aizliegt praidus?

Reitings 21
Reģ: 19.02.2015
šodien saņēmu ziņas no Krievijas, ka tur aizliedza praidus uz 100 gadiem

kā jūs to vērtējat?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/91300/maskavas-tiesa-uz-100-gadiem-aizliedz-geju-praidus
19.02.2015 16:12 |

Reitings 168
Reģ: 27.03.2013
Vilhelmīne pilnība piekrītu tevis teiktajam!
19.02.2015 17:05 |

Reitings 279
Reģ: 04.01.2015
Es nezinu,es šeit dzīvoju un man ir tikai prieks par to ka pie mums to aizliedza.
Galu galā,kāpēc homoseksuālisti domā,ka viņi ir kaut kas īpašs un viņiem ir jāpievērš lielāka uzmanība? Parastie cilvēki taču arī neiet ielās un neplātās ar savu orentāciju.
Homoseksuālisti priekš manis vienmēr ir bijuši ģenētiska kļūda,bet cik cilvēku tik viedokļu
19.02.2015 17:17 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
kāpēc homoseksuālisti domā,ka viņi ir kaut kas īpašs un viņiem ir jāpievērš lielāka uzmanība? Parastie cilvēki taču arī neiet ielās un neplātās ar savu orentāciju.
Jo "parastie cilvēki" savu orientāciju izrāda ikdienā, nemaz pie tā nepiedomājot, un nebaidoties par to tikt fiziski iespaidoti.
Geji neprasa īpašu uzmanību vai īpašas tiesības. Viņi prasa tikai tādas pašas iespējas, kādas ir heteroseksuāliem pāriem.
Personīgi es gan uzskatu, ka praidu vietā varētu rīkot visu cilvēku vienlīdzības gājienus - neatkarīgi no viņu orientācijas, dzimuma (un dzimumidentitātes) utt. Bet viss šis čakars jau nav par praidu vien, bet gan par to, ka Krievijā vispār ir drausmīga citādi orientētu cilvēku diskriminācija.

prieks, ka ir vēl saglabājušās kaut kādas vērtības sabiedībā dažās valstīs
Jā, kā tad, divi pieauguši, atbildīgi cilvēki, kas vēlas būt kopā, noteikti ir daudz milzīgāka novirze no tradicionālajām vērtībām, nekā ģimenes, kurās partneri viens otru neciena, izturas emocionāli vai pat fiziski viens pret otru un bērniem, pārmēru lieto alkoholu utt. Noteikti. Tā ir problēma, ar kuru jātiek galā pirmkārt, vai ne
19.02.2015 17:32 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Parastie cilvēki taču arī neiet ielās un neplātās ar savu orentāciju.

Nu, vispār heteroseksuāli cilvēki to dara katru dienu. Uz ielas, kino, restorānā. Sadodas rokās, iedod buču uz vaiga, apskaujas, skūpstās. Demonstrē savu seksuālo preferenci. Kad to dara homoseksuāls cilvēks, tad var dabūt ar kaku maisiņu vai pa seju.
19.02.2015 17:32 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
* labojums: izturas emocionāli vai pat fiziski vardarbīgi viens pret otru un bērniem
19.02.2015 17:36 |

Reitings 21
Latvijā nav homofobijas. Krievijā gejus vienkārši reāli iet un sit, nevis apķengā komentāros.

Vienā video bija gejs un pāris policijas darbinieki pie viena laukumā. Gejs ap viņiem staigāja, līdz policisti viņu sašņorēja un pat sasita.
19.02.2015 17:39 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Man jau patīk,kad runa ir par homoseksuālismu,tad visi atbalsta tradicionālās vērtības ģimeni. Kad runa ir par kāzām starp vīrieti un sievieti,tad visi pēkšņi nez kāpēc ir cilvēki ar izvēles tiesībām un tad tradicionālās vērtības visiem pie kājas,jo mūsdienās taču ir visādi.
Pat ja tā tiešām ir,ka homoseksuāls cilvēks ir ģenētiska dabas kļūda,tad cilvēks,ar tādu tukšpaurību ir garīga dabas kļūda pēc paša brīas izvēles.:-)
19.02.2015 17:39 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Es personīgi neuzskatu, ka viņiem praidi vajadzīgi. Kāpēc tad tradicionāli orientēti cilvēki neiet praidos? Nestaigā sievietes ar vīriešiem rociņās, nebučojas un neuztaisa sev fiestu?

Šveicē, piemēram, ir tādas vasaras ballītes kā Street Parade un Lake Parade, kas vistiešākajā veidā ir heterosekuālu cilvēku 'praids', kas ne ar ko neatšķiras no geju praidiem, ja neņem vērā dalībnieku seksuālo orientāciju.
19.02.2015 17:56 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Geji neprasa īpašu uzmanību vai īpašas tiesības. Viņi prasa tikai tādas pašas iespējas, kādas ir heteroseksuāliem pāriem.

Man gan vienmēr rodas iespaids, ka viņi grib būt īpaši. Lai visi viņus ciena par tādu izvēli un to, ka viņi par to skaļi runā un gadījumā, ja Tu to nedari, Tu esi homofobs un vispār preteklis. Kāpēc viņi uzskata, ka visiem ir ne tikai jāakceptē viņu izvēle, kas vēl man būtu saprotams un, ko daļēji es arī saprotu, bet vēl atzinīgi par to jāizsakās? Ko viņi tādu ir izdarījuši, lai es viņus apbrīnotu? Lūk, to es nespēju saprast(t)
19.02.2015 18:01 |

Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
O, Hippie Chick, paldies par redzesloka paplašināšanu, nezināju! :) Bet mans viedoklis tik un tā nemainās :D Piekrītu arī mistalee...
19.02.2015 18:03 |

Reitings 6
Reģ: 04.01.2015
Jo "parastie cilvēki" savu orientāciju izrāda ikdienā, nemaz pie tā nepiedomājot, un nebaidoties par to tikt fiziski iespaidoti.
Personīgi es gan uzskatu, ka praidu vietā varētu rīkot visu cilvēku vienlīdzības gājienus - neatkarīgi no viņu orientācijas, dzimuma (un dzimumidentitātes) utt. Bet viss šis čakars jau nav par praidu vien, bet gan par to, ka Krievijā vispār ir drausmīga citādi orientētu cilvēku diskriminācija.

Pilnībā piekrītu zaptesburkai! :-)
19.02.2015 18:08 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Dievinu skatīties kā sievietes, kas knapi spēj divus vārdus loģiski kopā salikt, gudri spriež par ģenētiku, vērtībām un tiesībām. Man ļoti žēl dāmas, bet šīs kategorijas ir jūsu prātiņiem neaizsniedzamas, nemaz nepūlieties :D
19.02.2015 18:08 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Skatos, ka latviešu sabiedrībā "tradicionālās vērtības" ir vienkārši maigāks veids kā apzīmēt homofobiju.

Izskaidro vārdu homofobs, lūdzu. Pirms lietot šādu apgalvojumu, lūdzu, bruņojies ar argumentiem. Šeit diskusijā neredzu nevienu homofobu. Vispār šis vārds tiek piemērots visiem tiem, kuri vienkārši neatbalsta praidus?

Pirms slavēt demokrātiju un homoseksuāļu tiesību brīvību, padomājiet, vai paši neesat liekuļi neakceptējot citu cilvēku viedokļus. Savādāk sanāk, ka jājūtas vainīgai vai slimai, uzskatot, ka praidi nav nekas jauks un foršs.
19.02.2015 18:14 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Jap, šitā krišana "no viena grāvja - citā" šādos jautājumos ir ļoti izpaltīta. Ja nepatīk praidi - homofobs, ja nepatīk kādas nācijas cilvēki - rasists, ja nepatīk invalīdi - bezjūtīgs cilvēks utt. Visi atšķirīgie ir jādievina un jāmīl bez ierunām, skaļi un demonstratīvi to paužot!!!
19.02.2015 18:14 |

Reitings 21
nevajag mest invalīdus vienā katlā ar gejiem

pret invalīdiem ne tikai jāizturas ar toleranci ar cieņu, bet arī jāpalīdz vajadzības gadījumā - piemēram aklajiem pāriet pāri ielai
19.02.2015 18:16 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Mīļās dāmas, kas tā iestājas pret gejiem. Jūs būtu ļoti pārsteigtas, ja uzzinātu cik daudzi no jūsu draugiem ir homoseksuāli vai biseksuāli, tikai baidās to atklāt sabiedrības spiediena dēļ. Just saying.
19.02.2015 18:18 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Mīļās dāmas, kas tā iestājas pret gejiem. Jūs būtu ļoti pārsteigtas, ja uzzinātu cik daudzi no jūsu draugiem ir homoseksuāli vai biseksuāli, tikai baidās to atklāt sabiedrības spiediena dēļ. Just saying.

Nekāds pārsteigums. Tuva paziņa ir homoseksuāle, agrāk bieži gājām kopā tusēt, forša meitene. Zinu vēl dažus, bet tas man neliedz uzskatīt, ka mūsdienu pārspīlētā propaganda ir lieka.

Bet laikam esmu tāds cilvēks, pati nekad neskūpstos un nemaigojos demonstratīvi ar savu vīru. Kaut kā jancīgi tas izskatās..
19.02.2015 18:25 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Sabiedrība vēl nav gatava publiski pieņemt homoseksuāļus ar visām tām izrietošajām īpašībām. Kā postpadomju valsts, mūsos ir visas tās pašas vērtības, kas bija tad, esam palikuši tolerantāki,bet ne tādā līmenī, lai spētu bez nekādām liekām pārdomām pieņemt homoseksuāļus. Jānomainās vairākām paaudzēm, mēs neesam gatavi.
19.02.2015 18:27 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
mūsdienu pārspīlētā propaganda

Vienu reizi pāris gados uztaisīt gājienu pus dienas garumā vienā Latvijas pilsētā ir pārspīlēta propaganda :D :D :D Homofobe tu esi, nekas vairāk :D
19.02.2015 18:30 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Izolde, man ir paziņu lokā gan lesbietes, gan geji. Un viņiem visiem kā vienam, iekšā ir tā nenormālā augstprātība, ka viņi ir kaut kas īpašs, ka viņi atšķiras no mums, pelēkās masas. Nē, man nav jāklausās gultas piedzīvojumi ne geja, ne lesbietes (esmu novērojusi, ka viņiem nu ļoti, ļoti patīk un vajag to visiem izstāstīt), kā arī ne savas heteroseksuālās draudzenes. Man patika kā te bija iepriekš uzrakstīts, ka ikviens ir pelnījis mīlestību. Tā domāju arī es un draudzējos ar cilvēku, nevis tā orientāciju. Problēmas sākas šī cilvēka attieksmē, kas uzskata, ka viņa dzīves lielākais panākums ir būt homoseksuālim un pienākums - visiem stāstīt par to un sagaidīt apbrīnu un cieņu. Mani neviens nav apsveicis un apbrīnojis, ka esmu izvēlējusies mīlēt vīriešus un es arī to negaidu. Cilvēku var apbrīnot un cienīt par viņa cilvēciskajām īpašībām, nozīmīgiem darbiem, bet nevis tāpēc, ka viņam ir tāda vai savādāka orientācija(t)
19.02.2015 18:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits