Kas Tev teica, ka Latvija ir Tava valsts? Latvija nav Tava valsts, bet visu Latvijas iedziivotaaju valsts neatkariigi no etniskaas un religiskaas piederiibas.
Tas nav cienjas, bet gan komunikaacijas jautaajums. Atsakoties runaat, tu atsakies komuniceet. Atsakoties komuniceet, tu atsakies no draudziigas liidzaaspastaaveeshanas.
Absurds. :D
1) Satversmes preambula:
1918. gada 18. novembrī proklamētā Latvijas valsts ir izveidota, apvienojot latviešu vēsturiskās zemes un balstoties uz latviešu nācijas negrozāmo valstsgribu un tai neatņemamām pašnoteikšanās tiesībām, lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem, nodrošinātu Latvijas tautas un ikviena brīvību un sekmētu labklājību. (..) Uzticība Latvijai, latviešu valoda kā vienīgā valsts valoda, brīvība, vienlīdzība, solidaritāte, taisnīgums, godīgums, darba tikums un ģimene ir saliedētas sabiedrības pamats. (..)
No šī izriet, jā - Latvija ir vairāk mana valsts, nekā to iebraucēju no austrumiem valsts, kas šeit ieceļoja PSRS laikā un joprojām nav bijuši spējīgi pieņemt to, ka šī ir Latvija, nevis Padomija. Tas pats attiecas uz viņu bērniem. Latvija ir to Latvijas krievu valsts, kas atzīst augstākminēto un ciena šo valsti un latviešu valodu, ir lojāli pret to un tiešām saskata sevi kā tās sastāvdaļu. Man ir krievu tautības paziņas, kas svin 18. novembri, dodas pie pieminekļa 16. martā un kuri apvainojas, ja ar viņiem kāds sabiedriskā vietā mēģina runāt krieviski - akcenta dēļ.
2) Es neteicu, ka es nerunāju vispār, izliekos nedzirdam. Es runāju latviski. Ja šiem cilvēkiem ar to ir problēmas, piemēram, pāriet uz latviešu valodu, vai kaut vai turpināt savu sakāmo krieviski, bet uzklausīt latviešu valodā, tad kurš galu galā ir tas, kurš atsakās no komunicēšanas un draudzīgas līdzāspastāvēšanas?