RUS

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Sveicināti!

Vai Rīgā ir latviešu skolas, kur krievu valodu var apgūt kā pirmo svešvalodu? Jo mācoties valodu kā otro no 6.klases ir nedaudz par vēlu un labi, ja kopumā kādi pamati būs tikai apgūti.

Iepriekš paldies par atsauksmēm!
23.02.2015 14:30 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Nejauc Staversmi ar preambulu.

23.02.2015 16:58 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Ārprāts, ctn, man tevis ir dikti žēl! Kāds tevī naids iekšā sēž :) Darba devējam jau nav jāpamato to, ka tevi neņem darbā ar to, kāda ir tava politiskā nostāja. Var atrast arī ļoti daudz dažādus veidus kā atbrīvoties no darbinieka :) Neviens sev negrib blakus tādus kolēģus, kuri ir tik negatīvi un naidīgi! ;)

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Manas radu meitenītes gāja krievu dārziņā, papildus mācījās angļu valodu un tagad iet skolā, kur māca arī igauņu valodu. Un latviski, protams, runā perfekti, jo mājās sarunājas tikai latviski (abi vecāki ir latvieši).
Es uzskatu, ka tas ir fantastiski, jo vecākā 8 gadu vecumā diezgan brīvi runā vairāk valodās nekā es. Domāju, ka nākotnē tas nesīs tikai labumu.

Reitings 2342
Ārprāts, ctn, man tevis ir dikti žēl! Kāds tevī naids iekšā sēž Darba devējam jau nav jāpamato to, ka tevi neņem darbā ar to, kāda ir tava politiskā nostāja. Var atrast arī ļoti daudz dažādus veidus kā atbrīvoties no darbinieka Neviens sev negrib blakus tādus kolēģus, kuri ir tik negatīvi un naidīgi!

Meoww, Tu darba likumu esi lasījusi? Tiesu praksi, judikatūru? Vai arī Tava subjektīvā pārliecība ir ar augstāku juridisko spēku?:-)
23.02.2015 17:01 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tu balsties uz Satversmi, bet pamatot par ko tāds principiālisms (un arī provinciālisms domāšanā), tu nespēj Quince, necenties šo personu pārliecināt par pretējo! Viņai vienkārši ir kauns atzīt publiski to, ka viņai ir personīga nepatika pret krievvalodīgajiem, tas arī viss !

Manuprāt, savu izteikto domu esmu pamatojusi, atšķirībā no jums. :) Joprojām neesi atbildējusi, piemēram, uz ctn jautājumu par to, kāpēc Latvijas krieviem nebūtu jāmācās latviešu valoda, bet latviešiem ar krieviem būtu cieņas pēc jārunā krieviski.

Par komentāriem - mani darba devēji būtu priecīgi par maniem komentāriem un viedokli, jo tieši šādu pašu attieksmi paužu arī ne-anonīmi, sociālajos portālos un dzīvē.
23.02.2015 17:01 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Viņi tur arī apdzerās, staigā kreklos ar noteiktu simboliku un vicinot noteiktus karogus?

Vispaar jau jaa, diemzheel dzer gan turklaat dzer kameer kriit, pie tam katru wiikendu. Lekcijaa par Latvijas krogiem Gvido Straube juusmoja cik britiem izsmalcinaata krogu kultuura. Es te taa skatos kaa briti dzer un neizprotu kas tur izsmalcinaats atskaitot kleitas un kurpes ar kuraam paar meeru iedzeerushaas jaunietes seezh savos veemekljos.

meooooww
Latvieshi ir maza tauta, kurai nav dizhas veestures ar ko lepotie kaada piemeeram ir Vaacija vai Francijai vai Lielbritaanijai vai Lietuvai, bet katram jau gribas tikt tajaa elitee, iz grazji v knjazi taa teikt un tas nav slikti. Slikti ir tad kad gribas sevi pacelt uz citu reekjina, kad bribas justies paaraakam citu noliekot zemaakaa poziicijaa.
Vaacijas koncentraacijas nometnju ieslodziitie meedza piedraudzeties nacistiem un pazemot citus liidzieslodziitos taadejaadi it kaa sevi paceljot virs vinjiem.
23.02.2015 17:05 |

Reitings 7497
Manuprāt, valsts valoda būtu jāzina visiem valstī pastāvīgi dzīvojošajiem, ar retiem izņēmumiem (mēdz būt cilvēki, kas tiešām gribēdami, pat dzimto valodu normāli apgūt nevar, vai arī veciem cilvēkiem ir grūtības iemācīties, bet tie visi ir tiešām izņēmumi).

Mans dēls runā latviešu un krievu valodās vienlīdz brīvi un pareizi, mācās vācu un angļu valodu. No vasaras domāju viņu arī sūtīt mācīties krieviski lasīt un rakstīt, jo tas nekad nenāks par skādi. Bet pamatskolā varētu vēl kādu valodu sākt mācīties. Jo vairāk cilvēks mācās, jo labāk. Kaitēt tas nevar :)
23.02.2015 17:06 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Milie cilveki, nejauciet te Ukrainu ludzu. Man liekas, ka jau sen skaidrs , pasiem ukrainiesiem, ka vinu pasi zaldatini, tanki tur bombi. Palasiet ludzu ko vairak par delfiem.
23.02.2015 17:09 |

Reitings 2342
Latvieshi ir maza tauta, kurai nav dizhas veestures ar ko lepotie kaada piemeeram ir Vaacija vai Francijai vai Lielbritaanijai vai Lietuvai

:D

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
kāpēc Latvijas krieviem nebūtu jāmācās latviešu valoda,

Maaciishanaas ir process; nekad nebuus taa ka visi visu ir izmaaciijushies :D tapat kaa Riiga nekad nebuus gatava. Kaa latvieshi turpina maaciities krievu valodu, taa krievi- latvieshu, tas ir process. ;)

Reitings 2342
Milie cilveki, nejauciet te Ukrainu ludzu. Man liekas, ka jau sen skaidrs , pasiem ukrainiesiem, ka vinu pasi zaldatini, tanki tur bombi. Palasiet ludzu ko vairak par delfiem.

Ko piedāvā? Iesaki labu krievu kanālu, kamēr Sputņiks vēl tikai top. Gribas zināt visu patiesību.
23.02.2015 17:10 |

Reitings 2425
Kāda jēga man jums kaut ko pamatot? Tas ir spīdolai un ctn. Es nerunāju par likumiem. Likumus var vienmēr apiet, ja mēs runājam par darba devējiem un ņēmējiem. Pēc likuma arī ātrumu pārkāpt nedrīkst, braucot ar auto, bet tas tiek darīts. Un tā desmitiem piemēru par likumiem un to reālo ievērošanu un neievērošanu. Pati esmu redzējusi kā nevēlamus darbiniekus izēd un dēļ dažādiem robiem likumos nav iespējams pierādīt to, ka tas ir kādu konkrētu iemeslu dēļ. Vienmēr var atrast kaut kādas aizķeršanās, kuru dēļ no darbinieka var tikt vaļā bez jebkādām sankcijām :)! Es runāju par sadzīvisko un komunikācijas principu. Es neesmu no tiem, kas kačās savas pravas, jo redz likumā ir kaut kas rakstīts. Mana priekšrocība ir bijusi tieši tāda, ka protu runāt krieviski, ka neiebilstu runāt krieviski un tieši tādēļ man dzīve ir daudz pozitīvāka, mierīgāka un bez nevajadzīgām nesmukām situācijām a la "es dzīvoju Latvijā, tādēļ nerunāšu ne ar vienu krieviski principa dēļ". Manu draugu lokā ir gan krievi, gan latvieši, tādēļ cienu gan vienu, gan otru valodu un man nav nekādu problēmu sarunāties abās, ja tas nepieciešams :) Ja kādam ir vieglāk sarunāties krievu valodā, bet man tas nesagādā problēmas, kādēļ lai es speciāli ietieptos? Kādēļ? Tādēļ, ka likumā oficiālā valsts valoda ir latviešu? Un ko man tas, kā cilvēkam, dod? Tas neko nedod. Pilnīgi NEKO! :)

Baaaaaaaaaaaaaaigi izplūdu, protams, bet nu īsāk izteikties nevarēju :) Tiešām neredzu jēgu šim kašķim :) Man ir dikti žēl cilvēkus, kuri ir aprobežoti un nepaskatās uz lietām mazliet lielākām acīm! :)
23.02.2015 17:16 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
https://www.youtube.com/results?search_query=+%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B9+%D0%A8%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9+

Ukrainu žurnālists, kurš atklāj un atmasko to ar ko baro tautu tādin portāli kā delfi.
23.02.2015 17:20 |

Reitings 2342
Meoww, visi, kas Tev nepiekrīt ir aprobežoti? Tiešām? :-) Ar tādu pieeju dzīvei, tiešām nav jēgas ar kādu diskutēt.
23.02.2015 17:20 |

Reitings 2425
ctn, ja tev to tā ir vieglāk pozicionēt, lai nu tā būtu! ;) Aprobežotība ir dzīvot kaut kādos principos, kuriem īsti pamatojuma nav (likumu lūdzu neminēt, jo tas nepavisam nesaskan ar reālo situāciju valstī)... :-)
23.02.2015 17:27 |

Reitings 2425
mēs dzīvojam multikulturālā, multinacionālā pasaulē. Valdība ir mēģinājusi izveidot situāciju, kad latviešiem dzīve tiek dikti atvieglota ar dažādu likumu palīdzību, bet reālajā dzīvē tie likumi latviešu dzīvi tikai apgrūtina un lieki padara neērtu :) Man izskatās, ka tieši tu un spīdola ir tās, kuras vēl dzīvo postpadomju dzīvi un neredz to, ka valstis paliek arvien multi-visādas un ar tādiem uzskatiem un principiem tālu dzīvē tikt būs dikti grūti! :)
23.02.2015 17:30 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Piekrītu meow ar daudziem o, reālā situācija noteikt nesaskan ar likumu valstī. Protams, ir jomas, kur krievu valodu neprasa (valsts dienestā principā prasīt to nevar), bet apkalpojošajā sfērā ar klientu būs vien jārunā, protams, ja viņš saprot latviski, tad varat tā, bet, ja nē, tad nē, viņš aizies citur, tavam darba devējam tie būs zaudējumi. Es ļoti gribētu, lai visi pēc iespējas vairāk censtos cienīt valsts valodu, kas ir latviešu valoda, bet tā nenotiek.
Un vairums latviešu ir tikpat lieli kretīni kā vairums krievu. Kā jau minēju diskusijā, kur apspriedām rases - visi nav vienā maisā bāžāmi.
23.02.2015 17:31 |

Reitings 2342
ctn, ja tev to tā ir vieglāk pozicionēt, lai nu tā būtu! Aprobežotība ir dzīvot kaut kādos principos, kuriem īsti pamatojuma nav (likumu lūdzu neminēt, jo tas nepavisam nesaskan ar reālo situāciju valstī)...

Es uzskatu, ka doma, ka likumi neietver tautas gribu liecina par intelekta un izglītības trūkumu, kas noved pie aprobežotības. Manuprāt, valodas referendums skaidri norādīja sabiedrības viedokli, proti - reālo situāciju valstī. Un tur balsoja cilvēki, kas ir izteikuši gribu būt par šīs valsts daļu, būt valstij piederīgi.
23.02.2015 17:32 |

Reitings 2342
mēs dzīvojam multikulturālā, multinacionālā pasaulē. Valdība ir mēģinājusi izveidot situāciju, kad latviešiem dzīve tiek dikti atvieglota ar dažādu likumu palīdzību, bet reālajā dzīvē tie likumi latviešu dzīvi tikai apgrūtina un lieki padara neērtu Man izskatās, ka tieši tu un spīdola ir tās, kuras vēl dzīvo postpadomju dzīvi un neredz to, ka valstis paliek arvien multi-visādas un ar tādiem uzskatiem un principiem tālu dzīvē tikt būs dikti grūti!

Šo skaidro krievam, kas runā tikai savā krievu valodā.
23.02.2015 17:33 |

Reitings 2342
bet apkalpojošajā sfērā ar klientu būs vien jārunā, protams, ja viņš saprot latviski, tad varat tā, bet, ja nē, tad nē, viņš aizies citur, tavam darba devējam tie būs zaudējumi.

Vācijā krievs runās arī ar kasieri vāciski. Mums ir jāvirzās uz to pašu modeli.
23.02.2015 17:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)