Esmu precējusies un kā viesis esmu bijusi aptuveni 8 kāzās, līdz ar to daudz kas ir pieredzēts.
Savas kāzas rīkojām tikai ģimenes lokā (bet ģimenes mums arī ir lielas), bet visskumjākais bija tas, ka "dažs labs" 2 dienu garumā nemitīgi komentēja tieši mums katru neizdevušos sīkumu. Kronis visam bija tas, ka fotosesijas pie jūras laikā vīramāte zvanīja manam vīram, lai steidzami braucam uz viesu namu, jo visi jau gaida un kļūst neapmierināti, un, ka mēs kavējam. Braucām arī, bet liels bija vedēju šoks, ka tik ātri ieradāmies, jo viņi nebija paspējuši visu sagatavot mūsu sagaidīšanai. Vīramāte noveda vedējmāti līdz asarām vairākas reizes, rezultātā vedēji nolēma atmest visas izdomātās viesu atrakcijas un koncentrējās tikai uz atrakcijām, kas bija paredzētas tikai mums. Atkal, protams, bija slikti :) Kopumā gan ar vīru esam apmierināti ar kāzām, jo pārējie ģimenes locekļi darīja visu, lai tomēr valdītu forša atmosfēra. Un mūsu kāzas tikai vēl vairāk apstiprināja mūsu pārliecību par to, ka vissliktākais, ko kāzu viesi kāzās var darīt - ir - izteikt savas negācijas tieši jaunajam pārim vai vedējiem. Esam bijuši tiešām daudzās kāzās un, protams, ka ir bijušas visādas ķibeles un ne tik izdevušies brīži, par ko varbūt nedaudz pasmejam mašīnā esošās kompānijas ietvaros, bet nekad, NEKAD mums neienāktu prātā savus negatīvos komentārus izteikt jaunajam pārim viņu kāzu dienā vai vedējiem, kuri dara visu iespējamo, lai jaunajam pārim un viesiem noorganizētu foršas kāzas.
No vienām kāzām gan man prātā aizķēries nepatīkams moments - jaunais pāris ielūgumos norādīja, ka labprāt dāvanā saņemtu naudu. Liela daļa viesu naudiņu bija salikuši aploksnēs, bet mēs noformējām nedaudz interesantāk (tā, ka tai naudiņai uzreiz nemaz nevar tikt klāt). Vienu brīdi vakara gaitā jaunais vīrs gribēja atdot kaut ko manam vīram, ko bijām aizdevuši - abi aizgāja uz mašīnu, pa ceļam jaunais vīrs paņēma kāzu dāvanas, lai aiznestu uz mašīnu. Un tur jaunais vīrs mana vīra klātbūtnē brutāli atplēsa visas aploksnes, izņēma naudu, pat neapskatoties kartiņas, sabāza visu naudu makā, ne mazākajā mērā nejūtoties neērti par to, ka mans vīrs turpat blakus stāv... Turklāt līgavas krustmāte dabūja amatu - naudas iekasētājs un visu vakaru staigāja apkārt ar burku, prasot viesiem tajā mest naudu. Tāpat arī bija jāpērk lentīte (zila vai rozā), lai noskaidrotu, kāda dzimuma bērniņu viesi jaunajam pārim novēl kā pirmo. Tā visa naudas vākšana likās nedaudz par daudz, jo galu galā jau dāvanā ielikām to naudas summu (kas nebija maza), kuru bijām paredzējuši šim jaunajam pārim dāvināt. Lai gan jāsaka, ka tas nenāca negaidīti, jo palīdzēju šīs kāzas organizēt un jau zināju līgavas nostāju - ka viņu galvenais mērķis ir atpelnīt vismaz daļu no izdevumiem :)