Meitenes, Jūs taču saprotat, ka šādi gājieni veicina sieviešu diskrimināciju darba tirgū?Tici man,nesaprot. ;)
Meitenes, lasu un šokā esmu tiešām tik riebīgi, nu ka pašas būsie māmiņas un ko teiksiet?
Mums valstī šī acīmredzot problēma , tāda attieksme it kā tā māmiņa būtu gatavā krāpniece...
Gurri, nav runa par ģimenes pieaugumu darba attiecību laikā, bet par pieteikšanos strādāt, kaut reāli apzinās, ka nestrādās..
Meitenes, Jūs taču saprotat, ka šādi gājieni veicina sieviešu diskrimināciju darba tirgū?
Zinu vienu jaunkundzi, kas pieteicās darba par radiologa asistentu. Zināja, ka ir stāvoklī, un nestrādās. Viņu paņēma. Uzreiz pēc darba līguma parakstīšanas, uzlika uz galda izziņu, ka ir stāvoklī, pieprasot viņai noteikt vieglāku darbu, jo par radiologa asistentu strādāt nedrīkst. Normāli?
bet tas, ka tu būtu gatava pēc tam tik riebīgi izrīkoties ar jauno māmiņu, gan mani pārsteidza. Īpaši, cik es esmu pamanījusi, Tu pati esi māte.
Zinu vienu jaunkundzi, kas pieteicās darba par radiologa asistentu. Zināja, ka ir stāvoklī, un nestrādās. Viņu paņēma. Uzreiz pēc darba līguma parakstīšanas, uzlika uz galda izziņu, ka ir stāvoklī, pieprasot viņai noteikt vieglāku darbu, jo par radiologa asistentu strādāt nedrīkst.Fuj...mātīte!!!!(t)
Sēdēs darbā un degunu urbinās līdz atvaļinājumam!?
Es nedomāju izņēmumus, kad jaunā māmiņa uzstāda visādus ultimātus un pieprasa kaut ko, es runāju par parastu situāciju, esmu jaunā māmiņa, man ir grūtniecības pats sākums, nepieciešama ir naudiņa, pirms bērniņš piedzimst, eju strādāt, daru savu darbu un eju BKA, punkts. Neredzu neko tur sliktu, ja darba devējs nevēlas lai atgriežas, kāju neliktu priekšā, vienotos, ka tad arī darba attiecības beigušās, bet nu ne jau tāda attieksme it kā māmiņas būtu krāpnieces, ziniet, kaut nedaudz cilvēcībai arī jābūt
Es cienu savu darba devēju,un pretī saņemu tādu pašu attieksmi.
Gribētu strādat ar uzticamu komandu. Šādam cilvēkam es nekad mūžā neuzticētos. Tāpēc arī atlaistu tāpat
Muļķīgs komentārs, jo viena cilvēka rīcība neraksturo visu pārējo iespējamo rīcību. Es zinu sievietes, kuras atnāk strādāt, neesot stāvoklī un nav grūtnieces, bet pēc tam izrādās tik nejēdzīgas darbinieces, neraugoties uz savu maģistra grādu utml.
Raise - nu ir taču starpība starp grūtnieci, kura noklusē un patstāvīgu vientuļo vai nevientuļo māmiņu!
Gribētu strādat ar uzticamu komandu. Šādam cilvēkam es nekad mūžā neuzticētos. Tāpēc arī atlaistu tāpat.