Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Personiskā stila veidošana

 
Reitings 5
Reģ: 07.02.2015
Ir kādai izdevies? :-D

Morāli (un citādi) novecojusī garderobe tika izmesta. Stilists tika apmeklēts. (Gandrīz) visi klasiskie ieteikumi tika izpildīti. Visas tās lietas, "kurām jābūt katras sievietes garderobē" tika iegādātas.
Tagad ir situācija, kurā skapis ir tukšs, bet ir ko viltk mugurā. Tas ir labi.
Man nav īsti ideju, ko iesākt ar garderobi tālāk. Tas nav tik labi, bet ir vieta izaugsmei.

Kā veidojat savu stilu? Jums ir savi "paraksti"? Stila ikonas? Iemīļotās krāsas/materiāli/apgērba gabali?
Un cik liela nozīme stilam/iem ir jūsu ikdienā?

Mana personiskā problēma ir tā, ka man teorētiski patīk pārāk daudz kas (ļoti atšķirīgi stili, sākot no klasiskā un beidzot ar pankiem), bet praktiski... Veikalos ir sajūta, ka nekā nav. Ne klasikas, ne panku.
07.02.2015 00:53 |
 
Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Hā, es sākumā domāju, ka runa būs par stiliem kā stiliem nevis mistiski populārajiem un dizaineru ieteikumiem.

Ir izteikti savs stils, jau 8.5 gadus turpinu "izaugt (vispārpieņemtais apzīmejums) no" šī stila un izskatās bezcerīgi ;( :D
Velku to, kas patīk, neinteresējos par modi utt. Lepojos ar savām kļošenēm, kuras pat ikdienā neviens nepamana, ka "ak šausmas, kļošenes", jo labi izskatās - izceļ figūru. Daudz šāda tipa šausmu stāstu manā skapī, tāpēc..

Atstāšu izteikties tām, kas var un spēj palīdzēt :-D
07.02.2015 01:05 |
 
Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Un es savulaik ieguvu "tērpu demontrētāja" sertifikātu no Budes iestādes.. Gribētos redzēt, ko viņš par tādu špoku teiktu kādā no tiem tv šoviem :D
Nvm, uzjautrinos savā vaļā :)
07.02.2015 01:08 |
 
Reitings 5
Reģ: 07.02.2015
Nē, man šķiet, tu pārprati.
Mode kaitina. Gribas stilu. SAVU. Tādu, no kura gadiem nevar "izaugt" (un nevajag taču!).

Manā skapī ir šādas tādas lietas, par kurām mode viebjas. Manas mīļākās.

Mans izmisīgais jautājums ir - kā atrast to stilu, kurā ieaugt, ja patīk daudz kas? Ja ir tikai daži elementi, par kuru piederību savai būtībai esmu droša un tos pašus veikalos (man pieejamos) nepārdod, jo plauktus aizņēmuši skinny džinsi un legingi?

(Man jābeidz izteikties nakts vidū.)
07.02.2015 01:17 |
 
Reitings 5
Reģ: 07.02.2015
Un par Budi man nestāsti pirms gulētiešanas, lūdzu. Un viņa šoviem. Vēl sapņos rādīsies. :-D
07.02.2015 01:20 |
 
Reitings 1720
Reģ: 29.01.2009
Sākumā apzinies, vai tev ir mērķis, kā dēļ censties. Pēc tam pavērsies interneta plašumi, kur smelties iedvesmas.
07.02.2015 01:26 |
 
Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Man personīgi nepatīk sievišķīgās blūzes kādu pilni veikali un tamlīdzīgi apģērba gabali.
Ģērbjos tā, lai būtu brīvi ērti un silti, tā kā man ir slaidas kājas patīk legingi un skinny jeans, tīk plēstie džinsi.
augšpusē velku kreklus ar citātiem un džemperus (garumā pāri dibenam), patīk rūtaini krekli, bet arī nevis tie sievišķīgie, bet plati, lielas, siltas jakas ar kapucēm.
Aksesuāri man parasti ir daudz DIY rokassprādzes, gribētu vēl atrast, kur nopirkt chokers kaklarotas, pagaidām man ir viena, kas atvesta no ārzemēm.
Gadās ko nopirkt arī humpīšos, jo veikalos vienkārši nav tas ko meklēju.:-)
07.02.2015 01:48 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
kā atrast to stilu, kurā ieaugt, ja patīk daudz kas?
Paskaties, kas Tev pašai piestāv. Man arī bija tā, ka agrāk patika daudz vairāk lietu, bet vienā brīdī sapratu, ka dažas lietas no tām ar mani "neiet kopā", neatbilst.

P.S. Ar "piestāv" es nedomāju tikai to, kā izskatās uz figūras, bet arī - vai sader ar stāju, uzvedību, pašsajūtu kopumā. Vai pati tajās drēbēs jūties atbilstoši tam, kas esi.
07.02.2015 08:45 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Klau, bet pastāsti, kas ir visas tās lietas, "kurām jābūt katras sievietes garderobē" :D
07.02.2015 08:47 |
 
Reitings 88
Reģ: 04.12.2014
Es arī esmu sevis meklējumos šobrīd. Manuprāt, galvenais no sākuma ir saprast, kas tev piestāv. Var sākt ar krāsām, piegriezumiem. Man dažkārt ir tā, ka, piemēram, humpalās impulsa iespaidā nopērku kādu apģērba gabalu, kuru pēc tam ne reizes neuzvelku, jo jūtos tajā slikti nepiemērotas krāsas vai piegriezuma dēļ. Tagad esmu gudrāka un zinu, ka esmu pavasara tips, tādēļ tumšas krāsas tuvu sejai neizvēlos. Tāpat ar piegriezumiem, tev vajadzētu noskaidrot, kāds ir tavs ķermeņa tips/uzbūve, lai zinātu, kā to koriģēt. Saprotu, ka jautājums ir nedaudz cits - kā izveidot savu stilu, bet man šķiet, ka tā ir tāda personīga izjūta, to nevar tā vienkārši iemācīties. Tas tā, no manas pieredzes :) Lai veicas!
07.02.2015 10:31 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
zinu, ka esmu pavasara tips, tādēļ tumšas krāsas tuvu sejai neizvēlos.


++

Staigā pa veikaliem un mēri visu pēc kārtas, kas tev iekrīt acīs. Ja tas, ko uzmēri patīk un tu jūties ērti, un tu zini, ka tev ir ar ko saskaņot, ķer ciet.
Manā garderobē nav ļoti plašs stilu miksējums, bet es esmu par vienkāršumu. Džemperīši, blūzītes, krekliņi, jaciņas. Vienmēr šķiet, ka, tad, kad sāku miksēt, tad izskatos šausmīgi un nejūtos ērti (piemēram, valkāt zem atpogāta rūtaina krekla T-kreklu).
Tev ir jāmeklē un jājūt, kas patīk. ;)
07.02.2015 10:38 |
 
Reitings 5
Reģ: 07.02.2015
zaptesburka Jā, tas piestāv aspekts man ir ļoti svarīgs. Īpaši būt pašai. Bet tad atkal sanāk, ka man vajag pa stilam katram dzīves gadījumam. (Lai gan - šo to izdvies atlasīt kā nederīgu man. Lai kā man patiktu žaketes citām mugurā, pati tajās "smoku")

Parasti katrai sievietei grib piešūt mazo, melno vakarkleitu, baltu blūzi, tumšus, klasiskus džinsus utt. + Daudz aksesuāru, īpaši jostas. Es kādreiz iesmēju par tiem sarakstiem, bet vispār tas strādā. Ja to neuztver baigi nopietni. Man, teiksim, nevajag MELNU kleitu, jo riebjas tā krāsa manā apģērbā un vēl nepiestāv. Bet mazā kleitiņa zaļā krāsā gan ir uzskatāma par veiksmīgu pirkumu.
07.02.2015 10:40 |
 
Reitings 5
Reģ: 07.02.2015
Ā, savu krāsu tipu un ķermeņa formu zinu. Tāpēc jau aizčāpoju pie tā stilista. (Kā saprotu, esmu trešais pavasaris šajā diskusijā... Labu labais tips, vai ne?)
07.02.2015 10:45 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
vajag pa stilam katram dzīves gadījumam

Bet tas jau normāli, ka uz draudzenes dzimšanas dienu / darbu / teātri ej dažādās drēbēs.

Man ir tā, ka drēbes nosacīti var iedalīt 4 grupās - nosacīti tāpēc, ka var saskaņoti savilkt drēbes no dažādām grupām. Kopumā sanāk tāds kā klasiskā un alternatīva stila apvienojums. (Zinu, ka izklausās jocīgi, bet tas ir iespējams :P ).
Ir ikdienas klasiskās drēbes, ir nedaudz panciska stila drēbes, ir nedaudz gotiskas drēbes, un beigu beigās ir "izejamās" drēbes īpašiem gadījumiem.

Varbūt pameklē internetā bildes ar cilvēkiem, kas saģērbušies tā, kā Tev patīk (kuru stils Tev šķiet saistošs). Tad izvērtē, kuri no tiem stiliem Tev atbilst. Nevis patīk, no malas skatoties, bet gan - kādās drēbēs Tu varētu justies adekvāti, atbilstoši tam, kā jūties. Zinu, tas nav nemaz tik viegli. Tomēr centies "atsijāt" tos stilus, kas ir smuki, tomēr ne priekš Tevis. Tā, lai paliktu kādi 3 stili, kas tiešām patīk.
Un tad - paturi prātā tās 3 bildes, kas Tev patīk, un katru reizi, kad apsver iespēju nopirkt kādu srēbi, piedomā "vai šis ietu klāt tai bildei"? Ja nē, tad nepērc.
07.02.2015 11:11 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
par maz ar stilistu runāji, ja pēc konsultācijām tev vēl aizvien nekas nav skaidrs, kā turpināt ģērbties. un savu personīgo stilu nevar iemācīties. tas vai nu ir, vai nu nav. nereti tur eksistē tādas kombinācijas, par kurām kāds galvu norautu, bet nēsātājs veiksmīgi to iznes sabiedrībā.
07.02.2015 11:18 |
 
Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Pagaidām vēl strādāju pie sava personiskā stila izkopšanas.
Mans klupšanas akmens, kāpēc tas ir smagi ievilcies - patīk ļoti dažādi stili, apģēba gabali, kas citām izskatās labi, bet pašai nepiestāv vai vienkārši nejūtos savā ādā.
Ik pa laikam, ekspermentējot nopērku kādu apģērba gabalu, bet tad saprotu, ka nebūs mans. Tā nemirstošā vēlme izmēģināt ko jaunu..:D

Skaidrība, kas patīk un piestāv ir, tikai atliek pie tā pieturēties.
Dominē 3 stili, kurus veiksmīgi izdodas apvienot.
Panciskais/alternatīvais + klasiskais + brīvais stils/sportiskais
Ir dienas, kad izvēlos apģērbties vairāk viena stila ietvaros, ir dienas, kad sakombinēju.
Šajos jūtos vislabāk.
Manai ārienei gan ļoti piestāv romantiskais/hipiju, bet es vienkārši sevi neredzu ar visām tām cakām, ziediem, pasteļtoņiem utt
Dominējošās krāsas - melns, pelēks, balts.
07.02.2015 12:03 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es šobrīd pie tā aktiīvi strādāju un pagaidām rezultāti patīk. Arī man garderobei ir 2 daļas, kas visai minimāli pārklājas - darba drēbes un brīvdienu drēbes. Darba drēbēm jābūt ērtām un izturīgām, jo strādāju dārziņā un pusi dienas pavadu uz grīdas, otru pusi laukā, smilškastē. Līdz ar to tur ir pārsvarā labas, dārgas treniņbikses/lēti džinsi + nedārgi džemperīši / krekliņi augšpusē.
Brīvdienu drēbju garderobi šobrīd būvēju pēc tā principa: "kam jābūt katras sievietes garderobē" t.i. "Kapsulas garderobe":
- mazā, melnā kleitiņa
- labi, klasiski tumši zili džinsi
- balta blūze
- melnas uzvalkbikses
- trencis
- melns džemperis
- melni/balti kokvilnas krekliņi
- melnas balerīnas un nude augstpapēžu kurpes
- utt.
Tad pēc tam to visu var papildināt ar aksesuāriem, krāsainākām drēbītēm, ja prasās (man neprasās). Tā baigi tālu šajā procesā es vēl neesmu tikusi, bet kustības virziens liekas pareizais. Manas krāsas: bēšs (nude), bēšrozā (blush), tumši zils un melns. Nedaudz baltā un kamieļkrāsas. Stils ir visnotaļ klasisks, bet ar pipariem :-D
Ja man būtu jāstrādā ar modi, tad ģērbtos kā Olivia Palermo, bet tā kā nav, tad es TĀ baigi neiespringstu. Kapsulas garderobe ir ļoti noderīga, jo pārsvarā tiek lietota ceļojumos - ceļojam vismaz 3-4 reizes gadā, bet parastos darbdienu vakaros slīpējam dīvānu ar treniņbiksēm kājās :-D
Kā stila veidošanas palīgu varu ieteikt izmantot Pinterest - sapino kas tev patīk kā izskatās vispārīgi, kā tev liekas, kas tev piestāv utt un tad atliek tikai atrast vienojošos elementus un izanalizēt - krāsas, piegriezumi, kombinācijas... Man ļoti noderēja ;-)
07.02.2015 13:29 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man nav taads viens stils-geerbjos peec garstaavokla.
Noteikti ietekmeejos no peedeejaas modes,vienmeer meeginu kaut ko panemt ,izmantot savaa garderobee.Piemeeram ,sajaa bildee man loti patiik bikses,kurpes.
Esmu ieveerojusi,ka loti viegli sevi sageerbt var tad,ja nav daudz kraasainu ,raibu dreebju maajaas.Vienkaarsas lietas vienmeer labi izskatiisies.Loti daudz atkariigs no auguma,vecuma arii-nevar visi vilkt visu,kas modee, labi izskataas citam.
07.02.2015 16:36 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Loti patiik sis salikums-man nevajag to bluuziiti tiesi taadu,bet patiik modelis-es uzreiz juutu,kaadu materialu,kaadu dizainu gribeetu sev...Man noteikti vajag skatiities dizaineru idejas,lai smeltos idejas,taisiitu ko sev taadu,kas apmierina manu gaumi.
07.02.2015 17:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!