
12.03.2015 14:36 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Manuprāt, ir nekorekti suni salīdzināt ar bērnu. 8-)
12.03.2015 15:14 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Pietiekami korekti. Netiek likta vienādības zīme, bet ar šo salīdzināšanu tiek norādīts, ka dzīvnieks nav rotaļlieta - apnika, var izmest, atdot, pārdot... Viņš arī kaut ko jūt, nevis ir tikai mīlīgs, jauks spalvu kamoliņš. Izrādās ļoti daudzi to nesaprot, bet suns tomēr viņiem ir, lai gan acīmredzot viņiem pietiktu ar plīša sunīti.
12.03.2015 15:30 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Persephon,ne gluži.Sunim un bērnam ir daudz kā kopīga.Galvenokārt jau tas,ka tie abi ir pilnībā atkarīgi no savu vecāku/saimnieku labvēlības,paši par sevi parūpēties un pastāvēt nespēj,nespēj sev uztaisīt vakariņas/ielikt bļodā ēdamo,otra būtiska lieta-viņi abi konkrētajā ģimenē ir vecāku/saimnieku izvēles pēc.Neviens ar varu nespiež dzemdēt vai ņemt suni,tā ir bijusi paša cilvēka izvēle,tas suns/bērns to neprasija.Taču,ja reiz izvēlējies uzņemties rūpes,tad līdz galam,par abiem gan bērnu,gan suni.Variants-ai man daudz jāstrādā nav attaisnojums.Mūžam tā plāno strādāt?Meklē citu variantu!Ja kāds jautātu sunim vai viņš grib dzīvot svešā pagalmā pie svešiem cilvēkiem vai 12 stundas gaidīt dzīvoklī SAVU saimnieku viņš izvēlētos otro
12.03.2015 15:31 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
offtopic
wee, suns pie labiem dzīves apstākļiem un gēniem var dzīvot 2 reizes ilgāk, nekā vidēji šķirnes standartos rakstīts :) Tā ka tavējā visticamāk ar kalnieša gēniem :D Manam radiniekam bernietis nodzīvoja 18 gadus, kaut viņu vidējais dzīves ilgums ir 8-9gadi.
Par tēmu - nav ko teikt. Pārstāvu to pusi, kas uzskata, ka pie sarežģītākiem, bet ne vardarbīgiem apsākļiem sunim būs labāk pie īstā saimnieka, suņi ir pacietīgi, pielāgoties spējīgi uz daudz ko, tas gan nenozīmē, ka cilvēkam tas būs vieglākais un vienkāršākais variants, bet ja reiz esi paņēmis dzīvnieku, tad atbildi par to, ko pieradināji. Šeit izskatās tā- izlutinājām, netiekam galā, sarežģījušies apstākļi, tāpēc "domājot kā sunītim labāk",atbrīvojamies no viņa.
12.03.2015 15:38 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Manuprāt, ir nekorekti suni salīdzināt ar bērnu.

Sanāk, ka tas tā normāli vienā dienā izdomāt, ka suns nav vajadzīgs un "aij, davaj atdosim vai iegrūdīsim patversmē?" ???
Persephon,ne gluži.Sunim un bērnam ir daudz kā kopīga.Galvenokārt jau tas,ka tie abi ir pilnībā atkarīgi no savu vecāku/saimnieku labvēlības,paši par sevi parūpēties un pastāvēt nespēj,nespēj sev uztaisīt vakariņas/ielikt bļodā ēdamo,otra būtiska lieta-viņi abi konkrētajā ģimenē ir vecāku/saimnieku izvēles pēc.Neviens ar varu nespiež dzemdēt vai ņemt suni,tā ir bijusi paša cilvēka izvēle,tas suns/bērns to neprasija.Taču,ja reiz izvēlējies uzņemties rūpes,tad līdz galam,par abiem gan bērnu,gan suni.

+1
12.03.2015 15:39 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Manuprāt, ir nekorekti suni salīdzināt ar bērnu.

Nu man liekas,ka šādi var pateikt cilvēks, kam ņikagda nav bijis mājdzīvnieka. Sava personīgā, nevis mammas, babas vai opja kaķis/suns.
Man nav suns, man ir kaķis un kā bērns viņš arī ir.
Tā jau arī mēs cilvēki dalamies- ir cilvēki,kas nodod tos zvērus no rokas rokā, jo tas taču ir tikai suns/kaķis, var izmest ārā un aiziet, var piesiet pie koka mežā un notīties utt.. un nekādu sirdsapziņas pārmetumu un otra daļa cilvēku ir tie, kas savu mājdzīvnieku uzskata kā ģimenes locekli.
12.03.2015 15:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits