Labvakar dāmas.
arasti šeit parādās diskusija,ka mēnešreizs kavējas un va ir stāvokī. Man šoreiz iz otrādāka situācija - mēnešreizes sākušās ātrāk nekā parasti.
Vai kādai tā ir bijis? Vai būtu iemesls satraukties,vai tas ir normāli un tā var gadīties?
Ja tā ir pirmo reizi, domāju, ka viss jau ok, tā mēdz gadīties pat sievietēm ar visstingrāko ciklu, bet, ja pašu uztrauc, var jau atrādīties ginekologam :)
nekad nebiju par to īsti aizdomājusies, jo pašai ir ļoti neregulāras mēnešreizes, bet šeit linkā plus mīnus teikts, ka tā var būt un tas ir puslīdz normāli! Stress, nepietiekams uzturs utt.
Nesaprotu par ko īsti ir jāuztraucas. Man mēnešreizes katru mēnesi atnāk citos laikos, itkā apmēram ap to pašu laiku, dažreiz ātrāk dažreiz kavējas. Esmu novērojusi kad man ēdienkarte mainās uzreiz šasvankojas cikls, vai ja aizbraucu uz brīvdienām uz citu valsti bet tas pats jau vien ir, Jo ēdiens uzreiz savādāks. Plus ja saslimstu tad arī mainaas.
ja ar lidmašīnu, tad tas arī mēdz ietekmēt.
Vismaz es esmu novērojusi to. katru reizi, kad lidoju domāju, būs ātrāk vai vēlāk. Bet es to neuzskatu par kaut ko nenormālu, par ko būtu jāceļ brēka. :D
Man tā bija dažus mēnešus pēc kārtas - sākās aptuveni ik pēc 3 nedēļām. Aizgāju pie savas ginekoloģes un viņa nomierināja, ka tas nav nekas traģisks. Man konkrēti iemesls bija ceļošana. Ārste teica, ka tieši "siltās zemes" bieži vien izsit ciklu no sliedēm. Bet noteikti var būt vēl vesela rinda iemeslu, tieši tāpat kā gadījumos, kad kavējas.