Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

RUS

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Sveicināti!

Vai Rīgā ir latviešu skolas, kur krievu valodu var apgūt kā pirmo svešvalodu? Jo mācoties valodu kā otro no 6.klases ir nedaudz par vēlu un labi, ja kopumā kādi pamati būs tikai apgūti.

Iepriekš paldies par atsauksmēm!
23.02.2015 14:30 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
iesakiet kādus krievu raidījumus, seriālus

dom 2 :-D
angliski (kas ir internacionāla valoda)

Te vēl var padiskutēt cik viņa ir internacionāla :-D
Nav nebūt lielākā valoda un dienvidamerikā, āzijā u.c nemaz tik viegli nav atrast kadu angļu valodas pratēju :-P
24.02.2015 09:07 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Protams, protams, visur arī nezinās angļu valodu, jo ir taču daudz cilvēku, grupu, mazliet mazāk attīstītu valstu, kas zina tikai savu valodu, bet arī tas ir OK, ja viņiem nav un nekad nebūs vajadzības sazināties ar kādu ārpus viņu sabiedrības.
Man datorā viss ir angļu valodā, internetā dominē angļu valoda, es nezinu, ko iesāktu, ja nezinātu to valodu, būtu no daudz kā jāatsakās, kur nevarētu nomainīt valodu uz manu dzimto :D
24.02.2015 09:13 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Ja cilveks neprot latviski Un ir krievs - runasu krievisko, ja anglis ko nesapratis - runasu angliski, ja vacietis - vaciski. Un es ar to lepojos, ka zinu sis valodas un izmamtoju , un neteloju no sevis aitu . :)
24.02.2015 09:21 |

Reitings 2152
Ja ar Latvijā dzīvojošu krievu, kurš nav gana attapīgs, lai iemācītos latviešu valodu, runāsi krieviski, tad varbūt netēlo aitu, bet esi tāda un cirps Tevi visi, kam nav slinkums.

Es arī protu krievu valodu, bet ar reti kuru runāšu krievu valodā. Piemēram, ja esmu Lietuvā un angliski kāds neprot, bet piedāvā runāt krieviski, tad bez problēmām.
24.02.2015 09:26 |

Reitings 538
mazliet mazāk attīstītu valstu, kas zina tikai savu valodu, bet arī tas ir OK, ja viņiem nav un nekad nebūs vajadzības sazināties ar kādu ārpus viņu sabiedrības.

Francija, liela daļa Vācijas, Spānija, Itālija, Japāna, Dienvidkoreja u.c ir maz attīstītas :-D tur vairums nerunā angliski :-D
Dienvidamerika izmanto spāņu, portugāļu valodu!

Man datorā viss ir angļu valodā, internetā dominē angļu valoda, es nezinu, ko iesāktu, ja nezinātu to valodu, būtu no daudz kā jāatsakās, kur nevarētu nomainīt valodu uz manu dzimto

Nu žēl šobrīd liela daļa OS, programmu smuki iztulkotas latviski
24.02.2015 09:27 |

Reitings 538
Ja cilveks neprot latviski Un ir krievs - runasu krievisko, ja anglis ko nesapratis - runasu angliski, ja vacietis - vaciski. Un es ar to lepojos, ka zinu sis valodas un izmamtoju , un neteloju no sevis aitu .

un satiec ķīnieti un paliec par aitu :-D
24.02.2015 09:32 |

Reitings 2152
Francija, liela daļa Vācijas, Spānija, Itālija, Japāna, Dienvidkoreja u.c ir maz attīstītas tur vairums nerunā angliski

Kas ir vairums? Kura sabiedrības daļa tā ir?
Jebkurā gadījumā nevaru iztēloties, ka es kaut kur dotos un neiemācītos vismaz standartfrāzes konkrētās valsts valodā.
24.02.2015 09:34 |

Reitings 538
Kas ir vairums? Kura sabiedrības daļa tā ir?

Vairākums ir statistisks procents, kurā ietilpst visas sabiedrības daļas, vienkāršie cilvēki, vidusšķira, kāds bagātnieks :-P
24.02.2015 09:45 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
ak, aprobežotās māmmiņas, kuras domā, ka vēl dzīvojam zem psrs karoga.... Mūsdienu jaunieši vairs nezin krievu valodu, un netaisās mācītiem... tāpēc tie maziņie, kas tagad aug, vispār tādu krievu valodu vairs nedzirdēs. Drīz nomirs pēdējie imigranti un viss, nebūs nekāda krievu valoda...

pavēlnieks laikam ārpus lv nav nekad bijis un aprobežoti zombējas ar ziņu portāliem... brauc kur gribi, visur cilvēki brīvi var komunicēt angliski ar tevi kā tūristu. esmu pat bieži dzirdējusi izbrīnu no tūristiem, kā latvijā tik maz runā angliski...
24.02.2015 13:47 |

Reitings 538
pavēlnieks laikam ārpus lv nav nekad bijis un aprobežoti zombējas ar ziņu portāliem... brauc kur gribi, visur cilvēki brīvi var komunicēt angliski ar tevi kā tūristu. esmu pat bieži dzirdējusi izbrīnu no tūristiem, kā latvijā tik maz runā angliski...

Tas ka tu caur tūroperātoru angliski runajoša gida pavadībā un viesnīcā administrātors vai kādā lidostas taxfree veikalā runā angliski nepavisam nenozīmē, ka vietējie iedzīvotāji spēj ko sakarīgu pateikt angliski :-P

Par to ka Latvijā visai maz runā angliski gan piekrītu, jo pat tie kas saka ka māk, bieži vien neko nemāk, kad jāsak runāt :-D
24.02.2015 13:55 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Piekrītu Pavēlniekam - ļoti daudzās valstīs no angļu valodas zina tikai pāris teikumus.
24.02.2015 13:59 |

Reitings 674
trešās šķiras valstīs nerunā, bet lielās valstīs runā. Vācija vispār absurds, perfekti runā angliski.

Un, starpcitu, ne vienu reizi neesmu nekur braukusi caur tūroperatoru, ha
24.02.2015 14:12 |

Reitings 538
Vācija vispār absurds, perfekti runā angliski.

Kur Berlīne? :-D un ar ne visi :-D vecākā paudze vēl jo vairāk!

trešās šķiras valstīs nerunā, bet lielās valstīs runā

Pati tu esi trešā šķira :-P
Nosauc kurās lielās valstīs angļu valodu pārzin vismaz 80% ka otro valodu :-D
P.S Liela valsts nav skandināvijas valstis vai holande :-D
Lielās valstis sākas no Polijas :-D
P.S Polijā arī salīdzinoši retais runā angļu valodā vai kādā cita valodā izņemot poliski :-D
24.02.2015 14:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Valodu zināšanas tikai paplašina redzesloku un nav svarīgi , kas tā ir par valodu.
24.02.2015 14:23 |

Reitings 674
Tavuprāt, Vācija sastāv tikai no Berlīnes ? Pēdējo reizi biju mazā ciemā netālu no Flensburgas, kaimiņos dzīvoja vecs pāris, kuri aicināja uz svinībām vairākkārt, gan viņi, gan viņu draugi runāja angliski. Un arī, ja tevis sastaptie vecāki cilvēki nerunā angliski , un ? Tava ome runā? :D Mani vecāki pat nerunā, tākā pārmest citiem to būtu vispār neētiski.

Starpcitu, Skandināvija... hmmm.. paņemsim Zviedriju.. ak , nav liela ? oj.. tikai par vairāk kā 100 000 km2 lielāka kā Polija, Norvēģija arī ir stipri lielāka :D
šis fakts vien liecina ,cik labas ir tavas zināšanas :D :D :D

Tai pašā Vācija 80% runā angliski, visās skandināvijas valstīs, visas mazās eiropas centra valstis... un tad jau nākamie lielie kontinenti :P

un vispār, viena no populārākajām , ja ne pati populārākā, valoda ir franču. nez kāpēc visi neskrien un skolām un nedomā , lai bērnam to sāk mācīt jau no pirmās klases.. ??
24.02.2015 14:30 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Kāda kuram starpība, kādu valodu kas mācās?? Izvērsāt te demagoģiju ne par ko, kura valoda 'krutāka'. Murgs vienkārši.
24.02.2015 14:49 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Pavēlnieks tik runā un runā, tikai spriežot pēc viņa tekstiem, pats nav ne dzīvojis ārzemēs, ne daudz ceļojis, ne arī draugi viņam ir, kas ārzemēs dzīvo :) pilnīgi bezjēdzīgi vērā ņemt viņa "pieredzi" un "viedokli" :)
24.02.2015 14:56 |

Reitings 538
Pavēlnieks tik runā un runā, tikai spriežot pēc viņa tekstiem, pats nav ne dzīvojis ārzemēs, ne daudz ceļojis, ne arī draugi viņam ir, kas ārzemēs dzīvo pilnīgi bezjēdzīgi vērā ņemt viņa "pieredzi" un "viedokli"

Jā man nav nepieciešamība dzīvot ārzemēs :-D Jo nopelnu šeit pietiekoši labi :-P un melno locekļi arī mani nevilina uz ārzemēm... :-D
Ko nozīmē ceļojis daudz.... Nedomāju ka tu esi ceļojusi daudz, jo tavas zināšanas aprobežojās ar austurmeiropu :-P Personīgi esmu pabijis daudzās eiropas savienības valstīs, gan kā ekskursants, gan darba vajadzībās :-P

Es šeit nekādu lielo pieredzi neizklāstu, neuzskatu ka tas ir nepieciešams, bet manu viedokli droši vari neņemt vērā, jo katram ir atšķirīgs viedoklis. :-D
28.02.2015 15:30 |

Reitings 131
Reģ: 03.06.2011
Diez vai tāda skola pastāv, jo izglītības iestādei par apgūstamo pirmo svešvalodu vecāku izvēlei jāpiedāvā vienu no Eiropas Savienības oficiāli noteiktajām valodām (tātad angļu vai vācu).

Valodas ir jāzina un nav sliktu vai labu valodu, jo valodas zināšana ir cilvēka brīvība un sakaru dibināšanas iespējas gan dzīvojot šeit, gan ceļojot pa pasauli, un tikai tumsonīgi cilvēki var aģitēt par krievu valodu nemācīšanos.
02.03.2015 18:36 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Valodu zināšanas tikai paplašina redzesloku un nav svarīgi , kas tā ir par valodu.

++
02.03.2015 18:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)