Starpcitu, man būtu interesanti dzirdēt viedokļus no tiem, kam patika Birdman, kas tieši bija tas, kas jūs tur valdzināja.
Pēc pieredzes gan novērots, ka šādi skaidrojumi tik un tā nedarbojas :) Nu nevar saskatīt, saprast un izjust to, ko piedzīvoja otrs, mani pašu tas bieži moka.
Bet nu varu mēģināt - mani valdzināja filmas neparastā
valoda, atmosfēra un vizuālais noformējums, valdzināja mežonīgie bungu ritmi, prātam neaptveramais operatora darbs (ilūzija, ka visa filma ir nepārtraukts kadrs), valdzināja maģiskais reālisms, valdzināja fantastiskā viegluma, eksperimenta un improvizācijas sajūta, tas, ka visa filma šķita kā tāda burvīga nejaušība. Valdzināja tās traģikomisms, tās melnais humors, tās skaudrums, ironija, daudzie simboli un metaforas (daudz ko var pamanīt, tikai skatoties otro reizi)... un aktieri... par aktieriem vispār atsevišķa eseja!
Galvenā varoņa stāsts kļuva par manējo, būtībā tas stāsts ir pārpasaulīgs un mūžīgs, par EGO, par eksistenciālu identitātes krīzi, par tiekšanos pēc slavas, pielūgsmes, svarīguma, pēc PALIEKOŠAS VĒRTĪBAS - procesā neizbēgami pazaudējot izpratni par mīlestību, pazaudējot sevi pašu. Un kur nu vēl fenomenālā satīra par Holivudas izklaides biznesu versus Brodveju kā mākslas citadeli, tā saruna starp Kītona varoni un teātra kritiķi ir pēdējā laika labākais dialogs kino!!!
Visa filma pulsēja, rezonēja manī... pēc tam gribējās pacelties gaisā un lidot :) Smējos un raudāju.
Priekš manis šis darbs ir viens no modernā kino šedevriem. Taču ļoti labi aptveru to, ka tas ir pamatīgs gaumes jautājums, ka citiem filma var likties murgs un nav jēgas strīdēties.