Es izvairos no augu taukiem, jo cilvēku ķermenis dzīvs būdams nekad nesasniegs tādu ķermeņa temperatūru, lai tie sadektu... (nu kaut kā tā :D , nezinu, cik tas pareizi, bet kaut kur, kaut ko tādu lasiju)
es ari vienmer esmu dzivojusi ar parliecibu, ka maza daudzuma dzivnieku tauki tomer ir veseligi, bet tik daudzas mediju vietnes need sviestu, ed margarinu.
Nelieto saldo krejumu lieto salda krejuma izstradajumu, kur ir augu tauki.
Foxgirl, vai tad lielākā daļa no augu taukiem neizvadās no organisma, t.i. nesadalās? Esmu to dzirdējusi tikai par palmu eļļu jeb taukiem. Tā ir pārāk cieta viela, lai spētu normālā ķermeņa temperatūrā sadalīties un izvadīties.
Vispār ir vitamīni, kas šķīst tikai taukvielās (cik man zināms, augu eļla skaitās labāka par dzīvnieku izcelsmes taukiem), līdz ar to arī uzsūcas organismā - tā kā taukvielas ir jāuzņem.
Es izvairos no augu taukiem, jo cilvēku ķermenis dzīvs būdams nekad nesasniegs tādu ķermeņa temperatūru, lai tie sadektu...
Šis teksts vispār ir čau pēc būtības, nerunājot nemaz par gramatiski nepareizi uzrakstīto sadegtu. Kad runā par tauku dedzināšanu fiziskas slodzes laikā, neviens nedomā, ka tie svilst ar liesmām un dūmiem.
Manuprāt "matu skaldīšana" ... nav loģikas ka kādi tauki var nesadekt - tad jau tie visu laiku paliktu organismā... ir lietas kuras ir daudz primārākas un svarīgākaas uzturā pirms šīm minētajām par taukiem...protams tauki iedalās piesātinātajos un nepiesātinātajos un trans taukos.... ja skatās no šāda viedokļa tad ir starpība - bet ne būtiska...
Par proteīniem - ir starpība augu jeb nepilnvērtīgajiem vai dzīvnieku- pilnvērtīgajiem.... protams pilnvērtīgās olbaltumvielas ir ne tikia dzīvnieku gaļā bet arī olās utt.... pēc teorijas ikdienā būtu jāuzņem vismaz 60% OBV no pilnvērtīgajiem OBV avotiem.... var salikt arī pilnu aminoskābju profilu no augiem bet tad tur būs smagi jāmiksē kas reāli dzīvē būtu ļoti sarežģīts process.... ne velti daudzi uztura speciālisti un dietologi noliedz vegānismu.... lai gan sava loģika ir ari vegānismam ...