Tēmas autorei ne vienīgajai laba pieredze pēc atgriešanās.
Atceros, kā pirmo reizi pēc 2 gadu dzīves UK atbraucu uz Latviju. Jau lidmašīnā viena pusmūža latviete izdomāja, ka grib sēdēt manā vietā (pie loga), kad es atnācu man tas tika pasniegts kā fakts, ka tur viņa sēdēs un es lai sēžu viņas vietā.
Latvijā izdomāju, ka iešu uz autoostu un braukšu ar autobusu mājās. Aizgāju. Stāvu rindā. Viena sieviete ieskrien priekšā. Labi, neko nesaku, viņa arī tāda pavecāka, nostājos blakus rindā, kur tagad mazāk cilvēku. Pēkšņi vēl kāds ielien priekšā. UN TAD VĒL VIENA SIEVIETE. Biju patīkami pārsteigta, bet pēc laika iemācījos, ka Latvijā rindā jāstāv tā, lai deguns duras priekšējam pakausī, citādi tiksi pilnīgi ignorēts, un neviens pat nepajautās, vai tu tai rindā stāvi, ja nav pārliecināts. Tad aizgāju līdz autobusiem. Šoferis ne ''labdien,'' ne ''lūdzu,'' tikai izkliedza pavēles (katrs biļetē uzrakstītajā vietā, ar bagāžu gaidiet), turklāt krieviski, un aizgāja.
Tad aizbraucu uz savu nostūri un ar Latvijas reālijām vairs kādu laiku nesaskāros.
Vienīgi, kad bija jālido atpakaļ, es aizmirsu par bagāžas apdrošināšanu, kas lidostā jāsamaksā un čeks jānoskenē. Es mēģināju skenēt biļeti. Rezultātā paaugstinātā tonī un kaut kāda velna pēc angļu valodā, lai gan es visu laiku latviski atbildēju, tā sieviete, kas tur strādā, man visu ''paskaidroja.''
Veikalos, protams, paveicas ja tev pasaka labdien vai uz redzēšanos, bet manā galā tā ir vienmēr bijis, tas mani nepārsteidza.