Suņa atmācīšana

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Sveikas! Varbūt kāda zin kādu metodi vai profesionāli, kas var atradināt suni no nokārtošanās mājās?! Kaunināšana, lamāšana, pa dibenu došana nepalīdz.
Problēma tāda, ka suns reizēm nokārtojās mājās uz grīdas, kaut gan paklājiņs priekš viņa dabiskajām vajadzībām ir uzlikts (mazās šķirnes suns), vedam ārā arī katru dienu 2 reizes.
Esam bezizejā, jo taisāmies ar vīru celt māju, bet ja viņš viņu sāks ķēzīt, tad nezinu ko darīt.
04.02.2015 01:25 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ambera

Tad varbūt laukā bija dzīvojies kādā sētiņā un tad ar sapratis kā tas notiek, vai arī no mammuka, bet nu talantīgs sunīts :)
04.02.2015 16:56 |

Reitings 1230
arven
Suns zin, kurš mājās ir saimnieks, bet visu laiku spītējas pretī, piemēram pie viņa gultas neviens nevar pieiet, jo tur viņa mantas, pat es ar vīru nevaram, viņš rūc un rokās ķer visu laiku, man šķiet ka viņam tāāda sajūta kas viss pieder viņam, pat reizēm kad atnāku no darba mājās un dodu vīram buču suns lien pa vidu, rūc utt., ja atkal ar mani visu dienu pa māju tad uz vīra tāda pati reakcija.

Izskaidrošu sīkāk, suns mums ir no kucēna vecuma (jo ir dēliņš manas māsas kucītei), redzēju kā piedzimst un uzaug.. Kad bija maziņš mācījām iet uz paklāja, ar našķiem un tiem pilieniem, kas viņiem atgādina vietu kur jānokārtojās, plus vedām ārā, viss bija labi. Iemācijām uz paklāja iet, bet pēc kāda laika sāka zīmēt mēbeles (viņi uz to laiku bija 2 puikas kopā mājās) un tas ir saprotami, ka viņi dala teritorijas, mēģinājām atmācīt, bet nekā... pēc tam mēs ar vīru aizbraucām uz arzemēm dzīvojām vienā telpā ar suni, likām paklājiņu bet viņš uz viņa nekārtojās vispār, tikai ārā.. sapriecājāmies ka mums tik labs puika un vēlāk paklāju vairs nelikām, jo nebija jēgas. Tagad pārvācāmies uz dzīvokli un sākās joki, otrā istabā sāk taisīt ķezas, ne katru dienu bet pa reizei. Plus vēl uzliku paklājiņu un uz tā arī iet. Tā ķezas taisīšana parasti ir tieši tad kad esam mājās, un tad kad iepriekšējā vakarā vedām ārā un viņš vienk. nenokārtojās..

Neteiktu ka viņš kāds muļķis, ka nesaprot,(māk sēdēt, ķepu dot utt.) ātrākais man škiet ka par kaut ko riebj..
05.02.2015 15:38 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Chocco1
Neapvainojies,bet tavs suns nezina,kurš mājās ir saimnieks. Man pašai ir divi takši un viņi NEKAD neatļautos uz mani rūkt,kur nu vēl kost. Viens jautājums, vai suns ir kastrēts?
Pieņemu,ka tad kad paņemat rokās suni un kāds paziņa vēlas to noglaudīt arī ir rūkšana,vai kampiens?
Bet es nedaudz atkāpos no tavas problēmas. Ja nenokārtošanās uz paladziņa notiek pēc tam,kad suns nenokārtojas ārā varbūt ir vērts pēc kādas stundas izvest vēlreiz?
05.02.2015 16:54 |

Reitings 159
Reģ: 29.01.2009
Atvainojos, ka neizlasīju visu diskusiju.

Es domāju, ka Jūsu suņukam šobrīd pārvākšanās ir tas iemesls, kādēļ šmuces taisa. Ieteiktu biežāk izvest viņu ārā kamēr aprod ar jaunajām mājām. Un, ja suns ir pieradināts vest ārā vakarā un nenokārtojas, tas nenozīme, ka viņam nevajag. Viņam vienkārši tajā brīdī ir interesantākas lietas ko darīt - jaunas smaržas, spēlēties utt. Līdz ar to ir paredzams, ka šmuce būs pa nakti.
05.02.2015 17:13 |

Reitings 1230
arven
Nav kastrēts, un tāpēc spriežam ka arī tur tā vaina... Domājam to darīt tuvākajā laikā...
Vēl es domāju ka varbūt vaina ir tajā, ka pārāk ātri viņam piedodam, kad salamājam pēc laiciņa šis nāk lūgt piedošanu un mēs piedodam, varbūt tur tā vaina.

Mums ārā ir jau savs maršruts pa kuru ejam un noteiktas vietas kur suns kārtojas, varbūt viņam auksti es tā reizēm domāju, jo šeit Norvēģija zemas temp., bet katru reizi velkam viņam jaku mugura kad ejam aara.

Nu es ka jau teicu, ka manam puikam ir smags raksturs :D
05.02.2015 19:01 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Chocco1
Es vienmēr esmu tikai par kastrāciju dzīvniekiem,bet diemžēl konkrēti tavā nokārtošanās gadījumā tas var arī nebūt galvenais aspekts, diemžēl :( Taču kastrācija ir profilakse pret saslimšanu ar palielinātu prostatu un pēc mēneša nomierināsies arī vīrišķie hormoni,kas var samazināt viņa privātīpašnieciskumu, ja jūs strādāsiet ar to.
Mani intresē:
1. Kāpēc tu domā, ka suns atriebjas?
2. Vai nokārtošanās notiek konkrēti vienā vietā, vai tā mainās? Un vai tas notiek istabā, kur jūs guļat, vai piemēram tuvāk ārdurvīm?

Vai tad, kad Jūs staigājat pa savu maršrutu, suns visu laiku staugā, vai arī prasās opā? Varbūt ir vērts aukstākā laikā viņu aiznest līdz kādai nokārtošanās vietai, lai nav tik auksti?
05.02.2015 20:28 |

Reitings 1230
1. Pēc manas saprašanas tas ir vienīgais iemesls kāpēc viņš tā dara, varbūt riebj par to, ka paliek mājās viens reizēm kad esam darbā. Iepriekš nestrādāju un bijām kopā pa dienu, bet tagad sāku strādāt.
2. Nokārtošanās vieta ir viena un tā pati, no sākuma tikai pa lielam gāja tajā vietā, pēc tam sāka zīmēt vienā vietā. Tas notiek viesistaba, kamēr guļam.. Mēs tajā viesistabā uzturamies ļoti mazs, var teikt, ka neizmantojam, reāli tājā istabā vis vairāķ uzturas suns, viņam tur ir gultiņa un viņš tur sēž uz dīvāna un pa logu skatās kad neesam mājās, varbūt viņš uztver ka tā viņa teritorija un var darīt tur ko grib, nezinu!?

Pa savu maršrutu suns iet pats, ostas, lamajas uz citiem suņiem, klēpī vispār nevajag viņam :D Reizēm kad brīvāks speciāli ejam tālākās pastaigās lai var palaist vaļā un lai izskrienas, ahh nezinu..
05.02.2015 22:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits