darba paarunas

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
hej.
esmu staavoklii ( apm. 10 nedeelja), esmu uzaicinaata uz darba paarunaam, protams, ka tas nav jaasaka darba deveejam, bet es juutos mazliet stulbi to sleept.. un atklat to tikai peec darbaa pienjemshanas, jutiishos kaa mele. varbuut jums ir pieredze ar shaadusituaaciju un veelaties padaliities?! eh.. (t)
11.03.2015 13:42 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Pat drauga darbā jau apnicis, ka kādu pieņem un apmāca un pēkšņi jauniņais izdomā, ka pats savu firmu taisīs augšā. Un ja pēc kārtas tā izdara vairāki, tad vispār zūd uzticība jauniem dartbiniekiem, tāpēc viņa darbā labāk pārpērk no citas firmas kādu jau labu darbinieku, nekā apmāca jaunos, kas uzmet.

Ar grūtniecības slēpšanu ir līdzīgi, nu 10. nedēļā neko nesaki, pieņem darbā, tāpat jau līdz kādai 20.nedēļai būs redzams, ka esi grūtniece. Ja vēl ilgtermiņa darbi, tad tiešām grūtniece ņem un atsēž, jo jēga dot iltermiņa darbus, ja drīz ies prom.

Un konkrēti par sevi, varu teikt to, ka manā vietā nevienu neņēma, gaidīja atpakaļ ar cerību, ka atgriezīšos ātrāk kā pēc 1,5 gada, ko arī izdarīju, tāpēc tiešām, ja tagad pateiktu, ka eju dekrētā tas būtu pliķis sejā, jo priekšnieks ar mani rēķinās, ka beidzot sākšu strādāt normāli, nevis tad skola, tad bērns. Jo vairāk tev nāk pretī, jo mazākai dirsai pašai jābūt. :)
11.03.2015 14:37 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Un grūtniece ir kas? Iet tikai pēc lielākas māmiņalgas.

Jā, nošaujam visas tās grūtnieces nafig! :D :D :D

Tu vispār saproti kādēļ dzimstība ir svarīga, un viss no tā izrietošais...
11.03.2015 14:38 |

10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
Dēļ tādām grūtniecēm daudzās darba vietās pārbaudes laiks 3mēn.
11.03.2015 14:39 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Jā, nošaujam visas tās grūtnieces nafig!
Bravo! Man vairs nav kur iebilst tavam saturīgajam komentāram.
11.03.2015 14:40 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Dēļ tādām grūtniecēm daudzās darba vietās pārbaudes laiks 3mēn.

Pārbaudes laikā nevar atlaist vispārējā kārtībā. Tas neko nedod.
11.03.2015 14:40 |

10 gadi
Reitings 44013
Reģ: 11.02.2015
Dažām te attieksme... jā, labāk lai tā māte tgd 9 mēnešus nestrādā, visticamāk sēž uz kaut kādiem pabalstiem, nekā iet pastrādāt :D

Piekrītu tiem viedokļiem, ka darba devējam atklātu par grūtniecību pēc drošā termiņa sasniegšanas un pati piedāvātu variantu, ka darbavietu pēc dzemdībām viņam nav jāpatur. Tas, manuprāt, šajā situācijā būtu visgodīgākais kompromiss, lai vilks paēdis un kaza dzīva..
11.03.2015 14:56 |

Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
un beidzot arī izskan viedoklis kam var piekrist! reina + ;-)
11.03.2015 15:06 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
un pati piedāvātu variantu, ka darbavietu pēc dzemdībām viņam nav jāpatur. Tas, manuprāt, šajā situācijā būtu visgodīgākais kompromiss, lai vilks paēdis un kaza dzīva..

Brīnišķīga ideja :) Es tā rīkotos, ja nāktos meklēt jaunu darbu manā situācijā, kad gaidu bēbīti.
11.03.2015 15:08 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
protams, tas nemaina situaaciju, bet es nedziivoju lv, un cik daudz es nostraadaaju pirms BKA nemaina maaminjalgu :)
11.03.2015 15:12 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man kā darba devējas šāda situācija ļoti nepatiktu un es tāpat atrastu par ko cilvēku atlaist pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma + attiecīgu atsauksmi dotu arī nākamajā darba vietā.

Es darītu tāpat.
11.03.2015 15:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
reina, aha, un darba devējs tā ņems un noticēs uz vārda!!! Kā tad! :-D
11.03.2015 15:33 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Zinot sevi, es pateiktu par savu grūtniecību, ja vispār izlemtu meklēt darbu, esot stāvoklī. Kaut gan 99%, ka darbu nedabūtu. Apburtais loks, sakot godīgi.

Anyway, esmu PRET čakarēšanu kā tādu. ctn piemērs (par radiologa asistentu) tiešām ir tāds, kas raksturo cilvēka nekrietnu dabu, BET.. visas noteikta nav visas un nopelnīt sev naudu BKA neredzu neko sliktu. Grozi kā gribi. Bet bieži vien DD iedomājas tieši tādus scenārijus.. Skumji.. Tāpēc jau uzjautrinoši, ka daudzas žēlo DD un par nekrietnu sauc sieviešu rīcības, kas vēlas strādāt, kaut vai īsslaicīgi. Bet tajā pašā laikā DD uzvedās ne mazāk cūciski, nepaņemot grūtnieci darbā. Protams, katrs vērtē pēc izdevīguma, bet kāpēc tad būtu jāpārmet cūciska rīcība izdevību meklējošai sievietei? Nekrietnība no abām frontēm, ja godīgi. Un te nemaz nav runa par ctn attēloto gadījumu, ka jā, savā saknē met ēnu uz daudzām grūtniecēm, kas meklē darbu.

Bet paldies Dievam, ka man ir iespēja pašnodarbināt sevi un visdrīzāk, ka man tāda situācija nedraud.
11.03.2015 15:35 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tev jāvadās pēc tās valsts, kurā atrodies, likumdošanas. Cosmo meitenes nevar tev 100% droši apgalvot, vai tev ir pienākums par grūtniecību informēt vadību vai nav un vai tevi var vai nevar atlaist, jo mēs nezinām, kurā valstī esi.
Protams, visgudrāk ir noslēpt grūtniecību līdz pārbaudes laika beigām. Jo tas, ka sieviete ir stāvoklī nav akmenī kalts, ka ies dekrētā-grūtniecība var pārtraukties (ko nevienai nenonvēlu) vai bērna kopšanas atvaļinājumā var iet bērna tēvs. Tad māte dzemdību dēļ nebūs tikai 1 mēnesi darbā. Un vēl, daudzās ārvalstīs BK atvaļinājums ir daudz īsāks, šur tur pat tikai 6 mēn.
11.03.2015 15:39 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Nu nezinu, pie mums atnaca uz firmu grutniece jau aptuveni 6 menesi.. un ta bija isaka darba intervija vesture tikai 3 minutes :-D

Runajot par grutniecibu tiri salidzinajumam mums viena kolege atnaca stradat un pec 4 menesiem pateica ka iet BKA pēc 2,5 menesiem.. Attieksme pret vinju darba devejam bija visnotalj nepozitiva... Bet kad es pateicu ka eju BKA nostradajusi sava uznemuma 6 gadus jau mani apsveica un viss bija ljoti pozitivi un viss velaizvien ir ljoti pozitivi bez jebkada presinga, ka bija ieprieksminetajai gruetniecei.

man prieksnieks paskaidroja ka vinjam nav nekas pret bet vini pienemot darba to meiteni rekinajas ar vinju un nakot stradat nepateikt ka vina ir stavokli esot bijis ljoti nepareizi, vel jo vairak ka d visi uzzinaja ka vinjai tas berns ir planots nevis peksni netisam uzradas..
11.03.2015 15:55 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
aistāvētājas - vai jūs pašas visas arī esat darba devēja lomā? meklējiet jaunus cilvekus, apmāciet, ka varat tik gudri runāt? :-D

Man, piemēram, lai atrastu jaunu darbinieku, kurš ir kaut ar nelielu pieredzi mūsu jomā + nopietnu attieksmi pret darbu, vajag 2nedēļas līdz mēnesim... līdz tam pārējie darbinieki strādā gandrīz bez brīvdienām.

Ok, atrodu, apmācu. Tas ir vairākas dienas pa 12h sēžu kopā ar to kandidātu, rādu visu... Un tad beibe izvelk lapu, ka ir stāvoklī un aiziet dekrētiņā :-D Tātad, atkal sākam no jauna meklēt darbinieku, atkal līdz pat mēnesim citi strādā bez brīvdienām... forši ne ? 8-)

Dažas neizprot atšķirību, ka jau labu laiku esošais darbinieks pēkšņi paliek stāvoklī, tad viss ir ok. Bet kad atnāk kaut kāda skuķe, lai tikai viņu pieņem un uzreiz savu dekrētu piesaka - nu ziniet... (e) Bezkaunība un necieņa pret darba devēju ,totāla nerēķināšanās ar viņa laiku un uzņēmuma darba iebremzēšana.
11.03.2015 16:02 |

Reitings 763
Reģ: 27.07.2014
Ziniet, man šķiet, ka šeit runa ir par godīgu attieksmi pret savu potenciālo darba devēju. Un tās meitenes, kas iesaka šo faktu intervijā noklusēt, man būtu ļoooooti interesanti pavērot situācijā, kad pašām būtu uzņēmums un viņas saskartos ar situāciju no otras puses.

Katrā ziņā, ja man gadītos pieņemt tādu darbinieci, es saprastu, ka tas ir darbinieks, kam īsti nevar uzticēties. Jā, varbūt viņa dara labi savu darbu, tomēr tāda cilvēciskā uzticība īsti nebūtu. Nu, kā var gribēt savā kolektīvā darbinieku, kas jau darbu uzsāk ar tik būtiskas informācijas noklusēšanu? Taču, ja darba intervijā man meitene patiešām iepatiktos un būtu godīga šādā jautājumā, zinot, ka lielākā daļa darba devēju to tomēr uzskatītu par mīnusu, manās acīs tas viņai būtu milzīgs pluss un pieļauju, ka pati meklētu variantus, kā abām pusēm izdevīgi nokārtot, lai šāds darbinieks var pie manis strādāt.
11.03.2015 16:11 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Pilnīgi piekrītu Kailsals !!!
11.03.2015 16:14 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kailsals
Ja uz interviju atnāktu divas (viena grūtniece, otra nē) ar līdzīgu kvalifikāciju un abas jaukas-vai tiešām izvēlētos grūtnieci?
Grūtniece nu nekādi intervijā nevar zināt, vai darba devējs novērtēs atklātību vai uzreiz atmetīs kandidāti. Diemžēl vairākumā gadījumu, grūtnieces negrib ņemt darbā.
11.03.2015 16:26 |

Reitings 763
Reģ: 27.07.2014
teika_spolite, es izvēlētos to, ar kuru ir "klikšķis." Ja nebūtu ne ar vienu, turpinātu darbinieka meklējumus :)
11.03.2015 16:31 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Grūtniece nu nekādi intervijā nevar zināt, vai darba devējs novērtēs atklātību vai uzreiz atmetīs kandidāti. Diemžēl vairākumā gadījumu, grūtnieces negrib ņemt darbā.

Teorija jau skaista lieta, prakse rāda, ko citu.
11.03.2015 17:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits