Kā jūs ārstējaties?

Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
Katram reiz sanāk saslimt.

Klepus, Iesnas, Kakls, Temperatūra.

KĀ jūs ārstējaties? Ejiet pie dakter? Pērkat zāles uz dullo? Dzerat tikai tējas?
12.02.2015 23:46 |

Reitings 686
Reģ: 20.10.2012
Ja ir temperatūra dzeru paracetamolu, coldrex un daudz, daudz tējas.
Ja ir iesnas, tad lietoju Sinupret (tabletes), nepatīk un nelietoju šņaucamos.
Klepus - brontex balzāms, Atusīns, Bronheksīns
15.02.2015 21:04 |

Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Šajā slimošanas reizē apmeklēju arī ārstu, par cik pie plaušām nekā nebija, tad antibiotikas neizrakstīja. Lai arī klpeus, iesnas bija tādā stadijā, ka jutos tik slikti ka naktīs vispār nespēju gulēt. Gandrīz divas nedēļas bez izmaiņām nomocījos, lietoju bezrecepšu medikamentus, bet nekas nelīdzēja. Arī dabiskie līdzekļi nē. Beigu beigās ķēros pie antibiotikām, trešajā dienā kopš antibiotiku lietošanas jutos kā cilvēks.
Parasti iztieku bez nekādām zālēm, daudz tēju, ūdens un miers, bet šoreiz divu nedēļu slimošanas maratons bez uzlabojumiem mani piebeidza. Vispār neatceros, kad būtu slimojusi tik ilgi, augstākais līdz 5 dienām, lai pilnībā izveseļotos, šoreiz tas bija murgs. Pagaišo ziemu 4 dienas ar temperatūru gulēju un nejutos ne tuvu tik slikti, spēju vēl normāli gulēt, bērnu vest uz dārziņu u.t.t, šoreiz bija tāds vāks, ka negribu piedzīvot vēlreiz.
15.02.2015 21:16 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011

Es neesmu ārsts, bet, ja dzer Coldrex, es neieteiktu dzert klāt vēl paracetamolu, jo karstajos dzērienos tā ir diezgan!
15.02.2015 21:20 |

Reitings 19
Reģ: 09.02.2015
C vitamīna un ķiploka trieciendeva. Daudz tējas ar upeņu sīrupu (paštaisīto), medu un ingveru. Un cenšos izgulēties.
Ja kakls sāp, skaloju ar Glister mute skalojamo, dažkārt lietoju arī sūkajamās decatilen, lai nekasās tik ļoti.
15.02.2015 21:49 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013

Es neesmu ārsts, bet, ja dzer Coldrex, es neieteiktu dzert klāt vēl paracetamolu, jo karstajos dzērienos tā ir diezgan

Kopā nedrīkst dzert, man aptiekā arī šo atgādināja.
15.02.2015 22:27 |

Reitings 388
Reģ: 13.01.2015
acc ja temp lidz 38, pec 38 nimesil. teejas ar medu un aveneem.
15.02.2015 22:29 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Sākumā mēģinu izlīdzēties ar pulverīšiem, sīrupiem, tējām, C vitamīniem un deguna aerosoliem. Ja nu paliek galīgi traki, tad gan eju pie ārsta.
15.02.2015 22:34 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Temperatūru nesitu lejā prikola pēc vispār, ja nu tik virs 39 ietu un justos dikti slikti. Kāda jēga, ja sēž mājās kko sist nost? Savādāk dzeru liepziedu, ingvera tējas, C vit trieciendevas, maksimāli gulēt. Coldrexus neatbalstu un nelietoju, tās nav zāles. Iesnām lietoju homeopātisko pūšamo, kkāds Euphi.... tikko 3 dienās viss pārgāja. Paldies dievam, pie ārsta saslimšanu gadījumā sen nav būts, dažās dienās viss paiet saviem spēkiem. Ietu laikam jau, ja tiešam būtu ilgu laiku netipiski slima. Man arī nepatīk, ka pie ĢĀ pieraksts ntās nedēļas, beigās jāiet akūtajā stundā dzīvajā rindā. Jāsaka, viemnēr tā esmu viegli tikusi, bet nu katrs zvans pirms apmeklējuma reģistratūrai ir bezjēdzīgs, jo nekad vietu nav. Tiesa, negribās arī sēžot stundu rindā saķert ko klāt, nedz arī citiem nodot savus "labumus". Labāk konsultēties pa telefonu.
15.02.2015 22:39 |

Reitings 112
Reģ: 23.09.2014
No sākuma cenšos bacili aizdzīt prom ar tējām, ingveru, citronu un citiem dabas labumiem. Ja jūtu,ka ķermenis netiek galā, tad ķeros klāt bezrecepšu zālēm, sīrupiem, karstajiem dzērieniem, bet ja tad nepāriet, tad pie ārsta. Bet pārsvarā iztieku bez ārsta.
15.02.2015 22:57 |

Reitings 2295
Ja temperatūra neliela, to sist lejā noteikti nevajag.

Ja jūti, ka sāc saslimt, visefektīvākais veids ir vienkārši dienu pabadoties.
15.02.2015 23:03 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Upeņu tēja: saldētas upenes vai upeņu ievārījums ar karstu ūdeni un cukuru. Dažreiz taisu vitamīnu bumbas, bet ēdu arī tad, ja neesmu slima, jo vienkārši garšīgi :-D tātad dzērvenes, ķiploka daiviņa (vai vairākas) un medus, viss sastampāts kopā. Vai arī kādi citrusaugļi, ķiploks un medus. Ja sāp galva, tad nu ibumetīns, pret iesnām dažādus degunā pūšamos, pēdējais atklājums ir uz eļļas bāzes ar kaut kādām priedēm, palīdzēja, kaklam sūkājamās tabletes, to gan ir daudz dažādu.. Nu tagad ja galīgi nu galīgi nekas no šī visa neuzlabo pašsajūtu, tad draugs liek dzert Theraflu.
Vispār neesmu tēju dzērāja, nepatīk un labāk sildos zem segas un vilnas zeķēs nevis ar tējām.. Bet vispār saslimstu tad, kad dzīvē nav prieka, tiešām esmu ievērojusi. Slimojot cenšos to atrast, pēc tam, kad esmu tikusi laukā no gultas un kabatlakatiņu kalniem :D
15.02.2015 23:46 |

Reitings 134
Reģ: 25.05.2013
Imunitāti ļoti labi ceļ: kordiceps sēne:
Kordiceps pieskaitāms augstākajai sēņu- askomicetu klasei. Šī sēne aug Tibetas augstkalnēs, Sičuaņas, Juņnaņas, Cinhaijas provincēs Ķīnā un citviet aptuveni četru tūkstošu metru augstumā.
Ja gada siltajā laikā noteikta tauriņa (Hepialide) kūniņā iespiežas kordicepa spora, tad pavasarī parazitējošā spora izdīgst. Augošā sēne iesākumā izmanto vērtīgās kūniņas barības vielas, bet vēlāk, savienojoties ar tuvumā augošo Tibetas zālāju sakņu sistēmu, izmanto to vērtīgās vielas. Skābekļa trūkums augstkalnes apstākļos, zemās gaisa temperatūras un to svārstības, kā arī saikne ar Kosmosu kordicepu norūda un padara energoietilpīgu.
Kordicepam piemīt spēcīgas antioksidanta īpašības, jo tā sastāvā ietilpst beta karotīns (provitamīns A), E un C vitamīni, minerāli- selēns un cinks, ubihinons (koenzīms Q10), imūnmodulējošie polisaharīdi u.c. vielas. Iedarbojoties uz epifīzi, izdalās liels daudzums melatonīna, kam piemīt universāla antioksidanta īpašības – spēcīga iedarbība uz audzējiem.
Kordicepa sastāvā atrodami arī 77 mikro- un makroelementi, vairāk kā 80 fermentu tipi, neaizvietojamās aminoskābes, nepiesātinātās taukskābes utt. Vitamīnu un minerālu devas nav augstas, tāpēc šīs pārtikas piedevas nevar radīt pārdozēšanas simptomus. Bet vissvarīgākais ir visiem preparātiem piemītošais sinerģisma princips, kas tiek pielietots, tos ražojot. (Sinerģisms ir komponentu sadarbība, kur maisījuma viena komponenta klātbūtne stimulē cita komponenta iedarbību).
http://www.astral-temple.com/lv/discussion/imunitates-celsana-un-stiprinasana/
Rakstiet [email protected]
20.02.2015 10:49 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Pie ārsta eju tikai tad, ja pati netieku galā vai vajag recepti vai kādu papīru darbam :D

Pārsvarā sēžu mājās, satuntulējusies, ar pledu, nonstopā dzeru tējas, degunā pūšu Xymelin vai Olynth, sīrups - TIKAI Bronhiālais balzams, tabletes kaklam - jebkādas, sākot ar Lockets un Halls končām un beidzot ar neo-angin :D pašsajūtai dzeru Coldrex vai Teraflu pirms gulētiešanas, ne-spaiņa galvai šķīstošo Eferalgan...nu tā, neko īpašu nedaru, laižu luni (t)
20.02.2015 11:01 |

Reitings 7497
Īsti neslimoju. Ja gadās iesnas - tad skalošana ar jūras sāls šķīdumu.
20.02.2015 11:04 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Bet vispār saslimstu tad, kad dzīvē nav prieka, tiešām esmu ievērojusi. Slimojot cenšos to atrast, pēc tam, kad esmu tikusi laukā no gultas un kabatlakatiņu kalniem
- man ir stipri līdzīgi... Varu skraidīt dienas gaitās vai darbā sēdēt nelaimīga un sākt just, ka velk uz slimošanu :D parasti, kad viss ir piegriezies un kaitina, tad arī tieku pie slimošanas, bet tas jau tiki loģiski, ka nostrādā psihosomātika.
20.02.2015 11:07 |

Reitings 2840
Es arī īsti neslimoju, jo darbs ar bērniem manu imunitāti ir pieradinājis pie baciļiem un vīrusiem.
Bet ja nu gadās saslimt, tad tēja-ingvers+citrons+liepziedi+medus. Izdzeru lielo tējas krūzi un zem segas un guļu, jo man miegs ļoti palīdz :)

Sen neesmu pirkusi nekādas tabletes, pulverīšus, vienmēr cenšos izārstēties pašas spēkiem. Esmu neizdevīga aptiekām :D
20.02.2015 11:10 |

Reitings 624
karsta teja kur ieksa ingvers,citrons,medus,vai lemsip all in one
20.02.2015 11:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits