Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

majdzivnieku registresana

 
Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Griezos pie jums ar jautajumu par majdzivnieka apzimesanu un registresanu. Sanak ka lidz nakama gada julijam ir jabut obligati cipotam un registretam vienota datu baze? Lasot rakstu nesaprotu are ko atskiras apzimetam un registretam vai jabut ievaditai mikroshemai un jabut registrar. Kada mani var apgaismot?
15.02.2015 22:23 |
 
Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Tiesam neviena nezin?
16.02.2015 13:49 |
 
Reitings 298
Reģ: 11.02.2014
Es nemaz nesaprotu tavu jautājumu...
Tu saproti kapēc jāčipo suns ja viņš jau ir apzīmēts ar to tatūzi?
16.02.2015 13:51 |
 
Reitings 1114
Reģ: 12.02.2015
Mājdzīvnieka reģistrēšana – drošībai, ceļošanai un dalībai izstādēs

Ja Tavā īpašumā ir mājdzīvnieks (suns, kaķis vai mājas sesks) un vēlies, lai tas piedalās izstādē, vai uz laiku plāno to izvest ārpus valsts, tam ir jābūt mikročipētam un reģistrētam vienotajā Lauksaimniecības datu centra datu bāzē (turpmāk – datu bāze).
Ja mājdzīvnieks iepriekšminētajā datu bāzē jau ir reģistrēts, tad mājdzīvnieka īpašniekam ir iespēja paziņot, ja tas vēlas mainīt dzīvnieka īpašnieku, faktisko atrašanās vietu vai arī mājdzīvnieks ir pazudis/atradies, vai miris.

Mājdzīvnieka reģistrācija

1. Dzīvniekam jābūt apzīmētam ar mikroshēmu (mikročipētam). Dzīvnieka apzīmēšanu veic sertificēts veterinārārsts. Ir veterinārārsti, kuri uzreiz veic arī dzīvnieku reģistrēšanu datu bāzē, bet ja reģistrācija nav veikta, tad lasi tālāk kā Tu to vari izdarīt pats.
2. Dzīvnieka reģistrēšana datu bāzē -

Nepieciešamie dokumenti:

aizpildīta un ar drošu elektronisko parakstu parakstīta Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas veidlapa (veidlapa sastāv no A un B daļām. Dzīvnieka īpašnieks aizpilda veidlapas A daļu. B daļu aizpilda veterinārārsts vai arī tā paliek tukša);
ieskenēta mājdzīvnieka pase.
Maksājums:

Mājdzīvnieka reģistrācija ir maksas pakalpojums – EUR 7,11. Pirms dzīvnieka reģistrācijas ir jāveic priekšapmaksa uz Lauksaimniecības datu centra kontu.

3. Parakstītā veidlapa, ieskenētā dzīvnieka pase jānosūta uz e-pasta adresi [email protected]. Mājdzīvnieka reģistrācija tiek veikta, tiklīdz maksājums ir ienācis Lauksaimniecības datu centra kontā.

Vairāk par mājdzīvnieku reģistrēšanas kārtību lasi Lauksaimniecības datu centra mājaslapā.
Mani reģistrētie mājdzīvnieki

Pārliecināties, vai Tavs mājdzīvnieks ir reģistrēts, vari divos veidos:

portāla www.latvija.lv e-pakalpojumā Mani reģistrētie mājas (istabas) dzīvnieki;
mājaslapas www.ldc.gov.lv sadaļas Pamatdarbības reģistrā Dzīvnieku reģistrs, ievadot dzīvnieka mikročipa numuru.
Dzīvnieka īpašnieka un/vai adreses maiņa

Izmantojot portālā www.latvija.lv pieejamos e-pakalpojumus:

Dzīvnieka īpašumtiesību maiņas reģistrācija – reģistrēta dzīvnieka īpašnieks var veikt mājdzīvnieka īpašumtiesību nodošanu citai fiziskai personai un apstiprināt īpašumtiesību pārņemšanu.
Dzīvnieka turētāja maiņas reģistrācija – reģistrēta dzīvnieka īpašnieks var veikt mājdzīvnieka turēšanas tiesību nodošanu citai fiziskai personai, apstiprināt turēšanas tiesību pārņemšanu un veikt nodoto turēšanas tiesību anulēšanu.
Dzīvnieka turēšanas adreses maiņas reģistrācija – var apskatīt informāciju par savā īpašumā reģistrētajiem mājdzīvniekiem un veikt dzīvnieku turēšanas adreses maiņu.
Pazušanas un atrašanas reģistrācija

Ja Tavs mājdzīvnieks ir pazudis vai atradies, tad reģistrēt to datu bāzē izmantojot e-pakalpojumu Reģistrēta mājdzīvnieka pazušanas vai atrašanas reģistrācija, lai to vieglāk būtu atrast vai arī meklēšana tiktu pārtraukta.

Nāves vai eitanāzijas reģistrācija

Lai dzīvnieka īpašnieks varētu reģistrēt sava mājdzīvnieka (izņemot suņa, kas atzīts par bīstamu) nāvi vai eitanāziju, tad jāizmanto e-pakalpojums Reģistrēta mājdzīvnieka nāves vai eitanizācijas reģistrēšana.
16.02.2015 13:51 |
 
Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Lasot to tekstu vakar apjuku jo bija minets vienkarsi apzimet un cipots divos dazados gadijumos.
Paldies Kubiet palasisu un tur gan jau bus tas ko man vajag.
16.02.2015 13:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!