RUS

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Sveicināti!

Vai Rīgā ir latviešu skolas, kur krievu valodu var apgūt kā pirmo svešvalodu? Jo mācoties valodu kā otro no 6.klases ir nedaudz par vēlu un labi, ja kopumā kādi pamati būs tikai apgūti.

Iepriekš paldies par atsauksmēm!
23.02.2015 14:30 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Krievu valoda ir ļoti noderīga dažādās industrijās. Pazīstama meitene dzīvo un strādā Dubajā un pelna divtik vairāk kā citas kolēģes, jo viņa strādā pārsvarā ar krievu klientiem, kuri ļoti nelabprāt runā angļu vai citās valodās.Krievu valoda ir "nišas" valoda, jo gan skandināvi, gan vācieši lieliski prom sazināties arī angļu valodā, taču krievvalodīgie ļoti nelabprāt. Krievu valodas zināšanas ir ļoti noderīgas!

Meoww, ko Tu apvaino krievus? Kāpēc esi tik zemiska? Kas krievs, tavuprāt, tups ir, ka nevar svešvalodas iemācīties?Kas par aprobežotību! Fui Tev, nokaunies!
23.02.2015 15:06 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Un tu, pavēlniek, šķiet esi ļoti slikti informēts par to, cik krievvalodīgo ir uz šīs pasaules. Tā pati Dubaja (kas gan ir tikai 1 konkrēts piemērs) ir ļoti strauji augoša pilsēta, uz kuru arvien vairāk un vairāk krievu pārvācas dzīvot, veidot biznesus, sadarbības utt. Daudzos lielos uzņēmumos ir speciālas nodaļas, kuras izveidotas darbam ar krievvalodīgajiem investoriem utt. Neņemšos tevi mēģināt pārliecināt, jo pateicoties tādiem kā tu, man un maniem bērniem nākotnes karjeras iespējas būs tikai spožākas! :)
23.02.2015 15:08 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
bet tas, ka līdz 10 cilvēkiem mainīs attieksmi pret krieviem un runās ar viņiem latviski, neko nemainīs kopumā.

Muļķības. Tieši ar katru pašu arī viss sākas. Man nav problēmu ar krievu valodu - es to vienkārši nelietoju. Dostojevska Idiotu esmu lasījusi oriģinālvalodā, piemēram. Vidusskolas atestātā desmitnieks, bet tā kā man ir principi, kurus nevar pārkāpt par "kukuli maizes un pudeli piena", tad krieviski nekomunicēju. Un man tas dzīvē nekādi nav traucējis, tieši pretēji.
23.02.2015 15:09 |

Reitings 2342
Vai tiešam neliekas, ka darba devēji prasa krievu valodas zināšanas, jo tas ir likumsakarīgi un loģiski?

Viņi prasa krievu valodas zināšanas, jo grib arī neizglītoto vai vāji attīstīto krievu naudu. Tur Tev taisnība. Bet ir arī svarīgākas lietas dzīvē.
23.02.2015 15:10 |

Reitings 2425
Meoww, ko Tu apvaino krievus? Kāpēc esi tik zemiska? Kas krievs, tavuprāt, tups ir, ka nevar svešvalodas iemācīties?Kas par aprobežotību! Fui Tev, nokaunies!

es pat nezinu vai man ir nepieciešams uz šo komentāru sniegt pārdomātu atbildi? Joks neizdevies :) Dikti lieki. Lūdzu netērē savu enerģiju uz šādiem komentāriem :)
23.02.2015 15:10 |

Reitings 1814
Vispār bieži redzu ka facebookā daudzas latviešu meitenes visādus tekstus un bildes liek iekšā krievu valodā, un komentāros arī krieviski tikai raksta. Kāpēc viņas pārkrievojas? Tādas russian "glamūrīgās" cacas laikam grib būt. :D Cer ka kāds bagāts biznesmenis viņās ieskatīsies un tad ryanair biznesa klasē vadās apkārt. :D :D :D :D
23.02.2015 15:12 |

Reitings 2342
Meoww, pietiks, ja piedomāsi pie tā, ko raksti. Esmu visai pieticīga.
23.02.2015 15:12 |

Reitings 2425
man ir principi, kurus nevar pārkāpt par "kukuli maizes un pudeli piena",

Nu nepavisam nepārsteidz šis komentārs! Manā skatījumā tas ir aprobežoti un vēsturiski. Kaut kāda nepareiza audzināšana un principiālisms. Bet ar kādu mērķi? Retorisks jautājums! :)

Šī diskusija ir pilnīgi bezjēdzīga :)
23.02.2015 15:13 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Vispār bieži redzu ka facebookā daudzas latviešu meitenes visādus tekstus un bildes liek iekšā krievu valodā, un komentāros arī krieviski tikai raksta. Kāpēc viņas pārkrievojas? Tādas russian "glamūrīgās" cacas laikam grib būt. Cer ka kāds bagāts biznesmenis viņās ieskatīsies un tad ryanair biznesa klasē vadās apkārt

Nu.. manā fcb valda apgriezta situācija - pārangļojas. Raksta nepareizi, greizi, smieklīgi, bet angliski. Tas man liekas vēl nožēlojamāk
23.02.2015 15:13 |

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Vai tiešam neliekas, ka darba devēji prasa krievu valodas zināšanas, jo tas ir likumsakarīgi un loģiski?

Nē, personīgi man tas neliekas loģiski. Jā, ja tiešām ir darbs, kur jāstrādā ar Krieviju, tad tas ir pašsaprotami. Bet citur, vienkāršāki darbiņi, nu kāpēc man Latvijas iedzīvotājai ir obligāti jāzina valoda, lai tikai izpatiktu tiem krieviem, kuri dzīvo Latvijā jau pietiekami ilgu laiku, bet runā tikai krieviski? Tieši viņi ir tie, kuriem ir jāmācās latviešu valoda, ja vēlas šeit dzīvot. Jā, piekrītu, ka nedaudz krievu valoda ir jāzina, jo nu gadās arī cilvēki, kas pavisam nesen atbraukuši uz Latviju un vēl tikai mācās, pēc man tas liekas stulbi, ka prasa ļoti labas krievu valodas ziņas, jo tas taču esot loģiski, pie mums daudz krievu. Pati zinu pietiekami krievu valodu, saprotu to, bet arī darbā es biežāk izvēlos runāt latviešu valodā pat, ja ar mani runā krieviski, es zinu, ka tas cilvēks zina latviešu valodu, neredzu pienākumu no savas puses ar viņiem runāt krieviski.
23.02.2015 15:14 |

Reitings 6037

un nu jau arī pretlikumīgi :)

Darba likums:

(2'1) Darba sludinājumā aizliegts norādīt konkrētas svešvalodas prasmi, izņemot gadījumu, kad tā pamatoti nepieciešama darba pienākumu veikšanai.

Varu kļūdīties, bet tas, ka šeit dzīvo tādi ļautiņi, kas nejēdz iemācīties valsts valodu, diez vai ir uzskatāms kā pamatota nepieciešamība darba pienākumu veikšanai, ja reiz pilsonības iegūšanai valsts valodas prasme ir vajadzīga. Ja uzņēmums saskaras ar ārvalstīm, kur ir nepieciešamas krievu valodas zināšanas, tad droši vien, ka būs pamatotāks. Bet citādi - var arī šādus sludinājumus nosūdzēt.

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Cik daudz cilvēku savu dzimto valodu var saukt par krievu valodu?

ap 30% dzimta vaolda ir krievu, 64% latviešu un pārējie citas valodas... uz pusi mazāk nekā latviesu.

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
cik krievvalodīgo ir uz šīs pasaules.

nu ap 160 miljoniem no 7 miljardiem :-D bišku vairāk nekā Japāņi, nez kāpēc mēs nemācamies japāņu valodu, japāņu tūrisiti tak arī uz sejieni brauc :-D
23.02.2015 15:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispār bieži redzu ka facebookā daudzas latviešu meitenes visādus tekstus un bildes liek iekšā krievu valodā, un komentāros arī krieviski tikai raksta. Kāpēc viņas pārkrievojas? Tādas russian "glamūrīgās" cacas laikam grib būt. Cer ka kāds bagāts biznesmenis viņās ieskatīsies un tad ryanair biznesa klasē vadās apkārt.
Varbūt latviešu meitenei fb ir daudz krieviski runājoši draugi? Es sociālajos tīklos pielietoju dažādas valodas, lai nelatvieši arī saprastu :)

Reitings 6037
Kaut kāda nepareiza audzināšana un principiālisms.

Ar audzināšanu sakars mazs. :)

Neuzskatu, ka pieturēšanās pie saviem principiem būtu kaut kas nosodāms vai aizvēsturisks. :) Un neuzskatu, ka man savā valstī būtu jārunā krievu valodā tikai tamdēļ, ka šie cilvēki nav spējuši iemācīties latviešu valodu. Kaut vienu pamatotu iemeslu - kamdēļ man tas būtu jādara? Aiz cieņas pret viņiem? Hm.. labi, nerunāsim tad par cieņu pret mani, ja viņi nevar runāt latviski, bet kur tad paliek viņu cieņa pret valsti, kurā viņi dzīvo?

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Spīdola

Tu sludinaajumu ar prasiibu par anglju valodu arii nosuudzeetu vai tikai krievu?

bet tas, ka šeit dzīvo tādi ļautiņi, kas nejēdz iemācīties valsts valodu, diez vai ir uzskatāms kā pamatota nepieciešamība darba pienākumu veikšanai

Uz Latviju ljoti daudz brauc tuuristi un biznesa dariishanaas no Krievijas. Taadi Latvijas krievi, kas nav speejiigi latviski komuniceet ir izmirstosha suga, ljoti veci cilveeki un ljot mazizgliitoti latvieshu valodu neprot. Neatceros kad savaa muuzhaa buutu gadiijies komuniceet ar krievvalodiigo kursh latviski nemaacetu.
23.02.2015 15:23 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tad tu neesi apgrozījusies laikam tādos cilvēkos, paralēli studijām strādāju apkalpojošajā sfērā, tur sīki perdeļi nāk un vienu vārdu latviski izmocīt neprot. :D (un noteikti ne tūristi) :D
23.02.2015 15:24 |

Reitings 2425
quince, ļoti feini uzrakstīji! Tas ir tikai to pašu cilvēku robs, kuri nesaprot, ka daudzi biznesi balstās uz to, ka spēj sniegt klientu servisu krievvalodīgajiem. Neviens jēdzīgs darba devējs nedos priekšroku pārliecinātam, principu nomāktam latvietim, kurš nemāk krievu valodā sarunāties. Un tos likumus var rādīt vai stāstīm kam gribi, jo darba devējam neinteresēs, ka krievvalodīgais klients aizgājis pie konkurientiem tavas attieksmes vai negribēšanas runāt ne valsts valodā dēļ. :) Tieši tik vienkārši! Atver actiņas, saulīt, pasaule mainās! :)
23.02.2015 15:27 |

Reitings 6037
Taadi Latvijas krievi, kas nav speejiigi latviski komuniceet ir izmirstosha suga, ljoti veci cilveeki un ljot mazizgliitoti latvieshu valodu neprot. Neatceros kad savaa muuzhaa buutu gadiijies komuniceet ar krievvalodiigo kursh latviski nemaacetu.

Tur jau tā lieta, ka visticamāk jau viņi to latviešu valodu prot, bet tāpat pieprasa, lai ar viņiem runā krieviski. Un ar to jācīnās ir pašiem latviešiem, ar viņiem vienkārši krieviski nerunājot.
23.02.2015 15:28 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Tas taču jau sen ir skaidrs - visas valodas ir labas, izņemot krievu! Kā bērnam, tā pieaugušajam labāk runāt kaut vai ķīniešu, bet ne krievu, jo nu fu un pē, cieņas jautājumi un tad vēl tie apvainotie...

:-D:-D
23.02.2015 15:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits