čupakabra, mana atsauksme pēc 1 mēn. lietošanas:
Maksas par karti nebija (vismaz man kā esošajam klientam, kam iepriekšējai kartei beidzās termiņš)
Sarkano karti pretī ņem visur, kur vien ir MasterCard uzlīme. Nu tas ir visur, kur var norēķināties ar maksājumu karti. Par pirkumiem, kas veikti ar sarkano karti, atskaita atpakaļ 0,25%.
Zilā karte ir AmExpress principa, tāpēc to ņem pretī tikai veikalos/iestādēs, kur ar to noslēgti līgumi (piem., maximās un rimīšos ir, citviet jāskatās, vai uz durvīm vai pie kases ir zilā AmericanExpress uzlīme). Par pirkumiem ar zilo karti atskaita atpakaļ 0,5%.
Zilās kartes priekšrocība ir arī tā, ka vairākās vietās, ar to iepērkoties, piemērojas atlaides. Populārākā ir par to uzpildes staciju, Citadele kino biļetēm, es, piemēram, nobrīnījos, ka pat mūsu mazpilsētā ir 9 vietas, kas noslēgušas līgumu par kādu akciju, teiksim, ar atlaidi varu iepirkties pie saviem iecienītajiem vetārstiem.
Mēnesī par abām kartēm jāmaksā 1 eiro, savukārt to visu kopējo atpakaļsummu par iepriekšējā mēneša pirkumiem vismaz man ieskaita ~12. datumos. Praktiski sanāk to eiro nosegt, es gan pārsvarā sarkano karti izmantoju, jo, kā jau teicu, to zilo esmu nolikusi nostāk (tikai tiem akciju pirkumiem).
Konts ir viens, kāda nauda tajā ir, tāds piesaistīts abām kartēm, kā arī PIN kods abām viens.
Komisijas maksa uz citu banku kontiem ir 26 centi.
Ārpus Citadeles bankomātiem ar sarkano karti bez komisijas var izņemt Nordea bankomātos, kā arī 1x mēnesī - jebkurā citā bankomātā (visā pasaulē btw). Savukārt ar zilo var izņemt tikai Citadeles bankomātos.