Es ļ spēju saprast darba devēju, kurš ir vīlies, kad uzzina, ka tikko pieņemtā darbiniece ir bērniņa gaidībās, taču vairāki komentāri pat man lika aizsisties elpai un kārtējo reizi pārliecinos, ka sieviete sievietei čūska(t) Labi, esi zaudējusi uzticību darba devēja acīs, atrodi iemeslu un un vēlāk atlaid, ja ir tik niezoša vajadzība demonstrēt savu principialitāti, taču es pilnīgi noteikti nesaprotu, kāpēc vēl pēc tam būtu jāturpina šķaidīties ar skābiem citroniem un nākamajam darba devējam vēl pasviest negatīvas atsauksmes... Gandarījums, ka esi atriebies???
Nevēlos ieslīgt detaļās, taču manā iepriekšējā darba vietā bija vēl dramatiskāka un nepatīkamāka situācija, kad nejauši atklājās, ka viena darbiniece neoficiāli strādā vēl vienā uzņēmumā, turklāt izmanto mūsu uzņēmuma resursus. Darba devējs nekavējoties palūdza viņu rakstīt atlūgumu, ja to nedarīs - tiks atlaista. Atceros, pēc tam kāds cits uzņēmums lūdza atsauksmes par viņu, un pat man, kam izraisa nepatiku cilvēki, kas par katru pārkāpumu gatavi atriebties līdz devītajam mātes augumam, šķita, ka nu varbūt... nu šoreiz.. kaut ko vajadzētu bilst, bet darba devējs teica - nē, neko sliktu neteikšot, lai paši vērtē! Jau gara acīm redzu cosmo nosodījumu - ar savu nodevīgo klusēšanu droši vien nākamajam uzņēmumam nodarījām materiālu kaitējumu un netieši atbalstījām negodīgumu. Ak vai, ak vai, šitā neizmantot izdevību atriebties un pašiem gandarījumā mazgāties baltiem savā principiālajā godīgumā(l)