Ir man viena zināma meitene, kas vispār nepadomā pie tā, vai viņas stāstītais kādam ir interesants. Tik pat labi tagad jums varētu stāstīt, ka tā pārdevēja tajā apģērbu veikaliņā, kurai toreiz bija nolupusi nagu laka, šodien stāstīja man, ka redzējusi pēc kārtas aizbraucam garām 3 mašīnas. Divās sēdējuši vīrieši, vienā sieviete, blondīne, bet nu tāda, ka var redzēt - mati balināti. Un nevis salmu tonī, bet tādi pelēcīgi, kā viņai toreiz Jāzeponkulim tā mašīna, kad viņam bija kādi 55 vai 56 gadi. Laikam 56. Nē, 55 tomēr, jo togad uz tādu lielāku svinēšanu visi bija sataisījušies, Marijastante vēl nopirka kafijas aparātu, jo vecais, ko viņa bija pirkusi Ļeniņgradā, kad tur mācījās, saplīsa...
Nu, lūk, visādi citādi cilvēks riktīgi foršs, bet ļoti bieži sāk stāstīt lietas, kas random clvēkam nav interesantas un kurām vispār nav pilnīgi nekādas nozīmes. Un tad ir variants - pārtraukt vai arī domās aizpeldēt kaut kur citur. Citreiz, stāstot vienu stāstu, "pa ceļam" izstāsta vēl kādus 10, kas patiešām nav interesanti :)
Citreiz ar "Mhm, mhm..." atbildu gadījumos, ja cilvēks sāk pieskarties tēmai, par kuru nevēlos runāt, jo zinu - mums viedokļi krasi atšķiras un var sanākt kašķis. Tad tik saku mhm, mhm, kamēr izpeldam drošākos un intersantākos ūdeņos :D
Citreiz ar "Mhm..." atbildu, ja mani uzrunā cilvēks, kas man īsti nepatīk, ar kuru es nevaru atrast kopīgu valodu vai arī jūtu, ka viņu absolūti neinteresēju es kā personība. Bieži gadās cilvēki, kuri GRIB RUNĀT, bet vispār NEGRIB KLAUSĪTIES. Un viņš neiesaista cilvēku sarunā, tikai stāsta par sevi, savām domām, savu attieksmi, saviem panākumiem, savām problēmām, savu ģimeni, saviem draugiem, saviem, saviem, saviem. Un viņiem ir vienalga - tas esi tu, Anna, Marija vai Pēcītis, kas klausās, jo viņam tu neinteresē. Nu, tad, kad aptveru, ka mani nemaz pie vārda nelaidīs, tad pārslēdzos uz "Mhm, mhm...", fiksi notinos, ja iespējams, un turpmāk ar šo cilvēku veidoju attiecības virspusējā "Kā klājas? Labi. Man arī, paldies. Nu, tad atā, man te vēl šis tas jāizdara..."
Bet jautājums par zilo kleitiņu UZSKATĀMI PARĀDA, ka cilvēkam tajā mirklī tas, ko tu stāsti (vai arī tu pati!), nav bijis gana interesants, lai tam pievērstos. Vai nu tu stāsti nevērtīgas lietas vai arī nevērtīgiem cilvēkiem.