Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aktīva dzīve skolā

Reitings 86
Reģ: 13.05.2014
Jau atkal veidoju jaunu diskusiju, bet ko padarīs. :D
Man ir radies jautājums, vai aktīva piedalīšanās skolas dzīvē (visādi ārpusklases pasākumi), palīdz tālāk dzīvē, profesijas izvēlē ? Un kāpēc ?
15.02.2015 20:32 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es domāju, ka jā. Tādējādi sanāk laicīgi mācīties sastrādāties ar cilvēkiem (ne tikai tusēt draudzeņu bariņā, bet arī ar tādiem cilvēkiem, ka ne īpaši varētu patikt). Par profesijas izvēli gan nezinu, bet es savu dzīvi skola- mājas (pamatskolā un vidusskolā) nevarētu iedomāties.
15.02.2015 20:35 |

Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Tas, kas palīdz dzīvē ir uzkrātā pieredze, kuru var gūt domājot "ārpus skolas kastes".
Visi tie ārpusklases pasākumi dažkārt liek padomāt plašāk, padomāt kā labāk un galvenais "kāpēc".
Turklāt svarīgi, ja šajā periodā iemācās saskarsmi ar cilvēkiem, komunikāciju, elementāros saskarsmes kultūru, argumentāciju u.tml. Tad tas krietni atvieglos turpmākos dzīves ceļus.

Ieteikums - katrs solis, ko pasper tālāk par savu skolasbiedru / kursa biedru ir solis lielākiem sasniegumiem. Jo lai vai kā, Jūs visi esat konkurenti un nobumbulēti pāris gadi var būtiski iebremzēt savu izaugsmi. Turklāt, sievietēm ir daudz grūtāk izsisties dzīve, jo virknē pozīciju joprojām skatās skeptiski. Spriežu no pieredzes, jo esmu visu sasniedzis no 0

NB: Dzīvē svētīgi nāk palīgā uzturēt kontaktus ar tādiem cilvēkiem, kas ir inteliģenti, labās pozīcijās, zinoši u.tml. Jo tad var daudz ko mācīties no tādiem.
15.02.2015 20:46 |

Reitings 112
Reģ: 23.09.2014
Savā laikā ļoti patika piedalīties/rīkot visādus skolas pasākumus.
Tas noteikti palīdz sevi attīstīt, vismaz man tā bija, jo visa tā lieta ļoti patika un bieži vien uzņēmos vairāk darba nekā varēju izdarīt, bet tas man iemācīja saplānot laiku, komunikāciju,nepadoties pie pirmajām problēmām, pastāvēt par savu viedokli. Man tas īpaši bija aktuāli, jo sākumā biju diezgan kautrīga meitene, bet pāris gadus padarbojos un beigās jau pati vadīju pasākumus ne tikai skolā.
Skolas laikā mana nākotnes profesijas izvēle mainījās diezgan bieži, neteiktu,ka ārpusstundu pasākumi manu izvēli ietekmēja. To drīzāk varētu ietekmēt visādi pulciņi un kādi semināri vai kā tos īsti sauc ... biologu skolas, ķīmiķu skolas u.c.,ja kaut kas tāds interesē.
15.02.2015 21:06 |

Reitings 112
Reģ: 23.09.2014
NB: Dzīvē svētīgi nāk palīgā uzturēt kontaktus ar tādiem cilvēkiem, kas ir inteliģenti, labās pozīcijās, zinoši u.tml.

+
15.02.2015 21:08 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Mana darbošanās vidusskolas pašpārvaldē un tālāk skolā pašpārvaldē ir tikai pliks CV papildinājums... (t)
Vidusskolā gan pašpārvalde gan tiki sāka attīstīties tikai 12.klasē, bet nu tālāk skolā jau bija tikai piedalīšanās..
Varbūt nebija īstās motivācijas, bet..

Pieļauju, ka tādā aktīvā cilvēku kopienā viss tiešām ir noderīgs!
15.02.2015 21:11 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Aii, man jāiet gulēt! :D Tādas kļūdas! :D
15.02.2015 21:12 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Neteiktu, ka piedalīšanās skolas dzīvē palīdzējusi profesijas izvēlē. Drīzāk ārpusskolas aktivitātes, ne skolas dzīve, ir palīdzējusi. ;-)
Kaut gan draudzene rakstīja skolas avīzei, aktīvi iesaistījās pašpārvaldē un arī pēc tam aizgāja studēt žurnālistos, tagad par to arī strādā. Tas atkarīgs no cilvēka.
15.02.2015 22:29 |

Reitings 478
Reģ: 12.06.2012
Biju prezidente skolas pašpārvaldē un ieminoties darba devējiem par to kā ieneslu, kāpēc labi varu vadīt komandu un sastrādāties , visiem līdz šim ir bijis liels +. Bet atkarīgs arī, ko darīsi pēc skolas. Ja uz SA, tad noderēs, ja advokātiem, tiesnešiem, tad labāk pelni labas atzīmes.
16.02.2015 10:29 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
No pieredzes varu pateikt, ka "aktīvā skolas dzīve" ļoti apgrūtina dzīvošanu pēc skolas.
Grūti aiziet no skolas/vidusskolas, kur savulaik esi pavadījis daudz laika, ir bijis daudz draugu, bet jāiet dzīvē tālāk, nevar visu mūžu palikt skolā.
16.02.2015 10:40 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Ne vienmēr aktivitāte skolas dzīvē palīdz cilvēkam sasniegt augstākus horizontus kā tiem, kas mazāk iesaistās vai nedara to nemaz ;) zinu meiteni, kas skolas laikā bija ļoti aktīva, visi skolotāji teica, ka jā, tur ir potenciāls radošam cilvēkam, viņa varētu būt raidījumu vadītājs utt. Pabeidza vidusskolu, iestājās 2 reizes dažādā augstkolās/koledžās, ātri vien izstājās un aizbrauca uz Angliju, tagad strādā vistu fermā. Protams, tas neizslēdz, ka viņa turpinās mācība pēc tam.
16.02.2015 10:47 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Par to, vai palīdz profesijas izvēlē grūti spriest, bet paplašina redzesloku pavisam noteikti. Sākumskolas un pamatskolas laikā paralēli mācībām skolā apmeklēju arī mūzikas skolu un kori, arī tautiskās dejas kādu laiku, protams, bija brīži, kad šķita tik netaisnīgi, ka man tas laiks jāvelta mācībām, kamēr citi dauzās apkārt, tomēr tagad esmu ļoti pateicīga vecākiem, tā rezultātā māku ļoooti labi spēlēt klavieres, vairākkārt esmu piedalījusies dziesmu un deju svētkos, burvīga pieredze un skaistas atmiņas :)

Vidusskolas laikā bija tikai viena lieta ko darīju - biju skolas avīzes galvenā redaktore, aktīvi piedalījos skolas dzīvē, tas noteikti uzlaboja prasmes komunicēt un lietderīgi pavadīt brīvo laiku :)
16.02.2015 10:53 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Noteikti.
Darbošanās pašpārvaldē, regulāra uzstāšanās un pasākumu organizēšana palīdzēja atraisīties, viegli uzsākt komunikāciju ar citiem. Tāpat nekad arī neesmu pārlieku satraukusies no prezentācijām vai uzstāties auditorijas priekšā.
16.02.2015 11:02 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Man pavisam noteikti palīdzēja izvēlēties virzienu, kurā studēt. Un skolas laikā jau ieguvu kaut kādas iemaņas, kas atvieglo dzīvi augstskolā. :)
16.02.2015 11:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits