darba paarunas

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
hej.
esmu staavoklii ( apm. 10 nedeelja), esmu uzaicinaata uz darba paarunaam, protams, ka tas nav jaasaka darba deveejam, bet es juutos mazliet stulbi to sleept.. un atklat to tikai peec darbaa pienjemshanas, jutiishos kaa mele. varbuut jums ir pieredze ar shaadusituaaciju un veelaties padaliities?! eh.. (t)
11.03.2015 13:42 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Gurri1 mēs būsim prātīgas māmiņas,kuras sava labuma gūšanai,neizmantos uzņēmumus. :)

Meitenes, Jūs taču saprotat, ka šādi gājieni veicina sieviešu diskrimināciju darba tirgū?
Tici man,nesaprot. ;)
11.03.2015 14:12 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Meitenes, lasu un šokā esmu tiešām tik riebīgi, nu ka pašas būsie māmiņas un ko teiksiet?
Mums valstī šī acīmredzot problēma , tāda attieksme it kā tā māmiņa būtu gatavā krāpniece...

Un galvenais, ka pasas sievietes rīkotos tik tirāniski. :-O

Teorētiski jau viņas pašas nav par matu labākas par tām, kuras nosoda šobrīd, jo, ja vien viņas nav izņēmušas sieviešu reproduktīvos orgānus, viņas var palikt stāvoklī un arī bez darba šajā laikā, tātad - ja vien neizdomā nestrādāt, būtu darba meklētājas. Dzīvē notiek visādies. (t)
11.03.2015 14:13 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Zinu vienu jaunkundzi, kas pieteicās darba par radiologa asistentu. Zināja, ka ir stāvoklī, un nestrādās. Viņu paņēma. Uzreiz pēc darba līguma parakstīšanas, uzlika uz galda izziņu, ka ir stāvoklī, pieprasot viņai noteikt vieglāku darbu, jo par radiologa asistentu strādāt nedrīkst. Normāli? :)
11.03.2015 14:13 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Gurri, nav runa par ģimenes pieaugumu darba attiecību laikā, bet par pieteikšanos strādāt, kaut reāli apzinās, ka nestrādās..

Sēdēs darbā un degunu urbinās līdz atvaļinājumam!? :D
11.03.2015 14:14 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Lancaster, es piekrītu lielā mērā Tavam teiktajam par to, ka iespējams ir nepareizi tomēr neteikt par grūtniecību. Diskusijas sākumā jau pieminēju, ka man tas būtu sirdsapziņas jautājums, bet tas, ka tu būtu gatava pēc tam tik riebīgi izrīkoties ar jauno māmiņu, gan mani pārsteidza. Īpaši, cik es esmu pamanījusi, Tu pati esi māte. Padomā par to, ka ne visas sievietes strādā tik augstos un labos amatos, kā Tu un dzīvē mēdz būt dažādi, ka ir jācīnās par darbiņu, lai pēc tam varētu uzturēt bērnu.
11.03.2015 14:15 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Raise - nu ir taču starpība starp grūtnieci, kura noklusē un patstāvīgu vientuļo vai nevientuļo māmiņu!
11.03.2015 14:15 |

Reitings 7497
Godīgums ir tas, ko darba devējs normālā uzņēmumā vērtēs kā vienu no svarīgākajām īpašībām. Nevajag jau pirmajā pārrunu kārtā to paziņot, bet, ja darba devējs ir gatavs slēgt līgumu.
11.03.2015 14:16 |

Reitings 8407
Es esmu māmiņa, bet nu savu priekšnieku nekad nevarētu čakarēt ar palikšanu stāvoklī, lai gan mani te atbalsta, bet ja tagad sataisītos otru dzemdēt, tad jau justos kā nodevēja, kur nu vēl melot un meklēt darbu kā grūtniece, man personīgi būtu grūti, jo es nemāku tik labi melot.

Tad meklētu caur paziņām, tiešām pagaidu darbu, kas ļautu pacelt mazliet māmiņalgu, un uzreiz teiktu kāda situācija, kaut vai pati ietu prom vēl pirms dzemdībām.
11.03.2015 14:17 |

Reitings 766
Meitenes, Jūs taču saprotat, ka šādi gājieni veicina sieviešu diskrimināciju darba tirgū?

kas tas par murgu? :D

Pēc šeit izteiktajiem viedokļiem sanāk, ka māmiņas ir svētās un neaizskaramās, kuras var atļauties darīt jebko, arī melot darba devējam. Savukārt darba devēji ir cūkas, kas ar necieņu izturās pret melīgām grūtniecēm. Nu kas tas par idiotismu!? :D

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es nedomāju izņēmumus, kad jaunā māmiņa uzstāda visādus ultimātus un pieprasa kaut ko, es runāju par parastu situāciju, esmu jaunā māmiņa, man ir grūtniecības pats sākums, nepieciešama ir naudiņa, pirms bērniņš piedzimst, eju strādāt, daru savu darbu un eju BKA, punkts. Neredzu neko tur sliktu, ja darba devējs nevēlas lai atgriežas, kāju neliktu priekšā, vienotos, ka tad arī darba attiecības beigušās, bet nu ne jau tāda attieksme it kā māmiņas būtu krāpnieces, ziniet, kaut nedaudz cilvēcībai arī jābūt ;-)

Reitings 426
Zinu vienu jaunkundzi, kas pieteicās darba par radiologa asistentu. Zināja, ka ir stāvoklī, un nestrādās. Viņu paņēma. Uzreiz pēc darba līguma parakstīšanas, uzlika uz galda izziņu, ka ir stāvoklī, pieprasot viņai noteikt vieglāku darbu, jo par radiologa asistentu strādāt nedrīkst. Normāli?

Muļķīgs komentārs, jo viena cilvēka rīcība neraksturo visu pārējo iespējamo rīcību. Es zinu sievietes, kuras atnāk strādāt, neesot stāvoklī un nav grūtnieces, bet pēc tam izrādās tik nejēdzīgas darbinieces, neraugoties uz savu maģistra grādu utml.
11.03.2015 14:18 |

Reitings 7497
bet tas, ka tu būtu gatava pēc tam tik riebīgi izrīkoties ar jauno māmiņu, gan mani pārsteidza. Īpaši, cik es esmu pamanījusi, Tu pati esi māte.

Gribētu strādat ar uzticamu komandu. Šādam cilvēkam es nekad mūžā neuzticētos. Tāpēc arī atlaistu tāpat.

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Vētrasputns Zinot sevi,es neklusētu darba devējam tādu lietu,pat ja tas nozīmētu,ka mani darbā nepieņems. Tā ir cūciska rīcība manā skatījumā,un es to nevēlētos piedzīvot,ja būtu darba devējs,tāpēc arī neliktu citiem justies tik nodotiem no manas puses. Es cienu savu darba devēju,un pretī saņemu tādu pašu attieksmi.

Zinu vienu jaunkundzi, kas pieteicās darba par radiologa asistentu. Zināja, ka ir stāvoklī, un nestrādās. Viņu paņēma. Uzreiz pēc darba līguma parakstīšanas, uzlika uz galda izziņu, ka ir stāvoklī, pieprasot viņai noteikt vieglāku darbu, jo par radiologa asistentu strādāt nedrīkst.
Fuj...mātīte!!!!(t)

Reitings 2342
Sēdēs darbā un degunu urbinās līdz atvaļinājumam!?

Pasēdi, padomā, tad uzdod jautājumu vēlreiz.
11.03.2015 14:19 |

Reitings 766
Es nedomāju izņēmumus, kad jaunā māmiņa uzstāda visādus ultimātus un pieprasa kaut ko, es runāju par parastu situāciju, esmu jaunā māmiņa, man ir grūtniecības pats sākums, nepieciešama ir naudiņa, pirms bērniņš piedzimst, eju strādāt, daru savu darbu un eju BKA, punkts. Neredzu neko tur sliktu, ja darba devējs nevēlas lai atgriežas, kāju neliktu priekšā, vienotos, ka tad arī darba attiecības beigušās, bet nu ne jau tāda attieksme it kā māmiņas būtu krāpnieces, ziniet, kaut nedaudz cilvēcībai arī jābūt

Darba devējs nav pelnījis cilvēcīgu attieksmi?
11.03.2015 14:20 |

Reitings 7497
Es cienu savu darba devēju,un pretī saņemu tādu pašu attieksmi.

Laikam tās sievietes, kas stradā darbā, kur tā nav, nekad ko tādu nesapratīs.

Reitings 426
Gribētu strādat ar uzticamu komandu. Šādam cilvēkam es nekad mūžā neuzticētos. Tāpēc arī atlaistu tāpat

Paldies Dievam, ka mēs nestrādāsim nekad kopā. Jebkurš normāls darba devējs vēlas sev uzticamu komandu, lojālus darbiniekus un kvalitatīvi paveiktu darbu, bet ir savas ētiskās robežas, kuras atšķir labu darba devēju no pretīga, bet laba darba devēja.

Reitings 2342
Muļķīgs komentārs, jo viena cilvēka rīcība neraksturo visu pārējo iespējamo rīcību. Es zinu sievietes, kuras atnāk strādāt, neesot stāvoklī un nav grūtnieces, bet pēc tam izrādās tik nejēdzīgas darbinieces, neraugoties uz savu maģistra grādu utml.

Tādas var mierīgi atlaist.
11.03.2015 14:21 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Raise - nu ir taču starpība starp grūtnieci, kura noklusē un patstāvīgu vientuļo vai nevientuļo māmiņu!

Pag, es nedaudz nesapratu! Ko tad noklusē? Darba devējs nav tiesīgs uzdot jautājumu par grūtniecību darba intervijā, savukārt potenciālajai darbiniecei nav pienākums to teikt. Vai tad tu darba intervijā visu info par sevi izliec, par vīru, par bērniem, vecmāmiņām utt.?
11.03.2015 14:21 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Gribētu strādat ar uzticamu komandu. Šādam cilvēkam es nekad mūžā neuzticētos. Tāpēc arī atlaistu tāpat.

Kas Tev grūtniecē liekas neuzticams? Kura vienkārši vēlas turpināt darba attiecības, kas ir jādara jebkuram normālam cilvēkam, nevis jāsēžas uz pabalstiem.
Saki vien godīgi, ka esi materiāliste un Tev svarīgāk ir tas, cik daudz strādā darbinieks, cik nopelna darba vietai utt.
11.03.2015 14:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits