Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

YNAB - You Need A Budget naudas maģija :D

 
Reitings 7
Reģ: 30.01.2015
Īstenībā, es jau kādu laiku ar interesi lasu Cosmo forumu, bet tad sapratu, kādas diskusijas šeit trūkst, tas nu bija mans iemesls piereģistrēties. :-D

Pirms pusgada atklāju tādu brīnišķīgu budžetinga programmu - YNAB (You Need A Budget) un par brīnumu uzzināju, ka šajā forumā par to ne vārda nevar atrast!
Tā nu gribu palīdzēt visām, kam tas ir nepieciešams, ja kādai ir problēmas ar finansēm, vai vēlas iekrāt kādu naudiņu vai arī vienkārši vēlas nedaudz sakārtot savu dzīvi - tieši finanses un redzēt kur, kas tiek tērēts.

Viņiem ir savs saits - ynab.com, kurā ir brīnišķīgs FORUMS - forum.youneedabudget.com . Noteikti palasiet forumu un cilvēku atsauksmes!! 8-) Tur ir superīgi "success stories", iesaku visiem palasīt cilvēku atsauksmes. Palasot to visu, ir vienk amazing to visu aptvert, kas var mainīties dzīvē ar YNAB. Varbūt kāds ir lietojis Mint, Quicken, MS Money vai kko citu, bet cilvēki saka, ka tomēr YNAB ir daudz labāks, jo tā ir ne tikai datorprogramma, bet gan arī ir 4 likumi, pie kuriem iesaka pieturēties un tas tiešām ļooooti palīdz ar finansēm. Tas ir kā dzīvesstils!! Daudzi to tiešām sauc par MAĢIJU! :-D

Pati lietoju YNAB jau no augusta mēneša, ir manāmas izmaiņas finansēs tādā ziņā, ka mēneša beigās vienmēr pietiek līdz algai/stipendijai :-P Īsāk sakot, viss ir mainījies uz labo pusi.

Varbūt kāda arī lieto YNAB? Padalieties savā pieredzē, vēlos redzēt, cik te tādu mūs ir??

P.S. tā nav reklāma, vienkārši nevarēju noturēties un nepadalīties ar savu atklājumu, cerībā, ka tas var palīdzēt daudzām, kurām tas ir nepieciešams. ;-)
P.S.S Un protams prieks iepazīties ar Jums visām.
04.02.2015 21:10 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
kā īsti tas tev ir palīdzējis?
04.02.2015 21:14 |
 
Reitings 7
Reģ: 30.01.2015
Esmu sākusi plānot budžetu uz mēnesi, atvēlot noteiktu naudas daudzumu konkrētām kategorijām - ēdienam, izklaidei, transportam, īrei, iekrājums, utt..lai gan agrāk neko tādu nedarīju. Protams sākumā nevar konkrēti zināt, cik aizies, bet ar laiku ir nojausma cik iztērēsies pa mēnesi.

Tāpēc lielākā atšķirība ieradumos ir tāda, ka pērkot kaut ko naudu skatos nevis atlikumu kontā, bet konkrētajā kategorijā cik atlicis un tādā veidā es neiztērēju naudu no pārējām kategorijām.
Vēl kas man patīk ir tas, ka var redzēt diagrammā progresu tēriņiem, piemēram stabiņi, cik ēdienam esmu iztērējusi katrā mēnesī un patīkami skatīties, ka tie samazinās)
04.02.2015 21:39 |
 
Reitings 7
Reģ: 30.01.2015
Tur liela loma ir arī tai Metodei, tiem 4 likumiem, kas tiek piedāvāti:
1)Give every dollar a job
2)Save for a rainy day
3)Roll with the punches
4)Live on last month's income

Tur sākumā viņi 9 dienas sūta vēstules, skaidrojot to metodi un principu, pastāstot savu pieredzi, kā nonāca līdz tam visam.
04.02.2015 21:42 |
 
Reitings 7
Reģ: 30.01.2015
Kas mainījies manā dzīvē:
*mazāka nelietderīga naudas izšķērdība
*pieturēšanās budžetam
*vairs nav tā, ka mēneša beigās jāknapinās un jāgaida alga
*kļuva ļoti viegli veidot kādus iekrājumus, ja ir vēlēšanās
* mēģinu samazināt tēriņus konkrētās kategorijās, kur tērēju par daudz
*krāju konkrētiem mērķiem
04.02.2015 21:45 |
 
Reitings 7
Reģ: 30.01.2015
up
05.02.2015 10:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits