zobu balināšana

Reitings 300
Reģ: 24.06.2010
Sveikas!
Cik bieži drīkst balinat zobus ar cestiem? :-)
01.03.2015 14:18 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Winterrra +++

kam tev balināt, pietiek vienkārši ja tos kopj utt., šito tekstu var attiecināt uz amerikāņiem, bet nu nejau uz latviešiem zobi nav balti un lai ar vienkāršu kopšanu tas padarītu baltākus zobus? nu nee

Šis, manuprāt, nozīmē tikai vienu - lai tiktu pie mirdzoši baltiem zobiem, sanāk latviešiem tie ir jābojā, jo kā gan citādi var kaut ko dabūt baltāku par dabiski balto. Ja man zobi kā haizivij atjaunotos, riskētu, bet tā diemžēl nav, tāpēc labāk izvēlos maksimāli kopt un speciāli nebalināt, lai arī pie sniegbaltiem zobiem tā netikt.
07.03.2015 15:31 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
P.S. Savā ziņā ironiski - mūsdienās ir tik daudz iespēju zobus kopt, lai ar saviem nodzīvotu līdz lielam vecumam, taču - cilvēks atradīs veidu, kā kaut ko pabojāt.
07.03.2015 15:33 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kakadu, visvairāk zobus bojā neveselīga pārtika- veikala gatavie našķi un saldumu, pusfabrikāti, sulas un limonādes. Manas majas gatavotas kūkas un saldumu nekad nelīp tā pie zobiem kā veikala gatavas, no viņi tādu tur liek klāt es nezinu. Ar picām, baltmaizi ir tieši tas pats.

Pašlaik kamēr man zobiem nekaitīgas metodes palīdz uzturēt baltumu tikmēr es pie balināšanas neķeršos. Mīts ir tas ka mūsdienas ir labākas zobu kopšanas iespējas. Senatne nebut cilvēki nestaigāja netīriem, bojātiem zobiem atskaitot dažus reģionus un vestures periodus. Kopa zobus gadu simtus un tūkstošus agrāk, izmantoja gaužām vienkāršas un dabīgas lietas- miswak, ogle, māli, eļļas sūkāšana (oil pulling). Pēdejā metodei ir vienkārši neticami pozitīva ietekme uz veselību tai skaita uz zobu baltumu, miswak zobus vienkārši nopulē un ari padara baltākus. Māli loti labi tira zobus. Gan jau ir vel citas aizmirstas zobu kopšanas metodes. Faktiski visas manis izmēģinās dabīgas metodes tira un kopj zobus daudz labāk par tradicionālo zobu birst un pastu
07.03.2015 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits