Pašiem sava zāle

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Skatos daudzas tik daudz tērē sporta klubu abonamentiem utt...
Ko Jūs teiktu par projektu ka savāktos noteikts apjoms interesentu un ieguldītu teiksim ~3 mēnešu sava kluba abonamenta summu pašu sava sporta zāles atvēršanai ?

Sākumā vēlētos apstkatīties kāda ir atsaucība ... ja tā būtu gana liela tad runātu par niansēm...
Bet ieskice varētu būt šāda - irēt telpas ~ 150kvadrātu lielas ... iepirkt lietotu pašu nepieciešamāko inventāru; saliekamās hanteles kādus 3-4 pārus ar svaru diskiem ko skruvēt klāt, 1-2 stieņi ar diskiem kam diametrs tāds pats kā hantelēm lai racionālāka pielietošana, 1-2 fitnesa soli, 1-2 daudzfunkcionālie trenažieri , 1 lielais statīvs.... ar ;šādu inventāru pietiktu lai varētu veikt visus bāzes vingrojumus + visus galvenos papildus vingrojumus + izolējošos vingrojumus... ar kardio aparātiem neaizrautos jo tie ir gana dārgi.. kā kardio varētu pielietot skriesanu apkārt zālei..
Katram projekta dalībniekam pa zāles atslēgai un var iet trenēties kad vien vēlas.. papildus teiksim 3 mēnešu samešanās naudai pastāvīgie izdevumi būtu taiki zāles telpas īre + komunālie... ideāli ja apkure būtu regulējama jo zalē gluži +20 grādus nevajag.. ja esam teiksim ~25 cilvēki kas metas tad pastāvīgās izmaksas būtu mazākas nekā šobrīd tērējam par zāles abonamentiem... + bonuss tāds ka varam ņemt arī ik pa laiakm līdzi kādu draugu - te gan ar so bus janorunaa cik var atlauties ...
19.02.2015 10:21 |

Reitings 1114
Reģ: 12.02.2015
Cosmo meitenes mierīgi var īrēt, piemēram, 2-3 reizes nedēļā uz stundu/pusotru kādā skoliņā sporta zāli, lai kopā nodotos aerobikai, pildītu Insanity vai tml.+

Ļoti laba ideja.
19.02.2015 14:04 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Nu, ja meitenes, grib, tad varam kaut ko izdomāt. Tādam pasākumam gan es pievienotos. Skolas sporta zāles īre mēnesī, ņemot uz 2-3 reizēm pa pusotrai stundai laikam vidēji maksā 50-70 EUR. Vismaz agrāk tā bija. Varu precizēt pie brāļa, viņš man ir treneris, kas bērnus trenē tiešī īrējot skolās zāles.
19.02.2015 14:08 |

10 gadi
Reitings 4443
Brandons
par tiem 2-3 trenazieriem.. es mineju - daudzfunkcionalie trenazieri.... kur 1 trenazieri var veikt vairakus dazadus vingrojumus kas parasta kluba katrs vingrojums no siem ir izolets atseviska aparataa.... ar 2-3 dazada tiopa daudzfunkcionalajiem trenazieriem var iegut ~80-90% visus vingrojumus kas bus liela sporta kluba ~15 -20 dazados atseviskos aparatos.....protams minus tads ka vienlaikus darboties var 1-2 cilveki pie sada aparata bet kluba pie siem 15-20 aparatiem 15-20 cilveki ... bet jau mineju ka zale bus ar tadu aprekinu ka vienlaikus taja vareru but 5-7 cilvēki... protams šo ciparu var variet atskiriba cik kopeja skaita dalibnieki utt...

par svaru ripaam - sava taisniba tev ir ja atnak liels kacoks tas atseviskso vingrojumos izmanto loti daudz disku.. bet ari parspile biski... ja tupiena bus daudz bet cik tad nu to tupienu veicu.. 1x nedelja ~15-20min...nejau visu treninju... ~90% visu treninjus stradaju tici vai ne ar maziem svariem kuri bus meraami līdz max 30-40kg
19.02.2015 14:09 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
2-3 reizēm nedēļā t.b.
19.02.2015 14:10 |

10 gadi
Reitings 4443
jā starpcitu ir iespejams ari iret jau zaali ar visiem trenazieriem... vajag visiem viena laiak novakties un aiziet.. neparko nav jauztraucaas
19.02.2015 14:13 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Seit meitenu ir ari no citam pilseetam ne vien Riigas un tas pats- leila dala parcelaaas dzivot citir, aiznemtiba darbaa...vai vnk apniik, bet ideja nav slikta.
19.02.2015 14:24 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Tu aizmirsi, ka te visas dzīvo kā Holivudas filmās. Visu pa dārgo un ar komfortu :-D:-D:-P
19.02.2015 14:32 |

Reitings 204
Reģ: 29.08.2013
Kabans
Cik to pietupienu veicu?

Tas bija tikai viens piemērs, lai izceltu problēmu, jo pietupienos pat iesācējs paņems visu, kas vien pieejams. Es ne tuvu neuzskatu, ka būtu pie PRO apmēriem, bet bez ilgas domāšanas varu nosaukt 3 vingrinājumus, kam katrā treniņā būtu nepieciešams vismaz 130 kg: benchpress, pietupieni, vilkme. Katrs no šiem aizņem vidēji tās minētās 15-20 minūtes. Teikt, ka pārējais ir 30-40 max ar optimistiski. Jo nāks situācijas, kad izdomāsi, ka vajag, piemēram, plecus militārajā un trapeci paralēli taisīt, kas arī vismaz 130 paņems. Un, ja pieņem, ka netaisi šo kā diskontētu zāli tieši sev, bet grupveida pasākumu, tad neesi jau viens tāds. Mazās zālēs šī ir tiešām aktuāla problēma, jo es gaidīt pat tās 15-20 minūtes negribētu – nopietni trenējoties tas ir ļoti kritisks periods. Un no sieviešu skatupunkta – kam viņām tādā gadījumā tos pašus 130 vai pat 100 kg? Domāju, ka 50 kg pat retā izmantotu. Tu iznāc ķēdes vājas posms, kam tāds apjoms (un pat vēl lielāks, jo gribēsies jau ik pēc laika arī „paspiest”) nepieciešams.

Un kurš vispār liek iet uz Global Fitness veida iestādēm? Ja nauda spēlē lomu, pietiekoši daudz zāles Rīgā, kur pa 15-20 eiro mēnesī, viss nepieciešamais inventārs ir. Sievietes vēl varētu sūdzēties par atmosfēras vai nodarbību trūkumu, bet normālam vīrietim problēmu nevajadzētu būt.
19.02.2015 15:05 |

Reitings 129
Reģ: 20.11.2014
Šis vairāk izklausās pēc varianta džekiem, kuri jau labu laiku ar kačāšanos ir uz Tu, jo sievietes tomēr vairuma gadījumu baigos stieņus un ripuļus necilās. Pie tam, teiksim, kāds iesācējs īsti nevar nākt, jo, ja sāk intensīvus treniņus, sākumā pat ļoti vēlams profesionāls trenera viedoklis un ieteikumi. Galu galā nepareizi veikti treniņi var radīt vairak problēmu ilgtermiņā, kā dot labumu. Treneriem, savukārt, jāmaksā. Normālas telpas Rīgā par labu cenu arī grūti atrast, beigu beigās - ka tik tas viss neizmaksā dārgāk, ka zāles apmeklējums, kur viss jau sakārtots.
Ideja kopsummā ļoti laba un atbalstāma, bet pārak plašs iesaistītu cilvēku loks finanšu jautājumos, kuri pie tam ir ļoti neskaidri un ar lielu iespēju "aiziet pa pieskari", labu bildi nerada.
Bet, lai izdodas!
19.02.2015 15:55 |

10 gadi
Reitings 4443
Brandons
130 kg bench darba svars? - nesmidi... tadu svaru uz 8-12x (standarta piegājienu skaits) būtu īpaši jāpameklē kurš varētu... cik pati pats/i tādus zini ? Pat man nav tāds svars daba svaros uz 8-12x ... Tici vai nē es squat taisu ar max 120kg svaru ... bet nu ta ir demagiģija cik nu katrs var... bet tavi nosauktie cipari ir atkal manuprat nedaudz parspilejums...

50kg sievietei j;ā.. bet rekini ka nejau 1 sieviete zalee.. 2-3 bus tiepasi minetie 130kg... un ko vispar var cepties par so visu - tads kuram bus vajadzigi tadi svari bus reali tik Es un vel 1-2 no visiem... turklat es nejietu laika 17-19... taka sada problema uztreiz atkristu

kedes vajais posms - nesmidini.. ja sis projekts biditos tad visticama tiesi es butu kas daritu liel;ako dalju organizacijas un gadasanas utt...
19.02.2015 15:56 |

10 gadi
Reitings 4443
kjirbis
Es ikdienā strādaju par treneri... vajag treneri- nekadu problemu.. saskano treninja laiku ar mani un varu pakoriget soto ....
19.02.2015 15:57 |

Reitings 204
Kā jau minēju – šī nodarbošanās man nav galīgi sveša, līdz ar to gadu laikā esmu sapazinies ar daudz līdzīgi domājošiem, kam tad arī šie cipari ir „normāli”. Bet piekrītu, ka priekš vidējā cilvēka vai iesācēja tas var izklausīties smieklīgi, bet vidējais sportists/iesācējs nemeklēs pats savu sporta zāli. Un, ja esi personīgais treneris, tad esi lietas kursā, ka grafiki ciklējas un minēto 3x8-12 ik pa laikam var nomainīt 5x5 vai 3x10 utml.

Jebkurā gadījumā, šī jau atkāpe no temata unvairāk piemērota citiem forumiem.
Lai veicas ar projektu! Tikai centos izklāstīt iespējamos apgrūtinājumus.
19.02.2015 16:44 |

10 gadi
Reitings 4443
Brandons
Domu sapratu.. paldies Tev.. labs pamats aizdomāties
19.02.2015 17:00 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Brandons - ļoti patīkami lasīt Tavus komentārus! Jūtama inteliģence!
19.02.2015 17:02 |

Reitings 169
Reģ: 09.07.2012
Bet es ceru, ka tu, kaban, apzinies, ka kādam ir arī jāuzņemas uz sevi slēgt īres līgumu un līdz ar to arī uzņemtiee atbildību par maksāšanu par komunālajiem un elektrību. Un, ja grib normālas telpas, nevis galīgi neremontētas un bez qertībām, tad pa īri sanāks smuka summiņa. Par komunālajiem tāpat, īpaši ziemā, kad par apkuri ir jāmaksā. Mans draugs pirms dažiem mēnešiem atvēra savu trenažieru zāli (protams, paredzētu klientiem, nevis tikai draugu bariņam), un cipari nebūt nav tik mazi (500 eur īre (bet labi, telpas pašā centrā) + ap 700 eur par komunālajiem uz 200m2 telpām).

Turklāt ir baaaigi riskanti uzņemties ko tādu ar nepazīstamiem cilvēkiem, jo kur garantija, ka puse meiteņu nepazudīs pēc pirmā mēneša?

Bet nu ja viss ir forši izplānots, riski novērsti, tad jau droši vien var..
19.02.2015 19:10 |

Reitings 388
Reģ: 13.01.2015
mani interesee likumiskaaa puse, vai tas neskaitiisies kaa kaut kaada "kaktu zaale"? Kaut kada briidii kaadam var rasties aizdomas, ka kabans, piemeeram, njem naudu kaa organizators, bet patiesiibaa kaadu dalju sanjem par darbu (pasha nolemts/panemts vai iedots, tas nav svariigi), kas buutu jaadeklaree un par ko jaamaksa nodoklis? IIres liigums, naudas iekaseeshana utt no VID skatu punkta vareetu izskatiities aizdomiigi.
19.02.2015 19:49 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nedomāju, ka kādai sievietei interesēs piedāvājums maksāt naudu, lai tikai pacilātu svarus. Gribēsies normālu kardio, varbūt grupas nodarbības. Un, starp citu, sauna pēc treniņa pilsētniekam arī ir ekstra, kas, ļoti iespējams, liks izšķirties par labu sakarīgai zālei.
19.02.2015 20:06 |

Reitings 204
Tendresse, paldies! Prieks, ka kāds/a novērtē!
19.02.2015 21:28 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Iesaku neiesaistīties-tā ir krāpniecība (pat ja pagaidām autora nodomi ur tīri, ar laiku var rasties liels kārdinājums piešmaukt).
Ja telpas īrē-nav problēma. Bet ja pērk inventāru-kuram tas piederēs? Autoram? :D Vai kopīpašums 30 cilvēkiem? Un kas notiks, ja inventārs novecos/salūzis vai nebūs vajadzīgs, bet kāds no kopīpašniekiem nebūs atrodams? Neko ar to lietu iesākt nedrīkstēs, kamēr piekrišana nav saņemta no VISIEM.
Tāpat - kas notiks, ja inventārs tiks nozagts vai ja salauzīs kāds konkrēts cilvēks? Vai vīrieši gribēs maksāt simtus par velotrenažieri (vai tā remontu) , kuru vispār neizmanto? Un kā izkontrolēs, lai dalībnieki neved visu savu draugu un radu pulku trenēties?

Ja gribat letak
19.02.2015 21:55 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
... nopērciet sev iecienītākos trenažierus mājās-būs gan duša, gan bārs, gan kafejnīca un viesnīca :D turklāt īrēt par vienu istabu lielāku dzīvokli (kur tos trenažierus glabāt) būs lētāk kā abonaments klubā.
19.02.2015 21:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!