Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es sākšu.

Esmu pašmācības ceļā iemācijusies cept mājas tortes ar vārīto krēmu. Pagaidām vēl nemāku dekorēt skaisti ar augļiem tā kā diskusijas pirmajā bildē. Dekorēju ar krēmu dažādās krāsās un kādu odziņu, šokolādi un tā.

Napoleons arī man izdodās.

Cielaviņu cepu nesen, man nesanāca izcept bezē kā nākās. 3h cepās apmēram 110 grādos, bet apakša tāpat palika šķidra un beigās izrādijās,ka iekšā viss ir tā kā sakusis brūns. Tikai virsa palikusi balta un smuka. Vai kāda zina kāpēc tā? Grādi pa maz vai pa daudz, vai masai kaut kas nebija riktīgi ?
02.02.2015 15:37 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012







Mēdzu pielikt arī dzērvenes un pārliiet ar šokolādi.
02.02.2015 15:38 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es māku tiramisu, vismaz mācēju, bija šausmīgi garšīgi, tikai es jau 3 gadus neesmu taisījusi :D
02.02.2015 15:38 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Medus kūkas arī māku, bet man baigā ķēpa ar viņām vienmēr sanāk.

Burkānu kūka pēc ņam ņam receptes izdodas debešķīga. Tagad pēdējā laikā no tās mīklas cepu kēksiņus. IESAKU! http://prieksgatavot.lv/2014/12/burkanu-kuka/
02.02.2015 15:39 |
 
Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
Marii
Lūdzu padalies ar vislabāko dekorējamo krēmu! Man sestdien "Frozen" kūka taps :)
02.02.2015 15:40 |
 
Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Par bezē grūti tev pateikt. Varbūt vaina tajā, ka sākumā neuzliki lielākus grādus, pēc tam noslēdzot tos mazākus, ļaujot bezē sakalst. (t) Esmu Pavlovu cepusi, kur arī bezē iemaisīju riekstus, neatceros tikai no kurienes ņēmu recepti, varētu paskatīties precīzāk, kā jācep.
02.02.2015 15:40 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un šī nav mēģināta, bet pat tiem kas ar gatavpšanu uz us izdosies



Mājas vafeļu tortīte


Vajag:
1 iepakojums vafeļu plāksnes
Brūkleņu vai jebkāds cits skābens ievārījums
Šokolādes-riekstu krēms (piem.Nutella, Poesia utml.)
Vai citi pildījumi:
Ar cukuru sablenderētas ogas
Vārītais iebiezinātais piens
Iebiezinātais piens ar kakao
Iebiezinātais piens ar kafiju
Olu liķiera mērce (Spilva)
utt…
Rieksti, šokolāde, augļi…
Gatavošana:
Ņem vafeļplāksni un smērē uz tās šokolādes riekstu krēmu tik daudz, lai aizsmērētos visas rūtiņas un vēl mazliet. Liek virsū otru plāksni un smērē uz tās ievārījumu. Tad atkal vafeļplāksni un visu atkārto. Pēdējo plāksni un tortes maliņas rūpīgi aizsmērē ar šokolādes riekstu krēmu.
Grezno ar augļiem, ogām, drupinātiem riekstiem, kā arī var izmantot smalki saberztu vienu vafeļplāksni.
Atkarībā no pildījuma torti var pārliet ar kausētu šokolādi.
Pildījumu var likt visās kārtās vienādu vai variēt garšas.
Komentāri:
Tortes augstumam pilnīgi pietiks ar vienu vafeļu iepakojumu (~6-7 plāksnes), jo augstāku vienkārši būs grūtāk nokost.
Torti var ēst pēc pāris stundām, bet labāk tomēr ļaut nostāvēties un ievilkties līdz nākamajai dienai. Tad vafeles kļuvušas nedaudz mīkstākas un torte blīvāk turas kopā, lai gan pilnīgi stingra tā nepaliek pat trešajā dienā.
Kopumā šīs ir labs našķis “kad gribas kaut ko garšīgu”, bet nebūs īsti piemērota mazākiem bērniem, jo nav ēdama ar karoti, bet mazajās rociņās būs ķēpīgs pasākums :)
Var meistarot sāļo tortes variantu ar biezpienu, pastētēm, svaigajiem, kausētajiem sieriem un smalki sakapātiem dārzeņiem, gaļām, zivīm…
Avots
Variācija – Vafeļu torte ar halvas krēmu
Vajag:
250 g vafeļu plāksnes
250 g krējuma
200 g halvas
Gatavošana:
Vispirms krējumu uz 30min ieliek aukstumā un tad sakuļ pufīgās putās. Halvu sasmalcina un samaisa ar krējumu līdz viendabīgai masai.
Vafeļplāksnes apsmērē ar iegūto krēmu un liek vienu uz otras. Uz pēdējās plāksnes vajadzētu uz dažām minūtēm uzlikt slogu (~300g). Kad torte savilkusies, tad virsējo kārtu un sānus bagātīgi apsmērē ar krēmu, apkaisa ar sasmalcinātas halvas gabaliņiem un pēc vēlmes ar šokolādi.
Avots
Autors: Ilona
02.02.2015 15:40 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
No tādām kārtīgākām kūkām esmu gatavojusi medus kūku, ļoti, ļoti laba sanāca, manuprāt, garnējumu taisīju no uz pannas karamelizētām auzu pārslam, bija vnk mmm, ja sākumā teicu, NĒ, netaisīšu, tad tagad zinu ka noteikti :-P
02.02.2015 15:41 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
tip tip, es dekorējamo krēmu taisu no vārītā krēma,kas man paliek pāri, jo sviesta krēms man negaršo. Tad nu es sakuļu sviesta paciņu un lieku klāt vārīto krēmu, kuļu kamēr paliek tāds štengrs, lai var dekorēt.

Kaut gan Cielaviņai arī iekšā ir sviesta krēms, bet tam ir kādas 4 ēd.k. kakao un tas maina to garšu uz labo pusi.
02.02.2015 15:43 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
šī vasaras saldētā torte ir mēģināta -dievīga. Un ka vienmer receptes s ko krāju un pavisam vienkārši gatavojama










nepieciešamie produkti:
1 biskvīta mīklas ripa -var būt pirkta gatava,šoreiz pašcepta
1 lielais skābais krējums,mums bija kelmes 30%
300g bezē cepumi,parasti ir Maximā
0,5 l džema -orģinālreceptē citronu,mums bija kabaču/ingvera

1)Biskvīta ripu ieliek cepamformā ar noņemamo malu
2) bagātīgi pārsmērē ar džemu
3) cepumus sadrupina,sajauc ar skābo krējumu, pārlej pāri.
4) uzber saldētas (mums mellenes un kazenes) vai svaigas ogas
5) liek saldētavā uz pāris stundām.
ja ilgāk -tad lietošanai jāizņem kādas 20 min ātrāk,lai atlaižas



http://www.sapforums.lv/index.php?t=70579
02.02.2015 15:43 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
pa vasaru biju šitādu uzcepusi! (bilde mana) neesmu pro. :D :D :D
pirmajā reizē nesanāca tik labi kā gribētos, nākamo reizi likšu stingrāku kremu lai tvixi turas kopā.
02.02.2015 15:50 |
 
Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
Paldies, mēģināšu! :)
02.02.2015 15:50 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
K, tas ir biskvīts ? krāsvielas?
02.02.2015 15:52 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man patīk cept kūkas (l) mēnesī vismaz pārītis sanāk. Nepatīk dekorēt, jo man nesanāk tā, kā gribas :D Skatos visādus jūtūba video, bet nu, tas kā esmu iedomājusies, ka izskatīsies ir ļoti tālu no patiesības :D Tādēļ es tā pa vienkāršo dekorēju, bez nekādiem pribambasiem un sviesta rozēm.
Vislabāk man sanāk šokolādes tortes, mājas torte, ķirbju kūka, burkānkūka un medus kūka, kurai pati esmu salikusi recepti kopā no vairākām. Receptes meklēju jūtūbē un ārzemju blogos/saitos, pa retam LV zurnālos un pavārgrāmatās.
02.02.2015 15:52 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Marīī, jā parastais biskvīts un pilīte pārtikas krāsvielas.
02.02.2015 15:53 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
es māku biezpiena sieriņu Kārums starp selga cepumiem ielikt :))
02.02.2015 15:54 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Gribētu zināt no kā K kūka tik krāsaina pa vidu...
02.02.2015 15:55 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Gurri, no krāsvielām takš :)
02.02.2015 15:57 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013


es gribu mācēt šādas rozes taisīt, bet man nekad nesanāk :( :D
02.02.2015 15:58 |
 
10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu nekāds dižais kūku cepējs! Labāk patīk kaut ko vienkāršāku no konditorejas - cepumi, bulciņas, Vecrīgas,...
Beeet uz meitas pirmo vārda dienu ļoti gribētu uzcelt kūku:)
Gribētos šokolādes kūku - variet ieteikt garšīgas un vieglas receptes?!;-)
Nesen ciemos ēdu ļoti garšīgu - pa vidu kārta, bija putukrējums. Likās vienkārša, bet ļoti garšīga, "slapja"!
02.02.2015 15:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits