RUS

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Sveicināti!

Vai Rīgā ir latviešu skolas, kur krievu valodu var apgūt kā pirmo svešvalodu? Jo mācoties valodu kā otro no 6.klases ir nedaudz par vēlu un labi, ja kopumā kādi pamati būs tikai apgūti.

Iepriekš paldies par atsauksmēm!
23.02.2015 14:30 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es ar patiesībā domāju vai ir Latviešu skolas kur krievu valodu māca jau ātrāk nekā 6 klase. Es kā latviete uzskatu ka bērnam ir labi zināt pēc iespējas vairāk valodas, pēc iespējas ātrāk, nepatīk gan ka dpar tādu labu lietu kā valodas mācīšanos izturas ar tādu nepatīkamu attieksmi itkā tas būtu kas slikts zināt kādu valodu.
23.02.2015 16:27 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Bet kā var vainot latviešus, ka viņi ir aizvainoti? Ja zinām vēsturi, kā var par to brīnīties? Tas taču ir dabiski, ka aplaupīts cilvēks dusmojas uz laupītāju! Un, ja laupītāja dēls grib draudzēties, tad uzticību nav tik viegli iemantot, vai ne?

Vispār, atsevišķiem krieviem arī ir tiesības būt aizvainotiem. Studiju laikā pasniedzēja deva analizēt dokumentu, kurā tika dalītas uz Sibīriju izsūtīto latviešu mājas krieviem. Zini, citi dabūja labākas, citi sliktākas. Netaisnīgi. :'-(
23.02.2015 16:29 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kas Tev teica, ka Latvija ir Tava valsts? Latvija nav Tava valsts, bet visu Latvijas iedziivotaaju valsts neatkariigi no etniskaas un religiskaas piederiibas.

Tas nav cienjas, bet gan komunikaacijas jautaajums. Atsakoties runaat, tu atsakies komuniceet. Atsakoties komuniceet, tu atsakies no draudziigas liidzaaspastaaveeshanas.

Absurds. :D

1) Satversmes preambula:
1918. gada 18. novembrī proklamētā Latvijas valsts ir izveidota, apvienojot latviešu vēsturiskās zemes un balstoties uz latviešu nācijas negrozāmo valstsgribu un tai neatņemamām pašnoteikšanās tiesībām, lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem, nodrošinātu Latvijas tautas un ikviena brīvību un sekmētu labklājību. (..) Uzticība Latvijai, latviešu valoda kā vienīgā valsts valoda, brīvība, vienlīdzība, solidaritāte, taisnīgums, godīgums, darba tikums un ģimene ir saliedētas sabiedrības pamats. (..)

No šī izriet, jā - Latvija ir vairāk mana valsts, nekā to iebraucēju no austrumiem valsts, kas šeit ieceļoja PSRS laikā un joprojām nav bijuši spējīgi pieņemt to, ka šī ir Latvija, nevis Padomija. Tas pats attiecas uz viņu bērniem. Latvija ir to Latvijas krievu valsts, kas atzīst augstākminēto un ciena šo valsti un latviešu valodu, ir lojāli pret to un tiešām saskata sevi kā tās sastāvdaļu. Man ir krievu tautības paziņas, kas svin 18. novembri, dodas pie pieminekļa 16. martā un kuri apvainojas, ja ar viņiem kāds sabiedriskā vietā mēģina runāt krieviski - akcenta dēļ.

2) Es neteicu, ka es nerunāju vispār, izliekos nedzirdam. Es runāju latviski. Ja šiem cilvēkiem ar to ir problēmas, piemēram, pāriet uz latviešu valodu, vai kaut vai turpināt savu sakāmo krieviski, bet uzklausīt latviešu valodā, tad kurš galu galā ir tas, kurš atsakās no komunicēšanas un draudzīgas līdzāspastāvēšanas?
23.02.2015 16:31 |

Reitings 6037
a bet sveetki ir tieshi par vienu un to pashu

Jā, precīzi par to pašu.
23.02.2015 16:34 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Atliek tik kko pajautat par rus taa uzreiz apvainojumi jameta. Pilns rublis jums nav, ja tik saasinati uztverat visu, kas ar rus saistits. Bravo politikiem, kuri sita aitu ( lasit tautu ) baru ta ir sabarojusi ar visadam mulkibam.

Selina, tev viss labi, pedeja laika tu mili visadas riebeklibas,provokacijas rakstit un pec tam telot mulkiti ?
23.02.2015 16:34 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Amely - kur mana riebeklība? :D
23.02.2015 16:37 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
skumji, ka joprojām cilvēki mūsu valstī ir tik aprobežoti un principu nomākti :(
23.02.2015 16:42 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
1) Satversmes preambula:

Ha ha haaaaaaa! Pirms mazaak kaa gada uzrakstiitais Satversmes ievaddraksts! Ha haa! :-D

Nu ja taa, ja tas ir tavs arguments, tad krievi var teikt, ka vinjiem veel vajag laiku, lai latvieshu valodu iemaaciitos un pilnveidotu esoshaas zinaashanas. :D

cnt
Nevajag te demagogiju biidiit. Pashiem krieviem tika atnjemti iipashumi un atdoti citiem. Pashi krievi 20. gs. saakumaa emgreeja uz Rietumu valstiim beegot no komunistu varas.
23.02.2015 16:43 |

Reitings 6037
1) Satversmes preambula:

Ha ha haaaaaaa! Pirms mazaak kaa gada uzrakstiitais Satversmes ievaddraksts! Ha haa!

Nu smejies, smejies par Latvijas Satversmi! :) Tas daudz par Tevi pasaka. :)
23.02.2015 16:44 |

Reitings 2342
Quince, vari nerēkt, Satversmes preambula ir domāta cilvēkiem, kas nav spējīgi uztvert, kas ir Satversme un izprast tās būtību un funkcijas. Fakts, ka tā tika uzrakstīta nesen, nenozīmē, ka pirms tam Satversmei šādas funkcijas nav piemitušas.
23.02.2015 16:46 |

Reitings 2425
spīdola, par tevi daudz ko pasaka visi tavu komentāri šajā diskusijā :) Tu balsties uz Satversmi, bet pamatot par ko tāds principiālisms (un arī provinciālisms domāšanā), tu nespēj :) Quince, necenties šo personu pārliecināt par pretējo! Viņai vienkārši ir kauns atzīt publiski to, ka viņai ir personīga nepatika pret krievvalodīgajiem, tas arī viss ! :)
23.02.2015 16:48 |

Reitings 2342
Meoww, kāpēc krievvalodīgajam, kas dzīvo Latvijā, nav jāmācās valsts valoda? :)
23.02.2015 16:49 |

Reitings 3925
Spīdola

Jeezinj, taa iet ka tikai prozu vien lasa.

[Therefore, another ceremony was organized in a surviving manor in the outskirts of Berlin late on 8 May, when it was already 9 May in Moscow due to the difference in time zones.

http://en.wikipedia.org/wiki/Victory_Day_%289_May%29

Laika zonu atskiriiba un viss. Rietumu valstis taapat svin uzvaru paar nacistisko Vaaciju. Vai tad tieshaam veel tik elemntaaru veesturi buus jaatkarto kursh ar ko pret ko karoja?
23.02.2015 16:50 |

Reitings 2342
Tu balsties uz Satversmi, bet pamatot par ko tāds principiālisms (un arī provinciālisms domāšanā), tu nespēj

Viņa jau ir pamatojusi n-tās reizes.
23.02.2015 16:50 |

Reitings 2425
kas teica, ka nav jāmācās? Neviens nekur ko tādu nav teicis :) Bet mīļā miera labad, savus principus var dažreiz iebāzt kaut kur dziļāk! :) Interesanti būtu, ja šis forums nebūtu anonīms un visus šos komentārus varētu izlasīt jūsu esošie vai topošie darba devēji. Interesanti, cik no jums darbs vēl būtu :)
23.02.2015 16:52 |

Reitings 2342
Laika zonu atskiriiba un viss. Rietumu valstis taapat svin uzvaru paar nacistisko Vaaciju. Vai tad tieshaam veel tik elemntaaru veesturi buus jaatkarto kursh ar ko pret ko karoja?

Viņi tur arī apdzerās, staigā kreklos ar noteiktu simboliku un vicinot noteiktus karogus? :D
Pret puķu nolicējiem neviens neiebilst. Man pat viens krievu tautības cilvēks ir izteicies,ka pats labprāt visus 9. maija klaunus izvestu uz Sibīriju, lai normālie krievi te var mierīgi dzīvot. Nav viņš kretīns, ko? :-)
23.02.2015 16:53 |

Reitings 2342
kas teica, ka nav jāmācās? Neviens nekur ko tādu nav teicis Bet mīļā miera labad, savus principus var dažreiz iebāzt kaut kur dziļāk! Interesanti būtu, ja šis forums nebūtu anonīms un visus šos komentārus varētu izlasīt jūsu esošie vai topošie darba devēji. Interesanti, cik no jums darbs vēl būtu

Tad,lai krievi rāda piemēru, iebāžot savus principus kaut kur dziļāk - iemācās valodu, iegūst pilsonību (ja vēlas balsot), nevis tikai bļauj, ka ir citplanētieši un neviens par smukām acīm pilsonību viņiem nedod. :(

Darba devējam nav tiesību dalīt darbiniekus pēc to politiskās pārliecības. Par to var smagi norauties.
23.02.2015 16:55 |

Reitings 3925
Spīdola

Nejauc Staversmi ar preambulu. Preambulu ir skaidroshosh ievadraksts, kas sarakstiits nepilnu gadu atpakalj. Redziet tauta nepilnus simts gadus peec Latvijas satversmes uzrakstiishanas vairs nesaprot kaa satversme pareizi jaasaprot. Latvieshi jau protams grib, lai latvieshi Latvijaa buut radiibas kronis.

Es neatbalstu nevienas naacijas uzpuutiibu iedomaaties, ka taa ir radiibas kronis.
23.02.2015 16:56 |

Reitings 6037
Spīdola

Jeezinj, taa iet ka tikai prozu vien lasa.

:D :D :D Ok, Tu labāk par mani zini, ko es lasu, pieņemsim.

Ja Tu nespēj saprast niansi, ar ko šie divi datumi atšķiras, tad nu... sūdīgi Tev. |-)
23.02.2015 16:56 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Toties prieks, ka Krimā open minded krievi izšauj visus aprobežotos un principu nomāktos vietējos. Tas tā, paturpinot to pašu "loģiku".
Krievs vienmēr atradīs attaisnojumu, lai LV neatzītu latviešu valodu. Diskusija ir lielisks piemērs - sākot no latviešu apsaukāšanas un beidzot ar likumu ignorēšanu (...sauksim to tā). Līdz ar to - cerēt uz pieaugušu cilvēku viedokļu apmaiņu ir vairāk nekā stulbi.
Un brīnaties, ka nekur jūs negrib.
23.02.2015 16:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits