Laba grāmata, iesakiet!

Reitings 15
Reģ: 08.01.2014
Sveikas mīļās dāmas! Gribēju Jūsu palīdzību! Iesakāt kādu tiešām labu grāmatu, ko gribās lasīt vēl un vēl! :) Vēlētos ko tādu, kur ir kaut kas pamācošs, kaut kas par dzīvi, attiecībām, sievietēm, likteni, dzīvi! :)
05.02.2015 15:59 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ak, kā man pietrūkst mans grāmatu plaukts!!! Es piekrītu par to īpašo sajūtu.. Man grāmatas ir kā sava atmiņu kartotēta, ļoti patīk pārlasīt kādu noteiktā dzīves posmā lasītu grāmatu un atcerēties tā laika emocija
Man tiesi taapat:-)
06.02.2015 01:42 |

Reitings 279
Reģ: 04.01.2015
Pati gan lasu par slepkavībām un detektīviem, varu ieteikt Kamillas Lekbergas grāmatas,es teiktu ka viņas grāmatas ir izcilas
06.02.2015 01:52 |

Reitings 16208
Pati gan lasu par slepkavībām un detektīviem
Te es varu teikt,ka loti patiik saada veida filmas!
06.02.2015 02:00 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Uii, dažreiz tiešām vērts ienākt cosmo.. Ikdienā, dzīvojot šaurā cilvēku lokā, noteikti daudz retāk izdodas sastapties ar tik jancīgiem uzskatiem, kādus šeit lasu:-P Nezinu nevienu cilvēku, kas grāmatas pirktu tāpat kā to dara sievietes šopaholisma lēkmju uzplūdos, pērkot kaudzēm kurpes un kleitas, tā arī ne reizi nerodot tām pielietojumu. Es uzskatu, ka grāmatplaukts vistiešākajā veidā atspoguļo mājas īpašnieka personību un intereses. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc man mājās lai būtu grāmatas, piemēram, par mezglošanu, ezotēriku, traktora virsbūvi, meliorācijas īpatnībām vai betonēšanas pamatiem, ja es par to neinteresējos. Pirkt pirkšanas pēc taču varētu, vai ne?:-DTad jau cilvēkiem, kuriem ir aizraušanās ar vīnu un mājās ir vīna skapis ar daudzveidīgu vīna pudeļu klāstu, tad tas ir nevis tāpēc ka viņiem ir noteikta gaume - patīk noteiktu vīnogu šķirņu, vīndarītavu vīni etc., bet tāpēc ka patīk krāt pudeles:-D Štrunts par saturu - ka tik lielāka pudeļu kaudze sakrāta...

Turklāt esmu secinājusi - ja ir kāda aizraušanās, tad kļūda ir dāvināt otram kaut ko saistītu ar tavām interesēm, nepārzinot otra gaumi... Tad tiešām var iznākt dāvināšana formas, ne satura pēc. Man, piemēram, nevisai nepatīk, ka man dāvina grāmatas, kaut mājās ir iespaidīgs grāmatplaukts(s) ...jo ir bijuši gadījumi, kad dāvināto grāmatu atdodu tālāk, jo manā kolekcijā tā neiederas, un es to noteikti nelasīšu. ...Un tad man ir žēl dāvinātāja un viņa iztērētās naudas(t)
06.02.2015 08:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nezinu nevienu cilvēku, kas grāmatas pirktu tāpat kā to dara sievietes šopaholisma lēkmju uzplūdos, pērkot kaudzēm kurpes un kleitas, tā arī ne reizi nerodot tām pielietojumu.

Tad iepazīsties ar mani :) Es gan so paradumu censos izskaust, bet nu, ja redzu lētu, bet labu gramatu - pērku. Un nelasu (lasu Kindle, jo ērtāk).
06.02.2015 08:33 |

Reitings 17280
...nepērku par meliorāciju, bet par tēmām, kas mani teorētiski interesē - arī šopaholiķes nepērk maksķernieku zābakus, bet apavus, kurus teorētiski varētu gribēt valkāt.
06.02.2015 08:36 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
KakiiteBum -
Lorēna Olivera ''Delīrijs'', ''Pandēmija'', ''Pirms es krītu''

Vai tad 3.daļa nav Rekviēms? Kas ir tā Pirms es krītu?
Lūdzu apgaismo mani!

Paldies jau iepriekš! :)
06.02.2015 10:48 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Šeit jau pāris reizes tika pieminēta mana visu laiku mīļākā grāmata - Dziļuma "Sapēstā krūze" (l) Vispār man ļoti žēl, ka grāmatu lasīšana tagad mazliet atlikta malā, jo tik daudz obligātās literatūras studiju ievaros, ka citām grāmatās pieķerties pietrūkst laika (t)

Par to grāmatplauktu - sliecos piekrist Nikolīnei, ar piebildi, ka man vērtīga šķiet klasika, gan mūsu pašu, gan pasaules. Tādus vienas nedēļas romānus ņemu bibliotēkā, jo izlasu, baudu un aizmirstu, bet klasika ir tā, kas paliek .. liela daļa mantota no vecvecākiem, viņiem bija miiiilzīgs grāmatu plaukts :)
06.02.2015 11:23 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man taa Oliveras Pirms es kriitu bija absoluuta vilshanaas. Es to sajaucu ar kaadas citas vinas graamatas slavinoshu anotaaciju un pakeeru sho! Nu, galiigi nebija interesanti lasiit par ASV tiinu ikdienu.:-/
06.02.2015 11:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Attiecībā uz grāmatu iegūšanu: ir tādas, ko ņemu no bibliotēkas, tādas, kas pirktas un tādas, kas vēl citādi iegūtas.
Attiecībā uz mājas bibliotēkām - katram savs. Man grāmatu pirkšana vai turēšana plauktos neliekas bezjēdzīga.
Man patīk, ka manā plauktā ir grāmatas, kas man ir patikušas. Patīk reizēm cilāt, paskatīties kādi citāti pasvītroti. Ir tādas, ko pārlasu un domāju, ka pārlasīšu vēl pēc gadiem, atkal atklājot kaut ko jaunu. Protams, ir arī tādas, ko nepārlasīšu. Katrā ziņā, nākošajā dzīvesvietā vēlos sev milzīgu plauktu, kur visas grāmatas sašķirot un salikt.
Lai gan tagad man ir kindle, tādā veidā grāmatas lasu reti - vienkārši nepatīk lasīt tā. Tā lasu tikai kkur braucot un no neta novilktās grāmatas.
06.02.2015 12:06 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Man patika šī. Tāda dīvaina, bet vienmēr gribas pārlasīt.
Nav neko bieza, ātri lasās.

06.02.2015 12:11 |

Reitings 17280
"no neta novilktās grāmatas" ir ta kategorija, kuru lasu visbiezāk. Man gramatu ziņā ir specifiska gaume (nevis ekstrēmi laba vai elitara vai vēl kāda, vienkārši specifiska), un gramatveikalos un bibliotēkās mani maz kas interesē Rīgā. Tad jau biezak paveicas lietoto gramatu bodēs.
06.02.2015 12:13 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Apraksts manis pievienotajai grāmatai
"Noras Ikstenas nelielā romāna "Dzīves svinēšana" lasīšana visupirms ir estētisks pārdzīvojums. Rakstniece ir salīdzinoši jauna, dzimusi 1969. gadā, bet viņai noteikti ir sena dvēsele. Katrā ziņā viņas mākslinieciskais devums ir ļoti pilnīgs un domas pilnas brieduma. (..)
Nosaukums "Dzīves svinēšana" liktu gaidīt dzīves apliecinošu dzīves attēlojumu – lai arī varbūt minorā – bet romāna noskaņa ir nopietna, smeldzīga – dīvaini nereāla un skaisti vieda. (..)
Grāmatas sākumā Eleonora ir tikko mirusi, un saskaņā ar viņas vēlēšanos tiek ielūgti septiņi meitai nepazīstami cilvēki. Pēc bērēm mazā svīta sapulcējas Eleonoras mājā, un nakts gaitā katrs no viesiem stāsta par savu saistību un saitēm ar mirušo. Stāsti ir līdzīgi sapņiem, pārdabiski – jā, rodas vēlēšanās tos saukt par romantiskiem, jo gan teksta tonis un izsmalcinātā un perfektā kompozīcija liek domāt par Karenu Bliksenu. (..)
06.02.2015 12:16 |

Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Es ieteiktu šīs, man pašai ļoti mīļas grāmatas:

Jurga Ivanauskaite - Ragana un lietus

Elīsabeta Rinella - Sniegotā zeme

Alesandro Bariko - Okeāns jūra

Treisija Ševaljē - Meitene ar pērļu auskaru
13.02.2015 18:09 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Enijas Bize.
13.02.2015 18:11 |

Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Man patika šī -
Mans draugs Bonijs, Atmiņas par Ērihu Mariju Remarku

Arī patīkami bija lasīt grāmatu par Margariti Stārasti,par viņas dzīvi no pašas bērnības.
13.02.2015 18:19 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Es ļoti silti varu ieteikt Velbeka "Platformu". Mūsdienu stereotipi par tautām, kultūratšķirības, cilvēka nespēja atrast īstu laimi, pasaules problēmas un tas viss tādā eksistenciālismam līdzīgā izteiksmē uzrakstīts. Un tad varonis laimi atrod... Vērtīga grāmata daudzejādā ziņā, noteikti paplašina redzesloku. Grāmata liek iemīlēt varoņus, kaut to, ar ko tie nodarbojas, neatbalstu. Skandaloza rakstnieka spilgtākais darbs
13.02.2015 18:26 |

Reitings 16208
Mani loti ieintereseeja Noras Ikstenas "Dziives Svineesana".Buus jaapaluudz saveejiem,lai atsuuta!
13.02.2015 18:33 |

Reitings 171
Reģ: 15.12.2013
Tiko izlasiiju manupraat loti labu graamatu,,Geisas atminas,, Par geisu dziivesveidu 20gs saakumaa-viduu.Man loti patika.(l)
Bet antitopaa varu mineet Kinga,,Roze erksku puke,, Pilniigs slims samurgojums,beigaas jau lasiiju pa diognaali.
15.05.2015 13:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)