kā jūs sevi motivējat, studentes?

Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
Lieta tāda, ka man līdz nākamajai svētdienai jāpabeidz eseja, 3000 vārdus gara, par ļoti tehnisku tēmu (t.i., tukšvārdība un virspusējība krastā neiet), man ne pārāk labi zināmu un skaidru.

Mēģinu rakstīt nu jau vairākas dienas, ap 1000 vārdiem ir, bet tas vairāk tāds uzmetums, ko obligāti jāpārstrādā. Kad mēģinu rakstīt, prāts visu laiku novirzās, nevaru koncentrēties, ļoti daudz laika nositu vienkārši sēžot baltas lapas priekšā. Tad nositu daudz laika melojot sev, ka kaut kas nav skaidrs, un labāk vēl miljardo reizi pārlasīt pētījumus un pētījumu kritiku. Kopsummā man tādu ir pie 10, visi vismaz uz 10lpp.

Kā ar to cīnīties? Šobrīd grimstu prokrastinācijā un nespējā fokusēties, slinkumā... Gribēju iet uz bibliotēku, bet kā jau svētdienā, tās manā pusē strādā līdz 3 dienā.
01.02.2015 13:58 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Mans labākais motivātors arī ir pēdējais brīdis - tad vienkārši daru, jo baidos ielaist parādus un izkrist no budžeta.
01.02.2015 16:42 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
mana motivācija - nepabeigti darbi= sliktas atzīmes. Sliktas atzīmes = mācības par maksu.
01.02.2015 16:50 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Ja temats neinteresē motivācijas trūkums būs neizbēgams, tādēļ es vienmēr cenšos izvēlēties rakstīt par to, kas vismaz nedaudz atbilstu manām "pētnieciskajām" interesēm.
Lai gan saprotams, dažreiz šādas izvēles iespējas nav. Tādā gadījumā - meklēju paraugus. Un jo vairāk, jo labāk. Es neradu plaģiātu, bet smeļos iedvesmu, lasot citu citu cilvēku idejas par līdzīgu tematu. Tadā veidā man rodās kritisks skatījums par noteikto tematu un es varu veidot tekstu, balstoties nu jau savā personiskajā viedoklī. Teiksim tā, atrast labu paraugu par līdzīgu tematu, manuprāt, tā jau ir puse no padarītā darba. Veiksmi!
01.02.2015 17:00 |

Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
Moon River, rakstu mājās.

Pēc 2h darba esmu tikusi jau diezgan tālu, galvenās vadlīnijas pēdējai darba daļai ir, papildinātas arī pārējās daļas. Šķiet, ka tā eseja galu galā nav nemaz tik neiespējama misija, kā sākumā likās :D Varēšu pēdējo nedēļu pavadīt, cītīgi pildot robus un uzlabojot skeletu. Liela nasta ir novēlusies no manas muguras pa šīm 2 stundām :D

Nez kā Tilly iet? :D
01.02.2015 17:27 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Rosenrot, jautāju, jo, iespējams, ja rakstītu uni bibliotēkā vai citā neitrālā vidē, rakstīšana veiktos labāk. man tā pilnīgi noteikti ir, mājās varu bumbulēt (cosmo utt. :D), bet esot uni neko citu nav ko pasākt, kā vien rakstīt, meklēt atsaukmes, lasīt un tad jau arī idejas atnāk.
01.02.2015 18:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits