Cukurs!!

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Ar ārstu tikai rīt runāšu, bet varbūt te ir kāds kuram ir zināšanas/pieredze par diabētu.
Dēļ tā, ka man ir liekais svars, ārsti mēdz sūtit pārbaudīt glikozi.
Parasti tad esmu iepriekš sagatavojusies un neēdusi brokastis kā to iesaka darīt.
Bet šoreiz nebiju sagatavojusies, jo gāju pie ārsta dēļ bronhīta, tāpat pie reizes nosūtīja glikozi pārbaudīt un pirmo reizi bija nedaudz paaugstināts :(( Es gan biju ēdusi brokastis, arī saldumus no rīta, bet tā kura ņēma analīzi teica, ka galvenais ir 2h pirms tam neēst un pofig uz saldajām brokastīm :(( tātad, man ir diabēts???

Simptomi it kā neatbilst, jo bieži dzeru nevis tāpēc, ka slāpst, bet tāpēc,ka patīk dzert (neiet runa par alko, bet tā ir) :D

Es zinu, ka man ir jābeidz rīt, bet ir atkarība, daudz stresu un imunitātes problēmu, līdz ar to pagaidām neesmu savākusies diētu ievērot. Bet tāds plāns ir :(
03.02.2015 19:36 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Infections and Blood Glucose Levels

When your body is under mental or physical stress, such as when fighting off an infection, hormones such as cortisol are released to help your body cope. The hormones that are released to fight off the infection might have the side effect of raising your blood sugar levels, so your body has the energy it needs to get better. This effect can happen to both diabetics and nondiabetics.
http://www.livestrong.com/article/479386-can-infection-raise-blood-sugar-levels-in-nondiabetics/
03.02.2015 20:45 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Ir vairāki varianti, kā var pierādīt CD, jāizpilda vismaz viens punkts.
-glikoze tukšā dūša pārsniedz 7mmol/l;
-2h pēc glikozes torelances testa glikoze >11,2 mmol/l
-ja glikoze pārsniedz 11,2 mmol/l, jebkurā laikā, tev laikam nebij šis skaitlis.

++++
ja tev ir nedaudz palielināts virs normas vairākas reizes, taču nav virs 7mmol/l tukšā dušā vai 11,1mmol/l jebkurā laikā, tad tev ir glikozes tolerances traucējumi. Tas nozīmē, ka tev ir paaugstināts risks attīstīties CD un jāsāk ar dzīves veida pārmaiņam - vairak fiziskas aktivitātes un vesleīgs uzturs.
06.02.2015 10:51 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sportošana, masāžas, kontrastduša (ļoti silts, ļoti vēss, ļoti silts....) - tas viss uzlabo asinsriti un palīdz normalizēt cukura līmeni asinīs.

Diēta, protams, nebūtu slikta ideja, bet var iesakumam vienkārši pārdomāt to, ko tu ēd. Izvelies produktus ar zemu GI (Glikēmisko indeksu), tie arī palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs.

http://uzturs.anazana.com/lv/open-news:16809
http://valdmanis.tumblr.com/post/11016036146/glikemiskais-indeks-gi
06.02.2015 11:17 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Sportošana palīdz mazināt glikozes līmeni, jo muskuļu darbam ir nepieciešama enerģija (glikoze, nu tur reakciju kaskāde un tā). Asinsrite tur mazāk lomu spēlē, tik cik piegādājot enerģiju.....
06.02.2015 11:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Madonna ar ložmetēju, man gimenē ir diabētiķis, kas pat pēc pirts jūtas ievērojami labāk. Vismaz viņam tas ir arī asinsrites, ne tikai muskuļu darba jautajums.

Bet nu tas viss tiesam ir individuāli. Protams, ka sports ir labāka lieta. No otras puses, nesportiskam cilvēkam sakt sportot ir mazāk reali, nekā sākt no rītiem mazgāties kontrastdušā. Tapēc arī iesaku.
06.02.2015 11:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits