Vēlētos ko tādu, kas rada sāta garšu, piem. rīsiem, griķiem.
Sāls ar samazinātu nātrija saturu. Noderīgs cilvēkiem ar asinsspiediena problēmām. Daļa nātrija hlorīda aizstāta ar kālija hlorīdu, magnija sulfātu vai citiem komponentiem.
Kā mazināt sāls patēriņu:
*mazāk lietot buljona kubiņus un koncentrātus, vārīt buljonu no gaļas;
*cepot gaļu, pielikt tai ķiplokus, ingveru, asos piparus un apslacināt ar citrona vai laima sulu;
*ēdieniem no jūras veltēm un zivīm pievienot citrona sulu;
*gatavojot svaigas mērces, likt tajās daudz ķiploku un citronu;
*sautējumiem pievienot sarkanvīnu, bet rīsu ēdieniem un putnu gaļai – baltvīnu;
*lai burkāni, sīpoli, paprika un citi dārzeņi būtu aromātiskāki, tos pirms pievienošanas ēdieniem nedaudz apcept;
*makaroniem un olu ēdieniem likt klāt melnos piparus;
pievienot ēdieniem daudz svaigu zaļumu.
tagad vēlos, bez vajadzības, vispār nelietot