Kakadu, visvairāk zobus bojā neveselīga pārtika- veikala gatavie našķi un saldumu, pusfabrikāti, sulas un limonādes. Manas majas gatavotas kūkas un saldumu nekad nelīp tā pie zobiem kā veikala gatavas, no viņi tādu tur liek klāt es nezinu. Ar picām, baltmaizi ir tieši tas pats.
Pašlaik kamēr man zobiem nekaitīgas metodes palīdz uzturēt baltumu tikmēr es pie balināšanas neķeršos. Mīts ir tas ka mūsdienas ir labākas zobu kopšanas iespējas. Senatne nebut cilvēki nestaigāja netīriem, bojātiem zobiem atskaitot dažus reģionus un vestures periodus. Kopa zobus gadu simtus un tūkstošus agrāk, izmantoja gaužām vienkāršas un dabīgas lietas- miswak, ogle, māli, eļļas sūkāšana (oil pulling). Pēdejā metodei ir vienkārši neticami pozitīva ietekme uz veselību tai skaita uz zobu baltumu, miswak zobus vienkārši nopulē un ari padara baltākus. Māli loti labi tira zobus. Gan jau ir vel citas aizmirstas zobu kopšanas metodes. Faktiski visas manis izmēģinās dabīgas metodes tira un kopj zobus daudz labāk par tradicionālo zobu birst un pastu