Ko man darīt??

Reitings 277
Reģ: 20.02.2015
Sveikas! Parasti nemēdzu prasīt padomus/viedokļus interneta vietnēs, bet vienmēr pienāk pirmā reize. Situācija tāda - ar draugu esam kopā gadu, viss, protams, iesākās ļoti, ļoti skaisti, pusis no labas ģimenes, gudrs, mērķtiecīgs un sakarīgs cilvēks. Laikam ejot, protams, kā jau katrās attiecībās, parādījās dažādas domstarpības, bet tas viss ir nonācis līdz tam, ka ir kāds kašķis teju katru otro dienu. Abi esam vien 18 gadus veci (jauni), dažas lietas var norakstīt uz pusaudžu sindromu. Mēs abi ļoti mīlam viens otru, pavadam laiku kopā ļoti daudz, jo dzīvojam blakus, varētu pat apgalvot, ka biežās būšanas kopā varētu nosaukt pat par kopdzīvi, jo katru nakti esam kopā, esam pie tā pieraduši, vecāki to uztver pilnīgi normāli, bet tas jau cits stāsts. Lieta tāda - par tiem strīdiem. Lielākoties tā iniciatore esmu es savu scēnu dēļ par sīkumiem. Šobrīd esam nonākuši līdz tam, ka man ir būtiski jāmainās, jo šī gada laikā esmu kļuvusi īgnāka, piekasīgāka, biežāk sliktā garastāvoklī. Tam, protams, arī ir daudz dažādi iemesli, bet galvenais - ko darīt? Mani aizkaitina it viss, pat viņa saruna ar kādu bijušo draudzeni drauga dzimšanas dienā, tas, ka viņš nereti ir ļoti valdonīgs (lauva pēc horoskopa), asās un riebīgās reakcijas uz kādu manu sliktāku darbību. Puisis ļoti bieži pat necenšas mani saprast, tik uzstāj, ka viņam vienmēr taisnība un es pie visa esmu vienmēr vainīga. Gandrīz katrā lielākā strīdā viņš bļauj, sit pa kādu spilvenu, sienu un ir pamatīgi uzvilcies, lamājas. Ļoti bieži viss nonāk līdz asarām, runām par to, ka mums varbūt nesaskan, bet nespējam viens otru atlaist. Es cešos mainīties, bet viņš uzskata, ka es to nedaru. Vai varbūt pavadīt vairāk laiku atsevišķi? Varbūt ja jau pat pēc gada kopā būšanas tādi strīdi, varbūt vienkārši nesaskan? Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija?
20.02.2015 00:23 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Padzīvojiet atsevišķi! Jums ir tikai 18 gadi, priekš kam jāsteidzas ar kopdzīvi? Pabaudiet tikšanās reizes, sajūtiet kā ir tiešām sailgoties vienam pēc otra. Varbūt tad arī neliksies kaitinošas sarunas ar pretējo dzimumu un viņš vairs nepievērsīs uzmanību tavam īdzīgajām garastāvoklim, jo abi baudīsiet kopā būšanu.
20.02.2015 01:10 |

Reitings 350
Reģ: 12.01.2011
Manas pirmās attiecības bija savā ziņā līdzīgas - vecums, ilgstoša kopā būšana, scēnas u.tml. no manas puses, nesavaldība no viņa puses.. Nu ko, ar laiku tiešām sāka reāli tracināt katra viņa darbība, pat elementāras lietas, kā aizkaru aizvilkšana, izkāpšana no gultas! utt. Nu tracināja tā, ka nezināju, kur likties, līdz ar to, arī garastāvoklis nebija nekāds, un tā apmēram gadu. Arī es mēģināju mainīties, "audzināt raksturu", bet nekas prātīgs nesanāca, beigās tāpat izšķīrāmies. Nākamājās attiecībās, no manas puses nekad nav bijuši tamlīdzīgi gājieni, kā tajās attiecībās, nekādas scēnas, trači, balss pacelšanas, es ticu, ka tas viss ir atkarīgs no pretējā cilvēka, jo attieksme rada attieksmi. Tā kā jāizvērtē, kas Tev ir vajadzīgs. Un šajā situācijā jāmainās ir ABIEM.. ne jau Tu viena veido attiecības. :-)
20.02.2015 07:35 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Hmm,ea arī esmu lauva un esmu līdzīga tavam draugam. Taču mans ex vienmēr mani padarīja par vainīgu visos grēkos. Bet arī viņš mani provocēja,lai es sāku kašķi,jo pēc tam vainīga būtu es. Jūsu gadījumā domāju,ka esat vēl jauni,tikai iepazīstat sevi un mācaties dusmoties. Galvenais,iemācieties līdz tādam,tā teikt, pieaugušam vecumam,kamēr esat elastīgi. Citādi vēlāk būs grūti.
20.02.2015 08:07 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Ja ir agresīvs, tad tāds visticamāk arī paliks. Nemuļķo sevi ar domu, ka viņš jau sievietei nespēj iesist. Pārdomā nopietni vai Tev šis viss ir tik nozīmīgs vai tā ir pieķeršanās..

Varbūt pamēģini viņa agresijas brīdī pati neārdīties, bet pasaki, ka Tev paliek bail, centies mierīgi parunāt un paskaties reakciju.
20.02.2015 08:17 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
tik uzstāj, ka viņam vienmēr taisnība un es pie visa esmu vienmēr vainīga. Gandrīz katrā lielākā strīdā viņš bļauj, sit pa kādu spilvenu, sienu un ir pamatīgi uzvilcies, lamājas.

Oj, oj, oj..nu kur tāds gudrs puisis ar tik negudru meiteni ir kopā...Mna tracina šitādi "man vienmēr taisnība" varianti.
Vispirms tie ir spilveni, sievnas..vienreiz tā roka būs pret tevi.
20.02.2015 08:53 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Viena pagale nedeg. Viņam vnk nepatīk tavas histērijas, maini raksturu. Atkārtošos, bet ko līdzīgu teicu līdzīgā diskusijā - netēlojat pieaugušos, ja nespējat tādi būt nav vērts. Izbaudiet vēl nosacīto bērnību.
20.02.2015 09:38 |

10 gadi
Reitings 7235
Reģ: 05.08.2013
Jums ir 18. Rozā brilles nokrita. Tas nav īstais vecums, kad otram pielāgoties.. kaut kas nepatīk - meklē nākošo. Lai ragus lauž vēlāk, kad pieredze būs lielāka un kad "būsi gatava".
20.02.2015 09:52 |

Reitings 277
Reģ: 20.02.2015
Nu man nešķiet, ka iešana katram savu ceļu būtu risinājums, ja tas sāpētu vēl vairāk un neviens no mums to negrib.
20.02.2015 09:56 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
iešana katram savu ceļu būtu risinājums, ja tas sāpētu vēl vairāk un neviens no mums to negrib

Te viena ļoti labi pateica, ka nevajag tēlot pieaugušo, kamēr par to vēl nav nekādas skaidrības. Es nedomāju, ka tas jāuztver ļauni, bet pēc visa tava teiktā, var secināt tikai vienu - nu, cik ilgi jūs varat būt šādās attiecībās kopā vēl? Pozitīvi, ka negribas šķirties, bet paies augstākais 2-3 gadi un izšķirsieties. Pirmkārt, viņam ir ļoti jāpiedomā pie savas uzvedības, jo grib būt kopā ar meiteni, tad jāsavaldās. Tev nav bail no viņa? Man būtu. Mans puisis, būdams ļoti savaldīgs, arī mēdz norauties, kad esmu viņu ļoti nokaitinājusi un viņš mani nespēj saprast, met visu pa gaisu. Teikšu godīgi - pirmoreiz smējos, otro reiz samulsu ar muti vaļā, trešās reizes vairs nebūs. Cik ilgi tad var dzīvot, viens otru minot zemē iekšā?
Otrkārt, tev pašai arī drusku jāpaanalizē savs raksturs un gājieni. Reāli vajadzētu būt tā - pēc sliktas dienas divi satiekas un nomierinās viens otra apskāvienos, kur jūtas droši un aizmirst visas nebūšanas, nevis izlej dienas žulti viens otram ģīmī.
Treškārt, es atkārtošos, bet tas tiešām ir svarīgi - jārunā ar otru. Ko viņš grib no attiecībām, vai redz jūs kopā vai neredz, ko ir gatavs mainīt, ko ir gatavs darīt. Un tev arī jābūt ierosmēm par visu.
Kaut kā mēģiniet pacīnīties, ja jau tiešām ir nopietnas jūtas. Uz izdošanos!
20.02.2015 10:08 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Pozitīvi, ka negribas šķirties, bet paies augstākais 2-3 gadi un izšķirsieties.

Lūdzu, neklausies cilvēkos, kas Tev saka ko šādu! Tas ir tik drausmīgi! Kā tā var pateikt? Cik nav cilvēku, kas ir kopā kopš skolas gadiem un beigās apprecas? Šaubos, ka neiekarotajai pilsētai ir pareģes prasmes.

Reāli vajadzētu būt tā - pēc sliktas dienas divi satiekas un nomierinās viens otra apskāvienos, kur jūtas droši un aizmirst visas nebūšanas, nevis izlej dienas žulti viens otram ģīmī.

Mēs nedzīvojam pasakā vai romantiskā filmā. Cilvēki, kas ir kopā ilgu laiku un katru dienu,nakti pavada kopā (dzīvo kopā) strīdas. Tas ir tikai normāli. Nav tādu pāru, kas nekad nestrīdas, cita lieta - kā šie strīdi notiek.

Es pieļauju, ka var to visu novelt uz vecumu. Es atceros sevi 18 gados - arī biju nesavaldīga, strīda laikā mētāju visu, kas pie rokas pagadījās, draugs arī aiz dusmām varēja ar kulaku uzsist pa sienu. Mēs joprojām esam kopā un mūsu attiecības ir pavisam savādākas. Jā, strīdamies, bet pavisam savādāk..es esmu sapratusi, ka ne pie kā laba manas agresijas izpausmes neaizvedīs, tā vietā, es ņemu rokās putekļusūcēju un izsūcu grīdas vai izeju svaigā gaisā ar suņiem, vai vienkārši aizeju līdz veikalam pēc kaut kā garšīga. Un pēc šādas manas reakcijas draugam nav iemesla sist ar kulaku pret sienu. Un mums pat nav jālīgst miers, jārunā par strīdu, abi esam nomierinājušies un es vienkārši varu pasmaidīt un pasmaida arī viņš un viss - dzīvojam tālāk. Un man nav ideāls raksturs, arī draugam ne, bet sadzīvot varam un ticu, ka vari arī Tu ar savu draugu. :)

Tā ir pieredze. Neviens nepiedzimst perfekts - mēs esam tādi, kādi esam, kādus mūs dzīve ir izveidojusi un Tu raksti, ka gribi mainīties - tas jau ir 1. solis, atzīt to, ka Tev ir problēma (pārleiku izteikta emocionalitāte). Atrodi kaut ko, kas palīdz Tev nomierināties - mēģini visu pēc kārtas (mūziku, pastaigas, sportu, u.c.) un Tu atradīsi. Tā arī ir sevis izzināšana un veidošana. Tas ir tik forši. (l)
20.02.2015 10:45 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
anndele, bet kāpēc tev tikai ir sevi jāpāraudzina? Attiecībās ir divi cilvēki un tavs draugs jau nu tiešām nav nekāds eņģelis, kuram savā uzvedībā neko nevajag mainīt. Jāmainās ir abiem, jāiziet uz kompromisiem un daudz jārunā par to, ko vajag uzlabot. Varbūt viņš tevi apzināti vai neapzināti izprovicē uz tādām situācijām, kas tev liek dusmoties, lai varētu parādīt, cik varens viņš ir un vēl tev pārmest, ka tikai Tu esi vainīga pie strīdiem.

Anndele rīkojas pareizi - otru cilvēku nav iespējams izmainīt, tikai sevi. Un mainoties pašam, mainās arī apkārtējā pasaule. Anndele jau minēja lielisku piemēru, sakot draugam, kas viņam būtu sevī jāmaina - sākas protests, viņš atbild, ka viņš aizsviļas, jo viņa viņu nokaitina. Loģiski. Visiem cilvēkiem sākas protests, ja viņam saka - Tu esi vainīgs šajā strīdā!
Vajag teikt - piedod, tā ir mana vaina, man vajadzēja darīt tā un tā, nevis tā un tā. Un otrs cilvēks atbrīvos savu sirdi no dusmām un ieraudzīs arī savu uzvedību, teiks - nē, man nevajadzēja darīt tā un tā vai arī es jau arī neesmu bez vainas.
20.02.2015 10:49 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Nevajag sevi laust un parveidot,ja nesaskan ,sis ir visburvigakais vecums,lai to izbauditu,nevis risinatu muzigi problemas
20.02.2015 10:51 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Tas atgādina manas bijušās attiecības. Tad gan man arī bija 18. Puisim bija vāji nervi, ko sapratu jau pārāk vēlu. Sāka psihot par katru sīkumu, plēsa traukus utt. Biju nelaimīga, jo nevarēju tikt galā. Kad pateicu, ka visa cauri- piekāva mani. Tā kā iesaku uzmanīties. ;)
20.02.2015 11:03 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Kā tā var pateikt?

Var tā pateikt, kāpēc nevar? Es varbūt neprecīzi noformulēju savu domu. Bet, ja neviens no viņiem neko nedarīs, šķiršanās, manuprāt, ir tikai laika jautājums.
Un nē, protams, man nav pareģes spēju, es tikai domāju par to, cik produktīvi ir būt šādās attiecībās, kur jaunības nepastāvīgums ņem virsroku un cilvēks tādēļ spiests justies slikti. Tad labāk izšķirties un saiet kopā no jauna, pēc gadiem, kad abi būs nomierinājušies, nevis izčakarēt savu jaunību, skatoties, kā otrs dauza dūres pret sienu.
20.02.2015 11:18 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Džekiņš laikam saskatījies mačo filmas un tēlo baigo "ģimenes galvu" un aizvainoto/ aizkaitināto dvēseli. Es nezinu, cik šausmīgi ir jāstrīdas, lai jau tagad, 18 gadu vecumā un viena gada attiecībās, būtu šāda reakcija.

Saprotu, ka mīli viņu utt. Bet es ieteiktu uz kādu laiku tikties retāk, mazliet noilgoties vienam pēc otra, jo, ja jau strīdaties katru otro dienu, tad laikam vecie kašķi vēl nav "izsāpēti" un tie velkas līdzi. Jums vajag pauzīti. Vai sliktākajā gadījumā pārtraukt attiecības.
20.02.2015 11:26 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es diemžēl nezinu nevienu pāri, kas ar regulāriem strīdiem būtu ilgtermiņā izvilkuši attiecības..
Kopā esot, pārim ir jājūtas labi, nevis regulāri par kaut ko jāskumst, jādusmojas vai jāplosās.

Vajadzētu saprast, ka šāda savienība tikai nomoka un nogurdina.
20.02.2015 11:26 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Ko darīt tev? Tikt galā ar tām lietām, kuras tevī raisa īgnumu un kašķīgumu,jo kamēr tu netiksi galā ar cēloni,tikmēr izrādīsi savu neapmierināto garastāvokli un jūs kašķēsieties.
Taču arī tavam puisim ir kaut kas jādara,jo nedaudz liek aizdomāties tas,ka viņš agresijas laikā sit pa spilveniem un citādāk ārdās. Parunā ar viņu par to un noskaidrojiet,kas viņam liek tā uzvesties,mja gadijumā nekad agrāk tā nav bijis. Iespējams arī viņam ir kādi ārējās vides faktori,kas iespaido reakciju.
20.02.2015 12:37 |

10 gadi
Reitings 44030
Reģ: 11.02.2015
Ja par pašiem strīdiem - vienojieties abi, ka tādās situācijās, kad briest kašķis, katrs, pirms replikas/atbildes izteikšanas, noskaitāt līdz 10. Domāju, tad daudzas muļķības paliks nepateiktas :)

Ja tā plašāk paskatās - par ko būtu jābūt tik bieži īdzīgam garastāvoklim 18 gadu vecumā? Un vēl kopā ar mīļoto cilvēku? Varbūt esat kopā pārāk daudz vai šis kopā laiks tiek pavadīts nekvalitatīvi? Arī, tā teikt, visa pasaule vienam ap otru vien grozās, un tas jau sāk kļūt apnicīgi? Noteikti padomājiet, lai katram ir arī laiks sev, savām interesēm.
20.02.2015 12:45 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Vajag teikt - piedod, tā ir mana vaina, man vajadzēja darīt tā un tā, nevis tā un tā. Un otrs cilvēks atbrīvos savu sirdi no dusmām un ieraudzīs arī savu uzvedību, teiks - nē, man nevajadzēja darīt tā un tā vai arī es jau arī neesmu bez vainas.

Nezinu, man šķiet, ka tas derētu gadījumā, ja otrs nav tāds, kāds ir viņas draugs, cik nu var spriest pēc apraksta. Tā var iedzīt tikai nevajadzīgos kompleksos un taisīt vēl lielākas problēmas, ja pie katra strīda, meitene teiks - jā, tā ir mana vaina. Otrs to var sākt izmantot un vēl pateiks - prieks, ka Tu to saproti. Tur ir jāmainās ir abiem, nevis tikai meitenei!

Reāli vajadzētu būt tā - pēc sliktas dienas divi satiekas un nomierinās viens otra apskāvienos, kur jūtas droši un aizmirst visas nebūšanas, nevis izlej dienas žulti viens otram ģīmī.

++ Man pēc sliktas dienas, drauga plecs ir vislabākais. Viņš redz, ka esmu nokaitināta, bet neko nesaka, vienkārši mīļo un es nomierinos. Bet es pati arī žulti reti leju ārā, jā, ir gadījies, kad izgāžu uz draugu, viņš paprasa, pie kā viņš vainīgs, nāc parunāsimies. Ieritinos azotē un izstāstu, kas uz sirds. Un nebūt nedzīvojam romantiskā filmā, bet viņš man nekad nav pārmetis, ka man ir slikta diena, tāpat arī es viņam nē. Cenšamies viens otru nomierināt, mierīgi parunāties, lai otrs justos labāk, nevis uzgriezt muguru, jo ir bijusi slikta diena. Bērnišķīga domāšana uzskatīt, ka vienmēr būs tikai labās un smaidīgās dienas. Vajag mācīties sadzīvot arī ar sliktajām, nevis par tām strīdēties un gāzt žulti ārā.
20.02.2015 12:52 |

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Pēc pieredzes saku, ka nekas labs nākotnē nesanāks. Bijušais arī pēc gada jau sāka kļūt debīls ..
20.02.2015 14:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits