Man vispār, ja tā var teikt, liekas muļķīga to interviju būtība, kurās prasa par labajām/sliktajām īpašībām (pat Citadelē intervijā to jautā), jo visi kandidāti sevi uzlielīs un pateiks, ka ir ļoti labi, centīgi darbinieki un pie sliktajām īpašībām nosauks īpašības, kuras var uzskatīt arī kā labas, šeit jau nosauktais - pedantisms, kārtība, pacietība.
Es intervijās teicu, ka sevi uzlielīt netaisos, jo to darīs visi un ka vienīgais reālais veids, kā redzēt man piemītošās īpašības ir - redzēt mani strādājot, tad arī redzēs atdevi un spēku samēru.
Par algas ciparu - es tā skatos, ka tagad ir nācis modē pie sludinājuma pierakstīt - "sūtot pieteikumu, lūdzu, norādiet vēlamās algas apmēru". Liekas bērnišķīgi un rada priekšstatu, ka DD nav godīgs un vērtē tikai pēc tā, kuru varēs paņemt, jo viņš prasa mazāk.
Kaut gan ir arī dzirdēts, ka šādus sludinājumus izliek, jo vienkārši vēlas redzēt tirgus situāciju - par kādu algu cilvēks ir gatavs strādāt. Bet darbinieku nemaz nemeklē.
Man jautājums - procentuāli cik daudz DD pēc jūsu nosūtītā pieteikuma jums vispār atbild un aicina uz darba pārrunām? Zinu, ka arī ar pirmo CV aizsūtīšanu darbu var dabūt, taču realitātē redzu, ka no 10 aizsūtītiem pieteikumiem uz 1 vispār atbild. Varēja vismaz atbildēt, ka CV saņemts vai ka kandidāts neder, savādāk tāda jocīga sajūta.