Cosmo mammām - bērnu uzturs!

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Cosmo mammas, padalieties, ko ēd jūsu mazie? Vai ir izvēlīgi, vai arī ēd visu ko dod? Cik veselīgi jūs barojat savus mazos? Vai saldumus arī atļaujat ēst un citus našķus? Kāda ir bērnu galda kultūra? Vai sēž mierīgi pie galda un ēd, vai tomēr jāpacīnās, lai ēstu? Protams, zinu, ka atbildes var atšķirties arī pēc bērna vecuma, tāpēc, varat minēt arī cik gadu jūsu mazajiem.
21.01.2015 19:23 |

Reitings 133
Reģ: 23.01.2015
Mans 2,5gadnieks ēd visu, ko taisu. Ēdam diezgan veselīgi. Dēlam mīļākais ēdiens ir mana soļankas versija, kas ir diezgan asa un viņš vispār ir sajūsmā par asiem ēdieniem, jo pārsvarā ēdam Āzijas virtuvi. 2 no 7 dienām nedēļā tikai ir griķi, makaroni utt.

Saldumu mums mājās nav un ejot uz veikalu vienmēr sarunājam, ko pirksim, tāpēc ja prasa man našķus tad vienmēr atgādinu, ka sarakstā taču nebija. Lielākais, ko dabū ir cepumi bērnudārzā un kā jau te iepriekš minēja - šokolādes Rasēni stāv ledusskapī bērnam aizsniedzamā augstumā, lai pats var paņemt, kad grib. Dzer gan pārsvarā ūdeni, jo pats no Venden aparāta var ieliet kad un cik grib. Reizēm gan, kad ar vīrieti pagrēkojam, tad bērns arī drīkst ēst. Našķi mums ir saldētas ogas - pašam patīk no saldētavas vilkt kastītes ar zemenēm, avenēm, kazenēm, lācenēm un mellenēm un sūkāt tās aukstās ogas, kā arī reizēm plombīra saldējums - abi ar tēti ar karotēm no lielās kastes ēd.

Ēdam kārtīgi pie galda visi jau no brīža, kad sāku bērnu piebarot tāpēc ir pieradis un ja nu dēls negrib kādreiz ēst, tad ļaujam iet prom no galda. Vienmēr arī pasaka paldies pieceļoties.
24.01.2015 12:33 |

Reitings 34
Reģ: 29.01.2009
Mans dēliņš (2,6) ēd kopumā visu. Ir posmi, kad neko kārtīgu negrib, tikai pelmeņus vai cīsiņus, bet es nepretojos, jo zinu, ka tās būs maksimums 2 dienas un tad viss ieies savās sliedes. Putras ēd gandrīz katru dienu, jogurti, augļi, dārzeņi iet uz urrā! Saldumus arī ļauju nedaudz, jo man mājās ir likums - gribi našķēties, tad paēd kārtīgi. Nebūsi kārtīgi paēdis - nebūs našķi! Un viss ir kārtībā. Gadās, ka ir pārguris vai neomā, tad prasa, lai viņu baro, bet citādi ēd pats. Patīk zupas ēd ar maizi, garšo jebkura veida maize, jo īpaši burkānmaize un lāču rupjmaize. Vienīgi viņam nekādā veidā negaršo piens - ne ar pārslām, ne tādi kā rasēns vai lāsēns, vai kāds tur tas nosaukums. Biezpienu ēd tikai, ja tas ir sablenderēts ar augļiem vienā masā. Lielākoties saldumu vietā izvēlēsies gaļu. Zivis ēd reti, īpaši sajūsmā nav. Ļoti garšo wokā sautēti rīsi ar burkāniem un zirnīšiem, vispār, vislabāk garšo tvaicēti dārzeņi. Kad sēž ar omi, tad no rītiem brokastīs dabū kādu biezpienmaizīti vai cīsiņu mīklā, bet neiespringstu, jo kopumā ēd labi.
24.01.2015 13:50 |

Reitings 34
Reģ: 29.01.2009
sunset par šo: Kad rudenī atnāk uz b/d jaunie bērni, tad no 18 varbūt 2 māk ēst bez ņerkstēšanas, lēkāšanas, zupas liešanas un bļaustīsanās. - Manējais mājās ēd tīri kārtīgi, bet svešās vietās vai kautrējoties paliek tāds tramīgs vai pārāk neuzmanīgs, tad daudz kas var iet pa gaisu. Kamēr viņš ar to vietu neaprod.
24.01.2015 13:53 |

Reitings 161
Reģ: 08.01.2015
Manam bernam divi gadi un mazdruscin.
Baroju veseligi,ed visu, ko mes. Tapat ari ar gardumiem,ja vecaki ed kkadu cepumu , tad tiek iedots ari mazajam. :)
24.01.2015 14:12 |

Reitings 161
Reģ: 08.01.2015
Man ari berns ed visu , gan grikus,gan sautejumus,zupas,putras. Nepatik tik vinam burkani un kivi, kurus es dievinu.8-)
24.01.2015 14:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits