Matu tonētāji.

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Labs vakars. :-)
Fiksais jautājums - Vai matu tonētāji bojā matus? Vēlos košu matu krāsu, bet ir grūti, ilgstoši uzturēt toni, tāpēc iedomājos, ka varētu regulāri tos ietonēt.
Esmu matu audzēšanas procesā, baidos, ka šī manipulācija varētu bojāt matus. :-/
17.02.2015 22:54 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Revlon Nutri Color Creme ir tonētājs-maska. Efekts saglabājas kādas 10 mazgāšanas reizes, ja nelieto kardināli atšķirīgu toni. Latvijā bija friezieru veikalos.
18.02.2015 14:48 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Paldies :)

Karma, to gan nemācēšu teikt. Friziere minēja tieši par paciņās nopērkamiem tonētājiem..
18.02.2015 15:00 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
no svara ir arī tas, kādi tev mati ir dabīgi. man dabiski nekad nav bijuši skaisti mati, vienmēr sausi. ar savu ekstremālo tonēšanu diži lielu pūku uz galvas neesmu sataisījusi, gan jau vēl ar tādu maskas efekta tonētāju auzās neiebrauksi :D
kas attiecas uz tiem krievu tonētājiem, veselu izlasi esmu redzējusi stacijas tunelī!
18.02.2015 15:09 |

Reitings 2037
Revlon Nutri Color Creme ir tonētājs-maska. Efekts saglabājas kādas 10 mazgāšanas reizes, ja nelieto kardināli atšķirīgu toni. Latvijā bija friezieru veikalos.

Milzīgs paldies sugar. Virtuālā buča, no manis. (l)

no svara ir arī tas, kādi tev mati ir dabīgi. man dabiski nekad nav bijuši skaisti mati, vienmēr sausi. ar savu ekstremālo tonēšanu diži lielu pūku uz galvas neesmu sataisījusi, gan jau vēl ar tādu maskas efekta tonētāju auzās neiebrauksi
kas attiecas uz tiem krievu tonētājiem, veselu izlasi esmu redzējusi stacijas tunelī!

Mati man ir no dabas ļoti smalki, bet vairs nepūkojas, jo ilgu laiku vairs nelietoju ne fēnu, ne taisnotāju. Vairāk kā gadu cīnījos, lai atgūtu savus veselos matus, nogriezu pēdējos bojātos. Tāpēc man ir viegla paranoja, lai atkal nebojātu un nesāktu pūkoties, lūzt.
18.02.2015 16:46 |

Reitings 2037
Karma, to gan nemācēšu teikt. Friziere minēja tieši par paciņās nopērkamiem tonētājiem..

Jā, esot dažāda veida. Tādi, kurus pie šampūna liek, tādi, kā maska, arī ūdenī skalojamie.
18.02.2015 16:47 |

Reitings 102
Reģ: 11.12.2014
Man gadus 3 bija koši sarkani mati,izbalē krāsa nejēgā ātri. Pirmkārt ,centos mazgāt pēc iespējas retāk,ja nebija brīvdienās jāiet āra no mājas,tad izmazgāju trešdienas vakarā un tad tikai pirmdien no rīta. Citiem taukaini mati dziļi riebjas,bet manējie par tādu ''kopšanu'' tikai priecajās. Man krāsu ņēma ārā arī putas un visādi citi pūšmie,kuriem bija kaut nedaudz spirts,arī taisnošana un lokšķēres paātrina to ballīti. Otrkārt, mēdzu ari pietonēt (ja nebiju tam par slinku,jo man īsti netraucēja nedēļas divas pastaigāt kā izbalējušai zemenei),tonētāju pirku ''Multiluksā'' ,īsti nejutu,ka kaut ko bojātu baigi. Arī tagad savus brūnos(dabīgi brūnos,jo sarkano krāsu noaudzēju nost) uz kādu pasākumu pietonēju tumšākus un izkrituši nav. Tā kā nav tur tā skāde tik liela,manuprāt.

Eh,jāmācās saīsināt savs sakāmais :-D
18.02.2015 17:42 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Pirmkārt ,centos mazgāt pēc iespējas retāk

o, jā. pat izdodas ietaupīt uz šampūnu tagad :D jo skaistāku krāsu no tonēšanas gribas saglabāt - jo retāk jāmazgā! tas ir fakts. Variants arī pie katras mazgāšanas kondicionieri sajaukt ar kripatu tonētāja - vismaz nedaudz tas skaistums būs klāt, taču ar nākamo reizi viss būs izmazgājies. Mati arī ar laiku pierod jebšu vairs to tonētāju nespēj apēst, rēķinies arī ar to! pati domāju tuvākajā laikā veikt ekspress kūri - izņemt lieko, minimāli nobalināt un tonēt visu no jauna, savādāk sāk apnikt šķipsnainais efekts.
Protams, atkarīgs arī kāds tonētājs.
18.02.2015 18:24 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tā kā man ir smalki un kaprīzi jauktā tipa mati, tad es arī cenšos krāsot retāk kā reizi mēnesī. Nupat gan no blondiem esmu pārgājusi uz brūniem (un jau pamazām balu :-D ), bet triks, ko parasti lietoju pirms krāsošanas ir 12-24 stundas pirms krāsošanas iesmērēt kokosa eļļu visā garumā, tik daudz, kamēr mats vairs nespēj uzsūkt un tad vēl bišķi pirms pašas krāsošanas. Krāsu liek pa virsu. Pirmajā reizē bija bišķi bail kā nu sanāks, bet krāsas toni, tas vispār nemaina un matu struktūra ir baigi foršā, pat krāsojot ar balinošu krāsu. Iesaku pamēģināt!

Otrs variants ir augu bāzes krāsas, tādas kā Manic Panic (kam ir izteikti sintētiski spilgti toņi) + matu balzāms. Piemēram sarkana/oranža + balzāmiņš.
18.02.2015 18:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits