Neatceros kad savaa muuzhaa buutu gadiijies komuniceet ar krievvalodiigo kursh latviski nemaacetu.
ljoti veci cilveeki un ljot mazizgliitoti latvieshu valodu neprot.
Un neuzskatu, ka man savā valstī būtu jārunā krievu valodā tikai tamdēļ, ka šie cilvēki nav spējuši iemācīties latviešu valodu. Kaut vienu pamatotu iemeslu - kamdēļ man tas būtu jādara? Aiz cieņas pret viņiem? Hm.. labi, nerunāsim tad par cieņu pret mani, ja viņi nevar runāt latviski, bet kur tad paliek viņu cieņa pret valsti, kurā viņi dzīvo?
Neviens jēdzīgs darba devējs nedos priekšroku pārliecinātam, principu nomāktam latvietim, kurš nemāk krievu valodā sarunāties. Un tos likumus var rādīt vai stāstīm kam gribi, jo darba devējam neinteresēs, ka krievvalodīgais klients aizgājis pie konkurientiem tavas attieksmes vai negribēšanas runāt ne valsts valodā dēļ. Tieši tik vienkārši! Atver actiņas, saulīt, pasaule mainās!
Tas taču jau sen ir skaidrs - visas valodas ir labas, izņemot krievu! Kā bērnam, tā pieaugušajam labāk runāt kaut vai ķīniešu, bet ne krievu, jo nu fu un pē, cieņas jautājumi un tad vēl tie apvainotie...Mistalee, precīzi uzrakstīji :D :D
Kas Tev teica, ka Latvija ir Tava valsts? Latvija nav Tava valsts, bet visu Latvijas iedziivotaaju valsts neatkariigi no etniskaas un religiskaas piederiibas.
Un neuzskatu, ka man savā valstī būtu jārunā krievu valodā tikai tamdēļ, ka šie cilvēki nav spējuši iemācīties latviešu valodu.
Tas nav cienjas, bet gan komunikaacijas jautaajums. Atsakoties runaat, tu atsakies komuniceet. Atsakoties komuniceet, tu atsakies no draudziigas liidzaaspastaaveeshanas.
Un ar to jācīnās ir pašiem latviešiem, ar viņiem vienkārši krieviski nerunājot.
Kaadaa sakaraa jaaciinaas, kaapeec? Es kaa latviete neredzu iemeslu kaapeec man ar krieviem buutu par kaut ko jaaciinaas.
Kas Tev teica, ka Latvija ir Tava valsts? Latvija nav Tava valsts, bet visu Latvijas iedziivotaaju valsts neatkariigi no etniskaas un religiskaas piederiibas.
Nē, vāks visi šie komentāri! Rodas tāda sajūta, ka visas ir īstas ''latvietes'', kuras perfekti pārzina valodu! Te pat zirgam jāsmejas! Te dažām tādi komentāri, sasodītās diskriminētājas!
jo darba devējam neinteresēs, ka krievvalodīgais klients aizgājis pie konkurientiem tavas attieksmes vai negribēšanas runāt ne valsts valodā dēļ.
ctn - visā diskusijā :D
Kur ir tie krievi, kuri latvieshu valodu neprot, kur, beidzot varat pateikt?Kundze man kaiminis, un darba trauku mazgātāja. Vēl vakar meitenes teica ka dejo ar zvaignzi kada tur nav pratusi LV runat.:-P